SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK ve DHKP-C'ye 2 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:24
PKK ve DHKP-C'ye 2 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, geçtiğimiz Salı günü PKK ve DHKP-C'ye yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 2'sinin tutuklandığı açıklandı. Tutuklananlardan birinin PKK, diğerinin DHKP-C üyesi olmakla suçlandığı bildirildi.

Salı günkü operasyonda  Malatya Özgürlükler Derneği'nde DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen Battal İ. (alttaki fotoğrafta) gözaltına alınmıştı. PKK'ya yönelik operasyonda da Işıl A.., Sinan Ö., Eren A., Ömer Ç. ile isimleri öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirilen operasyon ve tutuklamalarla ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 27.07.2015 tarihinde, İlimize gelen ve PKK terör örgütü adına eylem yapabileceğinden şüphelenilen şahısla ilgili Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar kapsamında yakalanan ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan gözaltı kararına istinaden hakkında işlem yapılan I.A. isimli bayan şahıs, 28.07.2015 tarihinde tahkikat evrakı ile mevcutlu olarak çıkarıldığı adli makamlarca “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. 

Ayrıca 26.07.2015 tarihinde Malatya Özgürlükler Derneği ile ilgili yapılan ihbar doğrultusunda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında DHKP/C terör örgütü ile iltisaklı olarak İlimizde faaliyet gösterdiği gerekçesi ile Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesinin Arama-El Koyma ve İnceleme Kararına istinaden yapılan aramalar neticesinde elde edilen malzemeler ile gözaltına alınan Özgürlükler Derneği Başkanı B.İ. isimli şahıs 29.07.2015 günü çıkarılmış olduğu Malatya 2.Sulh Ceza Hakimliğince “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız