SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müthiş 'Telekulak' İddiası!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:15:34
Müthiş 'Telekulak' İddiası!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, geçmiş dönemde bazı askeri personel ve eşlerine yönelik olarak yasadışı dinleme yaptırıldığına ilişkin iddiaların, müfettiş incelemesiyle ortaya çıkarıldığı öne sürüldü. Milliyet'te, Tolga Şardan imzasıyla yayınlanan haberde, polisin yaptığı dinlemelerle ilgili mahkeme kararlarının, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'nde "Küçük Yaşta Kız Çocuklarına Fuhuş Yaptırıldığı" iddiasıyla alındığı, dernekte faaliyetlerde bulunan eşleri üzerinden 7'nci Ana Jet Üssü'nde görevli askeri personelin dinlendiği iddia edildi. Haber

Milliyet'te "44 TSK mensubuna yasadışı telekulak" başlığıyla yayınlanan haberde, 7'nci Üs personelinin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı personelinin 2008- 2009 yıllarında yasadışı dinlenmeleriyle ilgili olarak müfettişlerin çok önemli belge ve bilgilere ulaştığı belirtildi.

Söz konusu haberin bir bölümü şöyle:

"Malatya Emniyeti’nde bazı askeri personele yönelik yasadışı telefon dinlemesi yapıldığı iddialarını inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, kentte 2008-2009 döneminde görev yapan 44 TSK mensubuna yönelik yasadışı telefon dinlemesi yapıldığını tespit etti.

Müfettişler, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’da görevli askeri personelin, kentteki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bünyesinde görev yapan eşleri üzerinden dinlendiğini belirledi. ÇYDD’ye yönelik yapılan dinlemelerin “dernekte küçük yaşta kız çocuklarına fuhuş yaptırıldığı” iddiası üzerine alınan mahkeme kararları kapsamında gerçekleştirildiği anlaşıldı. Bazı siyasilerin de helikopter kazasında yaşamını yitren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyası kapsamında dinlendiği ortaya çıktı.

Emniyet teşkilatında yasadışı ve usulsüz telefon dinleme iddialarına yönelik bi süredir devam eden araştırmalar çerçevesinde, Malatya’da yapılan incelemelerde müfettişler çok önemli belge ve bilgilere ulaştı. İçişleri Bakanı efkan ala’nın yazılı talimatı sonrasında Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’ne ait telefon dinleme işlemlerinde skandal işlemler günışığına çıkarıldı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in, Malatya Valisi olduğu dönemde bizzat başlattığı incemeleler çerçevesinde el konulan belgeleri inceleyen müfettişler, kentte konuşlu bulunan 2. Ordu Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapmış 44 TSK mensubuna yönelik 2008-2009 döneminde usulsüz ve yasadışı telefon dinlemesi yapıldığını saptadı.

Siyasiler de dinlenmiş

Benzer biçimde 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde görev yapan bazı TSK personeline yönelik yine gerçeğe aykırı teknik takip yapılmasını sağlayan bilgi notu, raporlar hazırlanıp mahkemelerden kararlar alındığı ortaya çıktı..."

İlginç ayrıntılar içeren haberin tamamını milliyet.com.tr'ye aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.milliyet.com.tr/44-tsk-mensubuna-yasadisi-gundem-1959235/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız