SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Pazarı'nda Durgunluk

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:32:17
Oto Pazarı'nda Durgunluk
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da her pazar açılan açık oto pazarında yoğunluk yaşanmasına rağmen araç satışlarında durgunluk yaşanıyor. Oto satıcıları ise bu durgunluğu geçen sene dondan etkilenen kayısıya bağlıyor. 

Galericiler sitesi ön kısmında MOTAŞ tarafından işletilen Açık Oto Pazarı’nda her pazar olduğu gibi ikinci el otolar alıcılarını bekliyor. Yılın ilk ayları olması nedeniyle piyasanın durgun olduğunu belirten satıcılar, pazarda sadece kuru kalabalığın yaşandığını ve ciddi bir satışın söz konusu olmadığını söylüyorlar. Sadece Pazar günleri açık olan pazara araçlara bakmak için gelen yüzlerce vatandaş ise şimdilik sadece fiyatları inceliyorlar.

İkinci el araçlarını satmak için pazara gelen vatandaşlar, durgunluktan şikayetçi olurken, alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden yana dertli. 2014 yılında yaşanan don felaketinin ardından kayısıda ciddi kayıp yaşanınca Malatya ekonomisi de durgun bir dönem geçiriyor. Özellikle üreticiler başta olmak üzere piyasada para olmaması nedeniyle araç satışlarının da düştüğünü ifade eden vatandaşlar, bahar aylarında satışların artmasını umut ediyorlar.

Her Pazar günü açık oto pazarına gelerek araçlarını incelediklerini belirten vatandaşlar ise fiyatların biraz yükseldiğini belirterek şimdilik sadece bakmakla yetindiklerini belirtiyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız