SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Modern Bir Kültür Kenti.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:06
A- A+ PAYLAŞ

Son yerel seçimlerin yapılmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Özellikle Malatya’nın büyükşehir statüsüne dönüştürülmesi ile birlikte belediyelerin örgütlenmesinin yeniden yapılması sürecini başlatırken, diğer yandan İl Özel İdaresi ve belde kaldırılması ilçe belediyelerine çok daha fazla sorumluluk ve görev yükledi. 

İlçe belediyeleri bir yandan ilçe merkezinin kentleşmesi için çalışırken diğer yandan da ilçeye bağlı mahalleler (köy) hizmet götürmekle yükümlü. Özellikle geniş bir coğrafyaya yayılmış olan ilçelerde mahallelere hizmet götürmek belediyelerin ekonomik ve insan kaynaklarını aşan bir manzara sergiliyor. 

Arguvan da bu ilçelerden biri. Önceki başkan Hüseyin Taştan’ın 2009 yılında seçilmesinden bir süre sonra hastalanması ve yeni seçimlere kısa süre kala vefat etmesi Arguvan ve bağlı yerleşim birimlerinin alması gereken hizmetlerde ciddi aksamalar yaşanmasına yol açtı. Belediyenin ekonomik durumu, borçlar ve yönetim zaafları da hizmet üretilmesini engelleyen diğer faktörler olarak gösteriliyordu. 

Böylesine olumsuz bir mirasla 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimle Arguvan Belediyesi’ni devralan CHP’li Mehmet Kızıldaş ile Arguvan’daki yaklaşık 1 yıllık yönetim sürecini konuştuk. 

Göreve başlar başlamaz her şeyden önce Arguvan Belediyesi’nin yok olan hizmet üretebilme kabiliyetini yeniden canlandırmakla işe başladıklarını belirten Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan’ın geniş bir coğrafyaya yayılan yerleşim birimlerine etkin, verimli ve doğru hizmetler götürmenin mücadelesini verdiklerini vurguladı. 

Arguvan’ın Malatya ve Türkiye kimliğinin özgün bir parçası olduğuna işaret eden Mehmet Kızıldaş, özellikle türküleri ile dünya çapında bir tanınma avantajına sahip olan Arguvan’ın kültürel, tarihsel ve sanatsal mirasının korunması, yaşatılması ve ilçenin sosyo-ekonomik kalkınmasının bir unsuru olması için zengin bir yelpazede çeşitli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını anlattı. 

Belediyelerde ilk bir yılın genel olarak öncelikler ve ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanana projeler aşaması olduğunu belirten Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, Arguvan’ın kentsel gelişimini, imar uygulamalarını sağlıklı şehircilik anlayışı ve insanların hayat kalitesini yükseltecek bir yönetim anlayışı ile yürüttüklerini ifade etti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Arguvan’da yaklaşık bir yıllık çalışmalarını Yeni Malatya Gazetesi muhabirinin soruları ile değerlendirdi: 

Yaklaşık bir yıldır belediye başkanısınız. Bu bir yıl içinde hedeflediğiniz projeler veya hizmet bazında hedeflediğiniz bir noktada mısınız?

Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim: Rahmetle anıyorum kendisini, bizden önce belediye başkanı olan Rahmetli Hüseyin Taştan’ın göreve geldikten kısa bir süre sonra rahatsızlanması nedeniyle belediyede ciddi bir boşluk oluşmuştu. Bu boşluk nedeniyle hizmet üretilmesinde ciddi sıkıntılar oluşmuştu. İşbaşına geldiğimizde Arguvan Belediyesi, oldukça boş, dağılmış ve biraz da borcu da olan bir belediyeydi. Yerel yönetimlerde ilk zamanlar, her zaman projelerin başlangıç ve hazırlık aşamasıdır. Projeler oluşturmak ve bunların yürüyebilmesi için belirli bir süreye ihtiyacımız vardı. Biz bu süreyi çok iyi değerlendirdik. Bu anlamda iyi bir yere geldik. Önümüzdeki yıl yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini daha da iyi göreceğiz. Seçim sürecinde söz verdiğimiz bazı projeleri hayata geçirmeye başladık. Her şeyden önce, kentsel yapılanmasını sağlıklı biçimde kuran bir Arguvan hedefliyoruz. Projelerimizi bu ilkesel duruşumuz ışığında yürütüyoruz. İmar planlaması düzgün, çarpık yapılaşmaya izin vermeyen, doğayı koruyan, sürdürülebilir çevre anlayışını egemen kılan, yeşil alanları yüksek standartlarda bir Arguvan kurmanın bilinci ile çalışıyoruz. Halkımızın gündelik hayatını kolaylaştıracak ve hayat kalitesini yükseltecek çalışmalar yapıyoruz. Bunun yansıra, sosyal dayanışmayı güçlendiren, Anayasa’nın sosyal devlet ilkesi ruhuna uygun biçimde sosyal hizmet projeleri başlattık. Örneğin Yerinde Sağlık Hizmeti projesi ile yaşlı vatandaşlarımıza bizzat evlerinde sağlık hizmeti sunuyoruz. Ayrıca Yaşlı Bakım Merkezi projemiz vardı, ama talep olmadığı için hayata geçirmedik. Çünkü eğer talep yoksa böyle bir projeyi hayata geçirmemiz sadece kaynak israfı olacaktı ki, bizim Arguvan’ın her kuruşunu doğru yerde ve doğru zamanda harcama gibi büyük bir sorumluluğumuz var. 

Geçen ay itibariyle Arguvan’ın sosyal ve kültürel hayatına canlılık kazandırmak için her ay bir etkinlik gerçekleştirme hedefiyle yeni bir aktivite programı uygulamaya başladık. Her ay bir sosyal, kültürel ya da sanatsal etkinlik yapmaya başladık. Bu program çerçevesinde İzmir Derin Sahne Tiyatrosu’nu geçtiğimiz ay Arguvan’da ağırladık. Cemal Öztaş konseri gerçekleştirdik.  Bu çizgide devam edeceğiz. 

Sportif heyecanlar ve sağlıklı bir gençlik yetiştirmeyi amaçlayan çalışmalar da yapmaya başladık. Arguvan Belediyespor Derneği’ni kurduk. Kulübü, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ve spor yapabilmesini sağlamak amacıyla kurduk. Bu alandaki çalışmalarımızın içeriğini çeşitlendirerek sürdüreceğiz. 

Arguvan’da projelerimizi gerçekleştirme konusunda iyi bir noktadayız. Önümüzdeki süreçte bunları gerçekleştirmek için daha da iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum.  Yeşil bir Arguvan için çalışıyoruz. Ağaçlandırılacak olan alanların sulamasını yapabilmek için İstanbul Ataşehir Belediyesi’nde bir tanker de istedik. Kısa sürede tankerimiz gelecek.  Ataşehir Belediyesi, bize birçok konuda çok önemli katkı ve destekte bulunuyor. Arguvan halkı adına kendilerine bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 

Sizin ve Arguvan halkının çok önem verdiği bir projeniz var. Bu nedenle, söyleşimizin daha başında belki spesifik bir konuya girmiş olacağız ama, verilen önem açısından öncelikle sormak gerekir diye düşünüyorum. Arguvan’da kurmayı planladığınız belki de alanında bir ilk olacak olan “Türkü Müzesi’nde gelinen aşama nedir? Arguvan’ın kültürel ve sanatsal bir kent merkezine dönüştürebilecek potansiyeli içinde barındıran bu projede son durum nedir? 

Kültür Merkezi hikâyesi oldukça eskiye dayanıyor ama bir türlü hayata geçirilmeyen bir proje idi. Tabi bizim şu andaki düşündüğümüzden tamamen farklı bir düşünceydi. Bugün geldiğimiz noktada, Arguvan denilince akla Türkü geliyor. Ama Arguvan’a baktığımızda ilke olarak türküyü sembolize ya da ifade eden herhangi bir figür, bir sembol, bir emare veya kuruluş yok maalesef. Bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Arguvan’a gelenler mutlaka türküye dair bir şey görmek istiyor ama geldiğinde maalesef hayal kırıklığı yaşıyor.  Bu nedenle, bu alanda bir şeyler yapma konusundaki fikirsel teatimizin başlangıç aşamasında ‘Saz Müzesi’ kurma düşüncesi ağır basıyordu. Ama süreç içerisinde bu düşüncemiz daha olgunlaştı ve yeni bir aşamaya ulaştı. Bu yoldaki fikirlerimiz olgunlaşınca bunun ‘Saz Müzesi’nden çok ‘Türkü Müzesi’ olması gerektiğinde karar kıldık.  Çünkü türkü, sazı da içerisinde barındıran çok daha geniş ve kapsayıcı bir kavram. Gerçekleşmesi durumunda ilk ve tek olacak.  Tıpkı Türkü Festivali’nin ilk ve tek olması gibi. Bu konudaki düşüncemizi şu ana kadar müzikal ve sanatsal alanın uzman şahsiyetlerle, ayrıca müzecilik, halk kültürü alanındaki akademisyen ve sanatçılarla konuştuk. Konuştuğumuz ve fikir alışverişinde bulunduğumuz tüm uzmanlar, sanatçılar Türkü Müzesi’ne son derece olumlu baktı. Çok iyi bir proje olduğunu belirttiler. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapacağı sözünü verdi. 

İlave olarak, Arguvan’a gelen, Arguvan Türküsü de dinlemek isteyenler için, dışardan Arguvan’a gelen kişilere hitap edecek, türkülerin söyleneceği bir mekânı da oluşturacağız.  

Türkü Müzesi ve türkü dinleme mekânlarını bir başka bağlamda daha değerlendireceğiz ve Arguvan’ın sanatsal damarının bölge turizminin güçlendirmesine katkı sunacak şekilde konumlandırılması için de çalışacağız. Şöyle ki; Yukarı Fırat Havzası’ndaki ilçelerin belediye başkanları olarak ortak bir turizm projesi üzerinde çalışıyoruz. Yukarı Fırat Havzası’nda yerleşen 8 ilçenin her birinde öne çıkan kültürel, tarihsel ve turistik cazibe noktaları bulunuyor. Sekiz ilçenin kültürel, tarihsel ve sanatsal mirasının bu coğrafyanın turistik bir proje çerçevesinde birbirine entegre edilmesini hedefleyen ve kültür turizmi ekseninde bir kuşak oluşturacak bu projeye Arguvan’ı da içerecek mekanizmayı nasıl geliştiririz diye düşündük. Örneğin Divriği’nin bir Ulu Camisi var, Kemaliye’nin kanyonu var, Arapgir’in tarihi yerleri var. Keban’ın barajı var.  Yakın ve orta vadede yapılabilecek paket turları içerisine Arguvan’ın da Türkü Müzesi ile entegre olmasını planladık. Böylece, her biri tabiat, tarih ve kültür hazinesi olan bu ilçeleri gezenler, Arguvan’a geldiğinde, Türkü Müzesi’ni gezecek akşam da Türkü dinleyerek gezisini sonlandırmış olacak. Dolayısıyla Arguvan’da bu turizm hizmetinden yararlanmış olacak. 

Binanın şekli fiziki durumu aşağı yukarı belli. Bu konuda mimari çalışmalar da başlayacaktı ama biz biraz erteledik. Fakat bu ay içerisinde projenin çizimine başlanacak. Maliyet hesaplaması yapmadık, zaten Arguvan Belediyesi’nin boyutunu aşacak bir maliyet olacaktır. Kendi öz gücümüzle bütçemizle karşılayacağımız bir proje değil.  

Türkü Müzesi denilince sadece Arguvan Türküleri olmayacak. Bir bölümde Ege Türküleri, bir bölümde Karadeniz Türküleri, bir bölümde bozlaklar, bir bölümde deyişler olacak. Ama ağırlıklı olarak Arguvan Türküleri olacak doğal olarak. Türkülerin kaynak kişileri, türkülere emek verenler, türkülerin yaşatılmasını sağlayarak geleceğe taşınmasını temin edenler, türküleri derleyenler hayat hikâyeleri, yaşam felsefeleriyle, eserleriyle resimleri ve yaşamlarıyla birlikte yer alacaklar.  Bizim Alevi kanaat önderlerimizin zamanın ruhunun yakalanmasına yönelik bir sözü vardır: ‘Zaman size uymaz, siz zamana uyun’ der büyüklerimiz. Onun için türkü dinleme mekânları olarak düzenleyeceğimiz yerleri modern teknolojinin imkânları ile de donatarak, dijital anlamda modern teknolojiye de uyarak gerektiğinde insanlar birbirlerini rahatsız etmeden, aynı anda çok sayıda türkü sever türküleri dinleyebilecek bir ortama kavuşacak.

Arguvan tabii halk kültürü anlamında bir hazine niteliğinde. Ne kadar çok araştırma yapılırsa, ne kadar çok çalışılırsa yeni yeni şeylerin ortaya çıkacağı bir gerçek. Bu konuda alan çalışması yapan çok sayıda akademisyen, kurum ve kuruluş var. Arguvan Türküleri’nin notaya alınması konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. Hem akademik boyutuyla hem de diğer müzikal boyutuyla ve içeriğiyle.  

İnönü Üniversitesi’nden Murat Bulgan Hoca böyle bir çalışma yaptı. Son olarak yine İnönü Üniversitesi’nden öğrenciler böyle bir alan çalışması için bize de geldiler. Yaptıkları çalışmayı da belgesel haline getiriyorlar. 25 Ocak’ta Arguvan Merkezde Abdal Musa Birlik Lokması çerçevesinde bir de cem yapıldı. O cem törenini de çektiler.Biz belediye olarak Arguvan Kültürü’ne hizmet edecek her türlü doğru çalışmaya destek vereceğiz.  

Özel İdare’nin kaldırılmış olması kırsal alandaki hizmetleri ve sizin çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Özel idare yıllardır oturmuş bir kurumdu. Eksiklikleri aksaklıkları, hangi köyün yolunun stabilize, hangi köyün yolunda sıkıntı var, hangisi asfalt hepsini biliyorlardı. Özel İdare deneyimliydi.  Sadece Malatya Merkeze hizmet veren bir büyükşehir, birden bire önünde yaklaşık 600’e yakın bir köyü buldu. Tabii her noktaya hizmet götürebilmek zor bir durum. Eğer büyükşehir yasası tüm eksikliklerine rağmen iyi organize edilirse, iyi yapılandırabilirse, mahallerin daha iyi hizmet alabileceği düşüncesi içindeyiz. Çünkü büyükşehir ile birlikte ilçe belediyeleri de bu noktada bir diyalog halinde. İlçe belediyeleri kendi mahallelerindeki eksiklikleri, örneğin bizim Arguvan’ın tüm mahallelerindeki içme suyu, yol,  kanalizasyon gibi büyükşehrin görev ve sorumluluğunda olmasına rağmen bizler ilçe belediyesi olarak bunların eksikliğini görüyoruz ve büyükşehrin bunları yapması noktasında takibini de yapıyoruz. Bu konuda eksiklikleri büyükşehre bildiriyoruz.  Sanıyorum ki büyükşehir yapılanması tam olarak tamamlandığında Özel İdare’den daha iyi hizmet alacak. 

Büyükşehir belediyesi farklı bir partiden ve artık kırsal alana hizmeti büyükşehir belediyesi götürecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’den olması, Arguvan’ın ise CHP’li olması, Büyükşehir’in Arguvan için yapması gereken hizmetleri nasıl etkiliyor?

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İl Mülki sınırlarını büyükşehir belediyesi sınırı olarak tanımlayan yasa, yani Bütünşehir Yasası olarak niteleyebileceğimiz yasa,  aslında İstanbul, Kocaeli’ye göre hazırlanmış. İstanbul’da bir ilçeyi örnek verirsek, örneğin Ataşehir ilçesi yaklaşık 450-500 bin nüfusa sahip bir ilçe ve 17 mahallesi var. Yarıçapına baktığınızda 5 km’lik yarıçapı ile 500 bin nüfusun yaşadığı bir ilçe. Arguvan’a bakarsanız, 9 bin nüfusu var. 50 km yarıçaplı bir ilçe. Sizler de biliyorsunuz ki yerleşim alanı ne kadar genişlerse hizmet etmek o kadar zorlaşır. Böyle bir yasanın Malatya’da ve Malatya gibi yeni büyükşehir olan ve bu kadar kırsal bölgesi olan illerde uygulanması oldukça zordur. Bu nedenle de büyükşehrin Malatya’da yapılanması oldukça zordur. Bu nedenle, siz ‘Arguvan olarak, büyükşehir sorumluluğu kapsamındaki işler için 2014 yılında büyükşehirden yeterince hizmet aldınız mı?’ diye sorarsanız, yeterince hizmet alamadık.  Ama şunun da altını çizelim. Yeterince hizmet alamayışımız, Arguvan’ın farklı bir partiden belediye olmasından kaynaklanan bir durum değil. Bu durum daha çok büyükşehir yapılanmasının halen inşa sürecinde olmasından kaynaklanıyor. Şu anda büyükşehir belediyesinde Sayın Ahmet Çakır dahil hepsi ile ilişkilerimiz oldukça iyidir. Bunu kendileriyle paylaştığımızda Sayın Ahmet Çakır da 2015 yılında Arguvan’a hizmet getirme konusunda eksiklerinin olmayacağını söylüyor. Biz de, yeni bir yapılanmanın, tüm il genelinde örgütlenmenin barındırdığı sıkıntıların farkındayız. Bu nedenle artık bu yılın ilk aylarından başlayarak büyükşehir belediyesinin Arguvan’a getirmesi gereken hizmetler konusunda daha aktif, etkin ve verimli bir çalışma içinde olacağına inanıyoruz. Diyalogumuz çok iyi, işlerimizi büyükşehir nezdinde sıkı bir şekilde takip ediyoruz. 

Büyükşehir belediyesi ile yaptığınız toplantıda Arguvan’ın hangi sorunları masaya yatırıldı? Burada ilçe için somut bir karar alındı mı?

Çok verimli bir toplantı oldu. Ben bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a da teşekkür ediyorum. Sayın Çakır, sorunları yerinde görmek, yerinde tespit etmek amacıyla 20 kişilik bir ekibi Arguvan’a gönderdi. Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın başkanlığında bir ekipti. Biz daha önce ilçenin sorunlarına yönelik bir gündem oluşturmuştuk. İmardan tutun da fen işlerinin alanına girecek birçok konuya kadar. Arguvan’ın her sorununu ve eksiğimizi gündem maddesi haline getirmiştik. Büyükşehir ekibi geldiğinde hepsini tek tek konuştuk. İlçenin özellikle jeolojik durumu başlı başına bir sorun ve bu özellikle Arguvan’a yönelik bir durumdu. Toplu konut ile ilgili, ilçedeki iki parkın ağaçlandırılmasına ilişkin görüşmelerimiz oldu. Kültür Merkezi’ne yapabilecekleri katkı olup olmadığını da konuştuk. Bunun dışında mahallelerimizin yerleşik planlarının olup olmadığı, buraların imarının yeniden imar planı içerisine alınıp yapılmasını görüştük. Daha sonra da ben Büyükşehir Belediyesinde ilgili birim müdürleri ve daire başkanları ile de görüştüm.  Çok samimi bir şekilde bir takım adımlar atıldığını gördüm. İlçeye yapılacak bazı hizmetler için proje hazırlığında olduklarını gördüm.  Ayrıca MASKİ ile de görüştük. İlçe içerisindeki su şebeke ağının çok eski olduğunu biliyoruz. MASKİ bu şebeke ağını yenileyeceğini söyledi.  İller Bankası’ndan bir teknik heyet çağırarak buranın projelendirilmesi için gönderdiler. O konuda bir çalışma yapıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya’yı ziyaret ettim. İlçenin kanalizasyon alt yapısının tümden değiştirilmesi nedeniyle üst yapı oldukça bozuldu. Bu üst yapının bir an önce yapılması için su şebeke ağının bir an önce yenilenmesi noktasında biraz daha öncelik verilmesini rica ettim. İrfan Bey de ilgili proje birimlerini arayarak bu konuya öncelik verilmesini istedi. 

Biz geldiğimizde ilçede böyle bir jeolojik çalışmanın var olup olmadığını araştırdık. Belediyeye sorduğumuzda böyle bir raporun olmadığını söylediler. Kaymakamlıkta da yoktu. İnönü Üniversitesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Afet İl Müdürlüğü ile yazışmalar yaptık.  Daha sonra Afet İl Müdürlüğü buranın jeolojik anlamda bir çalışmasının Fırat Üniversitesi tarafından yapıldığını belirtti. Biz de Fırat Üniversitesi ile yaptığımız yazışmalar sonrasında bu raporu aldık. Biz bu raporu incelediğimizde çok da teferruatlı çok da detaylı bir rapor olmadığını gördük.  Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız toplantıda Arguvan’ın en öncelikli sorunlarından biri olan jeolojik haritasının çıkartılması üzerinde konuştuk. Büyükşehir Belediyesi böyle bir çalışmayı yapacağının sözünü verdi.  İmar Dairesi Başkanlığı böyle bir çalışma başlattı. 

Arguvan’ın eski karayolu heyelan nedeniyle zarar gördü ve Karayolları tarafından 9 km’lik bir yeni yol yapıldı. Şimdi yeni yapılan yolda da heyelan nedeniyle çökmeler olduğu basına yansıdı. Bu yoldaki son durum ile ilgili bilgi verir misiniz?

Devlet kurumlarında önemli olan ciddiyettir. Bu ciddiyet yaptığınız işin doğru olmasını, ülke çıkarlarına uygun olmasını gerektirir. Ben yaptım olduğu mantığı ile yapılan işlerin sonucu bu noktaya gelir. Biz o yolun yapımına başlanmadan önce o yolun yapıldığı bölgenin sağlıklı olmadığını, seçimin doğru olmadığını yetkililere bildirdik. Sağlıklı bir bölge değil. 2004 yılında yapılan jeolojik raporda o bölgenin riskli olduğu o raporda da yazıyor. Bütün bunlara rağmen Türkiye’nin köklü kuruluşlarından biri olan Karayolları Bölge Müdürlüğü yeterli zemin etüdü çalışması yapmadan bir güzergâh belirledi ve sonunda yol henüz ulaşıma açılmadan yeniden sıkıntı başladı. Birinci kat asfaltı yapılarak şu anda ulaşıma açıldı ve yolda meydana gelen çökmeler nedeniyle Karayolları birkaç kez dolu yapmak zorunda kaldı. Umarım bu sıkıntı daha da ilerlemez ama biz zaman içinde bu çökmelerin daha da derinleşeceği konusunda endişeliyiz. 

Arguvan Belediye Başkanı kimliğinizin yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğiniz var. Bu da bütün bir Malatya için sorumluluk anlamına geliyor. Özellikle muhalefetteki meclis üyeleri, mecliste alınan bazı kararlarda değiştirici etkiye sahipler mi? 

İktidar partisi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sayısal olarak ciddi bir üstünlüğe sahip. Meclis İmar Komisyonu dışındaki her komisyonda CHP’li arkadaşlarımız var. Komisyonlarda üye olan arkadaşlarımızın çalışma ve önerileri doğrultusunda zaman zaman komisyonlarda değişiklikler olabiliyor. Onun dışında da elbette iktidar partisi sayısal üstünlüğe sahip olduğu için zaman zaman tasvip etmediğimiz, muhalif kaldığımız konularda da kararlar alınıyor. Yeri ve zamanı geldiğinde bu aradaki muhalif düşüncemizi, olumsuz anlamdaki düşüncemizi mecliste gerekçeleriyle birlikte söylüyoruz ama sayısal üstünlüğümüz olmadığı için çok fazla bir etkinliğimiz olduğu söylenemez. 

İktidar partisinin Malatya milletvekilleri ile ilişkileriniz nasıl? Onlara zaman zaman ilçenin sorunlarını götürüyor musunuz? İlettiğiniz sorunlara nasıl karşılık veriyorlar?

Biz onlara bugüne kadar çok fazla sorun götürmedik. Ama zaman zaman çeşitli vesilelerle karşılaştığımızda düşüncelerimizi paylaştığımızda olumlu diyaloglarımız oldu. 

Kuzey Karadeniz Yolu ve Havaalanı bağlantı yolunun bazı değişikliklere uğratılması konusunda bazı Ak Partili ilçe belediyeleri ile birlikte ortak bir talep dilekçesi hazırladınız. Aslında bu tür muhalefetteki bir belediye başkanının iktidardaki bir belediye başkanı ile yöreye gelecek hizmet noktasında ortak çalışmasının, siyasetteki gerilimin ortadan kaldırılmasına neden olan bir tavır. Siz ve AK Partililer nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şöyle bakıyoruz olaya. Her şeyden önce belediyeler, yaşadıkları, bulundukları kentlere hizmet etmek için vardır. Bunun partisi ne olursa olsun. İktidar veya muhalefet, A veya B partisi. Hiç fark etmez. O kentlere daha iyi hizmetler götürmek, orada yaşan insanların yaşam kalitesini daha da yükseltmek, için varlar. Bu noktada biz çok önemli bir şey yapıyoruz. Partilerimizi yarıştırmak adına değil, hizmetlerimizi birlikte organize ederek, siyaset üstü düşünerek yola çıkıyoruz. Bu noktada vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyoruz. Günümüzde ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve ayrışmanın önüne geçme noktasında en önemli bir adım. Bu tabana da olumlu olarak yansıyor. 

SÖYLEŞİ: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız