SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mursi'ye Destek Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:37
Mursi'ye Destek Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Mısır’da, 25 Ocak 2011 de yapılan devrimin 4. yılı, İHH Malatya Şubesi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile sabahleyin anıldı. 

Mısır devriminin 4. yıldönümü nedeniyle Malatya Yeni Cami’de sabah namazı kıldıktan sonra avluda toplanan grup adına açıklama yapan İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, “Mübarek rejimine karşı, sivil toplum kuruluşları ve Mısır halkının Tahrir meydanında başlattığı eylemlerin sonucunda Mübarek'in devrilmesiyle 25 Ocak 2011’de Mısır Devrimi başlamıştır” dedi.

Olayların akabinde 16-17 Haziran 2012'de demokrasinin gereği olan seçim ile Müslüman Kardeşlerin kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'nden Muhammed Mursi’nin seçimleri kazandığını belirten Derin, şöyle konuştu: “Fakat, siyonist ve emperyalist devletler, kuklalarıyla masum insanların canına ve kanına girerek demokrasinin zıddı olan askeri darbeyi gerçekleştirdi”

İHH Başkanı Derin, Sisi'nin geçici olarak yönetimi devraldığını belirterek şunları söyledi: "Bunun üzerine darbe karşıtlarının Tahrir ve Rabiatül Adeviyye meydanında Mursi’ye destek vermek amacıyla bir araya geldikleri sırada sivil halkı hedef alarak üzerlerine ateş açıldı. Bizler de bu meydanlarda şehit olan ve hâla Mısır zindanlarında tutsak olup işkence gören kardeşlerimiz için, yapılan bu zulmü unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı burada belirtmek istiyoruz. Direnişin 4. senesinde Malatya olarak Mursi’nin yanında, darbenin karşısında olduğumuzu göstermek amacıyla bir araya geldik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız