SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Proje Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:19:57
Ortak Proje Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Malatya Yeşilyurt Belediyesine yapılan teknik gezi ile bir çok ortak projenin gerçekleştirilmesinin ve karşılıklı kültür, sanat, yöresel tanıtım organizasyonların düzenlemesine karar verildiğini söyledi.  Melikgazi Heyeti, Battalgazi ve Darende'de de ziyaret ve incelemelerde bulundu.

YEŞİLYURT'TA..

Kayseri ve Malatya illeri arasında Selçuklu döneminden başlayan tarihsel, kültürel ve sosyal birliğinin çalışmalarına yansıtılacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi 520 bin nüfusu ile referans bir belediyedir. Kendisi ile ortak tarihi bağları, ortak yaşam ve sosyal hayatı olan gelişimlere açık ve örnek uygulamalı paylaşabilecek olan Yeşilyurt belediyesini ziyaret ederek birçok projeyi beraber gerçekleştireceğiz. Belediyemiz Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile yaptığımız bu teknik gezi incelemesi ile birçok kazanımlar elde edilmiştir. Melikgazi Belediyesi olarak ortak değerleri paylaşan kültürel ve tarihsel beraberliği olan yerel yönetimler ile ortak çalışacağız. Çünkü Melikgazi belediyesi olarak yeni stratejimiz tarihsel mekanları ortaya çıkarmak ve günümüze kazandırmaktır. Yöresel ve bölgesel kültür, turizm ve sosyal yaşam zenginliğini geliştirerek gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise "Türkiye ve Dünyanın neresinde uygulanmış, başarılmış, proje ve çalışmalar varsa onların tecrübelerinden ve birikimlerinden faydalanacağız. Kayseri ilimiz bizden yıllar öncesinde Büyükşehir olmuş ve bizim yeni başladığımız birçok uygulamayı, yapılanmayı çok önceden tamamlamıştır. Yeşilyurt Belediyesi olarak uygulaması başarısı ile yerine getirmiş birçok projesi ile referans belediye Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Dr. Büyükkılıç ile ekibini konuk etmekten son derece mutluyuz " dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve beraberindeki heyet, Yeşilyurt Belediyesinin tarihi doku ve yöresel mimarisi olan Gündüzbey ve Yeşilyurt semtlerini gezerek incelemelerde bulundular, tarihi mekânların kültürel amaçlı kullanım çalışmaları ile doğal sit alanlarında incelemelerde bulundular.

Yeşilyurt Belediyesi yetkililerine ayrıştırılmış çöp toplama, atık yağ ve kullanılmış pil toplama ile geri dönüşüm tesisleri hakkında bilgiler sunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu örnek, çevreci ve aynı zamanda ekonomik kazanım çalışmaları ile için Yeşilyurt Belediye Başkanı ve çalışanları şehrimize davetti.

BATTALGAZİ ZİYARETİ..

Bu arada Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, beraberinde başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte, Battalgazi ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. 

Battalgazi ilçesindeki programa Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ev sahipliği yaparken, tarihi mekanlara yönelik yapılan gezi sonrası habercilere konuşan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekerek, “Malatya’mızın şirin ilçesi, en büyük metropol ilçesi Battalgazi’de bulunuyoruz. Başkanımıza, kader arkadaşımıza sıcakkanlılıklarından dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Belediyeler olarak dostluklarımızı pekiştirmek, karşılıklı deneyimlerimizi paylaşmak ve yetkili birim müdürlerimizin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Malatya’mızın bizim gönlümüzde yeri farklıdır. Selçuklu bölgesi olarak burada yapılan hizmetler, aynı şekilde geçmişte Kayseri’mize yapılan hizmetler adeta kardeşliğimizi pekiştirmektedir. Özellikle Selahattin Başkanımızın anlamlı restorasyon çalışması ile adeta bir tarihi ayağa kaldırması da bizleri son derece sevindirmiştir. Burada ki tecrübesini Battalgazi’deki diğer yerlere de taşıyacağından eminim” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Umarım Battalgazi ve Melikgazi arasında köprü noktasında manevi anlamda bir zihin atmosferi oluşmuştur diye düşünüyorum. Battalgazi’yi tarif ederken, Anadolu’yu anayurt yapan yer diyoruz. Kayseri de, bu fetih sürecinin içerisinde bizim kardeş şehrimizdir. Netice itibariyle Kayseri’nin o dönemdeki pehlivanı olan Ahmet Duran Gazi, Battalgazi türbesi olarak burada yatmakta ve Battalgazi’nin silah arkadaşıdır. Netice itibariyle iki ilçenin birbirlerini ziyaret etmeleri fikir alışverişinde bulunmaları önemli bir anekdottur diye düşünüyorum. Birim müdürleri ve başkan yardımcılarının birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları, hem Melikgazi hem de Battalgazi Belediyesi için faydalı olacağına inanmaktayım” diye konuştu.

Programa Merkez Valisi Yavuz Erkmen, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Melikgazi Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve beraberindeki heyet katıldı.

DARENDE'DE..

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye meclis üyeleri ve üst düzey yöneticileri ile Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'in misafiri olarak ilçede ziyaretlerde bulundu. 

Üniversite yıllarından okul arkadaşı ve Niğde’de birlikte doktorluk yapan başkanlar, ziyaret sırasında yerel yönetim hizmetleri üzerine fikir istişaresi yaptı.

Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki heyet, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu gibi doğal ve tarihi güzellikleri görme gezdi.

Ziyaretine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Büyükkılıç, “Süleyman Eser Bey ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var, bugün hem kendisine hayırlı olsun ziyareti hem de bu nadide ilçemizi görmek buradaki bu manevi atmosferi teneffüs etmek istedik” dedi.

Darende’deki ziyaretinde özellikle Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki örnek düzenlemeleri dikkatle incelediklerini ifade eden Büyükkılıç, “Güzel çalışmalar yapılmış, kendi ilçe ve yöremizde uygulayabileceğimiz örnek hizmetleri yerinde inceledik. Buradaki çalışmalara destek olmak adına teknik arkadaşlarımızla incelemelerde bulunduk. Süleyman Beyin Darende’yi daha güzel hale getirmek için büyük bir çaba ve gayret içerisinde, inşallah başarılı olacağına da inanıyorum. Bizde geçmişten gelen dostluğumuz, belediyelerimiz arasındaki diyalog ve kardeşlik duygularının hizmete dönüşmesinde etkili olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Eser de Büyükkılıç ve beraberindeki heyeti Darende’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Kayseri ve Darende’nin Somuncu Baba Hazretlerine dayanan ve geçmişten günümüze ulaşan sıcak bir dostluğu, yakınlığı var. Bizler de bu ilişkileri yapacağımız çalışmalarda birbirimize destek olarak sürdürmek istiyoruz. Melikgazi Belediyesi yapılanması tamamlanmış, her konuda insanlara en güzel hizmeti ulaştıran bir belediye olmayı başarmıştır. Oradaki hizmetlere yansıyan enerjiyi teknik destek ve proje dayanışması olarak Darende’ye yansıtmaya çalışacağız. Ben kıymetli arkadaşım Memduh beyin şahsında ziyaretlerinden duyduğum büyük memnuniyeti belirtiyor, kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız