SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Rol Üstleniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:57:21
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini belirterek, “HAK-İŞ, Türkiye’nin çalışma ve sosyal yaşantısıyla demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için de çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstleniyor” dedi. 

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı Çalık ile Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Harun Karaca, Ziver Özdemir, Betül Keskin ve Hüseyin Tutar, HAK-İŞ’i ziyaret etti. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve Sendika başkanları ile biraraya gelen AK Parti heyeti, çalışma hayatı ve sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti’nin iktidar olduğu günden itibaren sivil toplum örgütleriyle ve gönüllü teşekküllerle sürekli birlikte çalıştığını belirten Çalık, “Bundan sonra inşallah çok daha yoğun bir şekilde istişare çalışmalarımızı yapacağız. Bugün 18 işkolu sendika başkanlarımızla ve genel başkanımız Sayın Mahmut Arslan ile beraber dünden bugüne hem sendikalarımızın, hem işçilerimizin sorunlarını konuşup, AK Parti Genel Merkezi olarak sorunların çözümüne bizim sunacağımız katkıları paylaşmak üzere buradayız” dedi.

Öznur Çalık, 12 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde çok önemli yasalar çıkarıldığını anımsatarak, “İş yasası dâhil olmak üzere özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarda, sendikalarla ilgili iş yerlerinde birden fazla sendikaya üye olma hakkından tutun, esnek çalışma zamanlarına, tehlikeli, az tehlikeli ve çok tehlikeli olarak yapmış olduğumuz ayrıma kadar, işveren ile işçi sendikalarımız arasındaki diyaloglarımızın oluşturulmasından tutun, hem işçinin, hem işverenin haklarının savunulması için yapmış olduğumuz çalışmalara kadar yapılanlar herkesin malumudur” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının varlığının Osmanlıdan günümüze, vakıf kültürü ile değişen ve gelişen bir süreç olduğunu ifade eden Çalık, “Kadim bir medeniyet ve millet olarak şimdi sivil iradeyi bugün burada HAK-İŞ ile dinlemek istiyoruz” dedi. HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Çalık, HAK-İŞ’in sadece işçi sağlığını, işçi güvenliğini ve onun çalışma şartlarını iyileştirmek için mücadele etmediğini, Türkiye’nin de kendi içindeki çalışma koşullarını, yaşam koşullarını, sosyal yaşantısını ve demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için, çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstlendiğini dile getirdi.

Özellikle demokrasinin intikaya uğratılması ile ilgili yaşanılan vesayetlerle mücadelede, HAK-İŞ’in verdiği mücadelenin herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Çalık, “Bugün kurulduğu günden itibaren vesayet mağduru olan, 80 darbesi ile kapatılan, sonrasında demokrasi mücadelesine devam eden bir sendikadayız. Dolayısıyla demokrasinin inşası için Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmak için, işçinin, işverenin ve tüm Türkiye’nin sağlığı için HAK-İŞ çok önemli mücadeleler veriyor” ifadelerini kullandı.

Hem bir siyasetçi, hem bir kadın olarak HAK-İŞ’in yaptığı faaliyet ve çalışmaları yakından takip eden Çalık’a teşekkürlerini ileten Genel Başkan Mahmut Arslan, “12 yıldır ilk defa AK Parti üst düzey bir kadro ile bizi ziyaret ediyor. Bunun için teşekkür ediyorum. Bu toplantı sendikal yaşamda atılacak önemli bir toplantıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Konfederasyonun başkanlar kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları ile birlikte toplantıya geçildi. Toplantıda konfederasyonun çalışma hayatı ile ilgili talepleri, sorunları, çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantının ardından HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Öznur Çalık’a bir ebru tablo hediye ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ta Arslan’a AK Parti işlemeli tabak hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız