SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muharrem Ayı Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, 19 Aralık Pazar günü 12.30'da vakıf binasında aşure ve lokma günü düzenleyeceklerini söyledi.

Meşeli, vakıf binasında yaptığı basın açıklamasında, "Muharrem ayı 7 Aralık'tan itibaren başlıyor. Hicri takvimin başlangıcı olan ve yalnız İslam alemi değil, bütün insanlık alemini derin bir üzüntüye, acıya sevk eden, son derece insanlık dışı katliam, zulüm ve göz yaşlarının cereyan ettiği Muharrem ayı; insanlık alemine dehşet ve ibret dolu mesajlar vermektedir. İnsanlık tarihinin yüz akı Peygamberler Sultanı Yüz Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin sevgili torunu Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın ciğer paresi, şerefli oğlu Hz. İmam Hüseyin ile 72 şuhedasının 10. Muharrem 680 tarihinde Kerbela'da Muaviye'nin oğlu Emevi Halifesi zalim Yezid'in 40 bin kişilik ordusu tarafından Fırat suyu tutulmak üzere, kundaktaki bir bebeğe bile bir yudum su verilmeden, sadece Yezid'e biat edilmediği gerekçesiyle tarihte eşi görülmemiş bir mezalimle, bu mübarek ve mukaddes insanların katledilerek, şehit edilişlerinin bin 330'uncu hüzünlü yıldönümüdür. İşte Hz Muhammed'in Ehli Beyt'ini candan sevenler, bu ayda 12 gün Yas'ı matem orucu tutmaktadırlar" dedi.

Meşeli, 19 Aralık'ta vakıf binasında aşure ve lokma günü düzenleyeceklerini kaydederek, "Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi olarak her sene olduğu gibi bu senede 19 Aralık Pazar günü 12.30'da vakfımız tarafından, gelen konuklarımıza aşure çorbası ile Ünlü Abdal Musa Sultan'ın geleneksel lokması ikram edilecektir. Ayrıca İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Saffet Sancaklı tarafından konferans verilecek, konuşmalar yapılacaktır. Türk Halk Müziği sanatçısı Filiz Güneş tarafından da Kerbela şehitlerinin anısına, bağlama eşliğinde deyişler sunulacaktır. Bütün dostlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

ÇAKIR'IN MESAJI..
Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Muharrem ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

"İslam dininde en kıymetli 4 aydan birisi olan Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. Bu ayın en kıymetli gecesi ise Aşure gecesidir.

Bütün Müslümanların Muharrem Ayı ile içerisinde barındırdığı Aşure Günü’nü tebrik eder; bu ayın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız