SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Şimdi 'Büyükşehir' Tekaüdü

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:00
O Şimdi 'Büyükşehir' Tekaüdü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 Mart'ta bu göreve seçildikten kısa bir süre sonra emekli- tekaüd oldu.

İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1986 yılında 6 ay süreyle Rize'nin bir köyünde imamlık yapan, daha sonra istifa ederek serbest işle uğraşan, Belediye Başkanlığı görevine seçilmeden önceki tüm kamu görevi de bu 6 aylık imamlığı olan Çakır'ın, emekliliğine esas olan tarihin bu dönemin başlangıcı olduğu, bu tarihten Malatya Belediye başkanlığına ilk kez seçildiği 2009 yılına kadar SSK ve Bağ Kur'lu olarak sosyal güvencesinin sürdüğü, 2009'ten itibaren de Belediye Başkanı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sigortalılığının devam ettiği bildirildi.

30 Mart 2014 seçimlerinden geçerli olmak üzere "Büyükşehir" statüsü verilen Malatya'da, AKP tarafından yeniden başkanlığa aday gösterilen ve 5 yıllığına seçilen Ahmet Çakır, daha sonra SGK'ya başvurarak, "Büyükşehir Belediye Başkanı derece ve kademesi"nden emekliliğini istedi. Çakır'ın emekliliğinin, en yüksek kamu görevi maaşı alanlara eş gelirle yapıldığı öğrenildi.

Çakır, böylece Büyükşehir Belediye Başkanı maaşı ile belediye şirket yönetim görev ödeneklerinin yanı sıra emekli maaşı alarak, "kamudan emekli" bir vatandaş sıfatıyla da başkanlık görevini sürdürmeye başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız