SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'yı Bir Depremler Vurdu, Bir de Yönetenlerinin Yetersiz ve Acizliği!.

Malatya'yı Bir Depremler Vurdu, Bir de Yönetenlerinin Yetersiz ve Acizliği!.
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazartesi sabaha karşı 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş- Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde, aynı gün öğle sonrası 13.24'de meydana gelen Kahramanmaraş- Ekinözü, Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerden büyük çapta etkilenen, çok sayıda ölüm ve yaralanma olayının meydana geldiği, çok sayıda binanın yıkıldığı Malatya'da, arama ve kurtarma çalışmalarının yetersizliği, depremden sağ kurtulabilen vatandaşların temel ihtiyaç maddelerinin temini konusundaki yetersizlik nedeniyle günü adeta aç ve açıkta geçirmeleri, çadır, barınma yeri, sağlanmasıyla ilgili organizasyon yokluğu, yerel makamların halkı bilgilendirme konusundaki sorumluluklarını yerine getirememesi ciddi bir karmaşa ve tepkiye yol açıyor.

Depremden can ve mal kaybı konusunda en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da, depremin meydana geldiği ilk gün vatandaşlar tamamen kaderiyle baş başa kaldılar. İlk deprem çok sayıda binayı yıktıktan sonra, enkazdan arama kurtarma yetersizliği ön plana çıkarken, birçok yerde vatandaşlar kurtarma çalışması yapmaya çalışırken, birçok yerde ilgili kurum ve kuruluşlardan herhangi bir görevli dahi olmaması tepki topladı. Polis ekiplerinin yağma- hırsızlık olaylarına karşı güvenliğin yanı sıra kurtarma çalışmalarını da güçleri ölçüsünde yapmaya çalışırken, yeterli iş makinesi ve teknik personel sağlanamaması dikkat çekti. Birçok enkazdan hayatta olan insan sesleri alınırken, bunlara yönelik ciddi bir kurtarma çalışması yapılamadı ve eldeki az sayıdaki ekip de çalışmalarda yetersiz kaldı. Aynı tablo, saat 13.24'de büyüklük olarak daha düşük birimde rakamlandırılmasına karşın, ilkinden daha yıkıcı ve etkili olan ikinci depremin ardından da, aynı sorunlar üstelik daha da büyüyerek devam etti.

Tüm bunlar olurken, ne Valilikten, ne Büyükşehir Belediyesi'nden, ne de ilçe belediyelerinden halka yönelik herhangi bir bilgilendirme, yönlendirme oldu.

Depremin ilk günü, fırınlar ve marketler dahil tüm işyerlerinin kapalı olması, ekmek başta gıda maddelerinin temininin yanı sıra şehir içme suyunun depremin etkisiyle bulanması nedeniyle şebeke suyunun da kullanılamaması nedeniyle içme suyu sorunu da ortaya çıktı. Bunun yanı sıra birçok akaryakıt istasyonunda yakıt satışı yapılmayınca, evlerini terkettikten sonra güvenli barınak yeri bulamadıkları için araçlarında soğuk ve kar yağışlı geceyi geçirmek sorunda kalan vatandaşlar büyük sorun yaşadılar. Yine aynı gün ve gece, ihtiyaçlarını temin için yola çıkan vatandaşların araçları caddelerde büyük yoğunluk oluştururken trafik alt üst oldu, 2-3 kilometrelik mesafeye ulaşmak bazen 2-2.5 saati buldu.

24 Ocak 2020'deki Elazığ- Sivrice merkezli 6,8'lik depremde de en çok etkilenen ikinci bölge olan, bu nedenle de sorunlar yaşanan Malatya'da, yerel makamların deprem tehdidine karşı herhangi bir ciddi planlaması olmadığı ortaya çıktı. Deprem tehdidine ciddiyetle bakılmadığı için, 'toplanma alanı' gereğini önemle değerlendiremeyen, bu nedenle de 'kafalarına göre' yer tespit eden yerel makamlar, abartılı peyzaj nedeniyle açık alanı oldukça daraltılan İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı ile yine İnönü Stadı'nın yerine yapılan Millet Bahçesi'ne çadır kurma işlemini çok geç yaptılar.

Toplanma yeri ile ilgili düzenlemelerin ne denli ciddiyetten yoksun olduğu, Malatya Valiliği'nin Pazartesi günü ilk depremin ardından duyurduğu Malatya İl Geneli toplanma yerleri listesinde (üstte), bir toplanma yeri olarak da, Millet Bahçesi yapılmak üzere yıkılarak yok edilmiş olan 'İnönü Stadı'na da yer vermeleriyle adeta tescillendi. Yerine Battalgazi Belediyesi hizmet binası yaptırılan DSİ 92. Şube Müdürlüğü alanı da aynı listede toplanma yeri olarak gösterildi! Yine, yıkılan Atatürk Spor Salonu'nun yanında iken Karakavak Bölgesine taşınan  Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün olmayan spor salonu yanındaki bahçesi de bir başka toplanma yeri olarak ilan edildi.

İlk gün ve gece vatandaş, temel ihtiyaçlarını giderme ve bilgilendirilme konusunda büyük sorun yaşar ve önemli bir bölümü aç- açık geçirirken, normal dönemlerde çay-çorba ikramlarını sık sık basın bültenleriyle gündeme getiren Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin, bu çok ihtiyaç duyulan günde bu hizmeti verememeleri, adeta ortadan kaybolmaları tepki topladı.

Sorunlar ikinci gün de kısmen azalmasına karşın devam etti. İl dışından gelen arama- kurtarma ekiplerinin desteğiyle bu konudaki çalışmalarda genel olarak yetersizliğe karşın ilk güne oranla daha etkili olunurken, Malatya'nın depremden etkilenmesiyle ilgili olarak ulusal kamuoyuna gereken mesajın verilememesi ve Malatya'nın ikinci planda kalması yüzünden bu sorunların yaşandığı da belirtildi.

Belediye MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nın binasının depremden dolayı hasar görüp devre dışı kalması, Orduzu Pınarbaşı'ndaki yeni ekmek fabrikasının makine montajının tamamlanamaması, fırıncıların ise can güvenlikleri nedeniyle işyerlerini açma konusundaki tereddütleri ikinci gün de sürerken, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle bazı fırınların yanı sıra marketler de açıldı. Fırınlar ve marketler önünde büyük kalabalıklar oluşurken, polis ekipleri de herhangi bir karmaşaya karşı önlem aldılar.

Ancak tüm bunlara karşın, genel anlamda Malatya'da arama kurtarma faaliyetlerinin yetersizliği, vatandaşın ihtiyaçlarının temini konusunda gerekli takviyelerin ve düzenlemelerin yapılamaması, sosyal yardım kuruluşlarının yemek, çorba ikramıyla ilgili program belirsizliği, kurulan çadır kentlerle ilgili bilgilendirme noksanlığı, resmi kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliği ve düzensizlikler tepki toplamaya devam ediyor.

malatyahaber.com

FOTO: Malatya deprem görüntüleri (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

96 yorum yapılmış

  • İdris (1 yıl önce)
    Allah devlete zeval vermesin.ulke insanım elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı hepsinden Allah razı olsun .sorun yine bizden ve insanlardan kaynaklanıyor fırsatçı ve egoist bir yapiya sahip insanlar her şeyi kendi lehine ceviriyorlar gelen yardımların haddi hesabı yok üzerine görevli yeleği takan kişiler özel malzemeleri araçlarına koyup götürerek stok yapmaya başladılar kendileri için özel yemekler yapılırken vatandaşa 6 gün boyunca çorba verdiler corbaninda icilecegi yok 6 gün boyunca araç içinde yatıp kalktık tüp yok benzin yok mazot yok ekmek yok market yok organizasyon yok yetkili yok.uyari yok bilgilendirme yok .Allah yar yardımcımız olsun
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)
    Daha enkazların altında henüz canlı veya cansız insanların varlığından emin olunmadan enkaz kaldırılıyor.Acaba Malatya Belediyesinin bu acelesinin acelesinin sebebi nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Bu olayı malatya olarak fırsata çevrilip Malatya’yı yeniden inşaa edebilirler, önümüzde malatya ve Yedisu depremleri bekleniyor, eğer önlemler alınmazsa malatya tarihten silinir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Argalı (1 yıl önce)
    Numune alınmasını beklemeden İnönü caddesinde yıkılmış bir binada ve yeni devlet hastanesinin karşısındaki rezidans enkazından moloz taşınıyor.beton numunesi alınmasını engellemek için böyle bir şey yapılıyor.yetkililere sesleniyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Dün Sivas caddesine uğradım. Enkazlar nasıl kapanmış öylece duruyor. Ne bir kurtarma ekibi ne de vatandaş. Hiç dokunulmamış. Resmen kaderine terk edilmiş. Çok üzüldüm etkilendim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Argalı (1 yıl önce)
    İlk günden beri enkazların başındayım.vatandaş çok özverili davrandı.fakat ilk gün de ikinci günde enkazların başına profesyonel ekip gelmedi.vatandaş amatörce enkaz başında kazmayla balyozla kurtarma çalışmaları yaptı.bazı enkazların başında 2 gün boyunca hiç ekip yoktu.çevreyolu kenarında caploomba mağazasının olduğu binada çalışmalar daha dün 09.02.2023 de öğlene doğru başlandı.dün 09.02.2023 de yeşilyurt belediyesinin otoparkında Erzincan dan gelen iş makineli,hiltili,jeneratörlü bir ekip nerede çalışabileceklerini bilmedikleri için boş bekliyorlardı.koordinasyon konusunda devlet sınıfta kaldı.milletde özveri de tavan yaptı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Argalı (1 yıl önce)
    İlk günden beri enkazların başındayım.vatandaş çok özverili davrandı.fakat ilk gün de ikinci günde enkazların başına profesyonel ekip gelmedi.vatandaş amatörce enkaz başında kazmayla balyozla kurtarma çalışmaları yaptı.bazı enkazların başında 2 gün boyunca hiç ekip yoktu.çevreyolu kenarında caploomba mağazasının olduğu binada çalışmalar daha dün 09.02.2023 de öğlene doğru başlandı.dün 09.02.2023 de yeşilyurt belediyesinin otoparkında Erzincan dan gelen iş makineli,hiltili,jeneratörlü bir ekip nerede çalışabileceklerini bilmedikleri için boş bekliyorlardı.koordinasyon konusunda devlet sınıfta kaldı.milletde özveri de tavan yaptı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fuat (1 yıl önce)
    Bu toplu katliamlarin sorumlulari o curuk binalarin yapimina izin veren, bilim insanlarinin uyarilarina kulak tikayan, onlem almayan yetkililerdir. Sehircilikten, altyapidan, yapilardan sorumlular kimse artik. Insanlar binalarin altinda donarak, usuyerek, acliktan olduler.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Şahabettin SELÇUK (1 yıl önce)
    Malatya nin göbeğinde battalgazi devlet hast orda 1,2 gün su, ekmk bulamadik halk ekmk bile 1 gün getirdi 2 gun getirmedi paramizla bile alamdik ne yardiminda bahis ediyorsunuz o kârda 2 gün çocuklarla arabada kaldık battalgazi belediyesinin kafeteryasindaki market bile kapalıydı hiç bir yetkili gelip durumumuzu sormadı ancak boy boy resim paylaşırlar Allah razı olsun kale belediyesi bize kucak açtı yemeğimizi barınmamizi karşıladı acil olarak firin yapti ekmek cikardi burda murat başkana şükranlarımı sunuyor koskoca büyükşehir belediyesinin Battalgazi belediyesinin yapmadığını yapti
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Biraz önce haberlerde duydum yıkılan binaları yapanlarla ilgili yargıya gerekli iş ve işlemlerin yapılması talimatı verilmiş, yıkılan binalardan alınacak numunelerle inceleme sunucu bu durum ortaya çıkarılır eğer suçlular varsa inşallah gereği yapılır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Maalesef numune almak bile mümkün olmayacak.örneğin devlet hastanesinin karşısında,çevre yolunun kenarında shell petrolün hemen yanında yıkılan apart dairenin kurtarma çalışmalarıyla beraber aynı zamanda moloz da kaldırılıyor.böylece kanıt bırakmamış oluyorlar.bu bina da onlarca personel onlarca makine çalışırken hemen ilerisinde oda mobilyanın yanındaki enkazdan 2 gün boyunca çalış olmadı,çalışmalar dün öğlen başladı.bunun sebebini anlayamadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya’yı yönetenler Koordinasyon sıfır. Benim Oğlum İstanbul Tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisi olup gönüllü olarak afad ekibine katılıp 3 gündür Malatya’daki Enkazların başında.İdarecilerimiz beceriksizliği ve KOORDİNASYONUN olmadığını anlatıp gözlerinden yaş geliyor.Tüm illerden ekip gelmiş onları taşıyacak taşıt yok okulda sıralarım üzerinde açıkta yatıyorlar yemek Hizmeti aksıyor iş bölümü yok.MALTA dan ekip gelmiş ilgilenen yol gösteren yok.Hangisini sayalım.Biz iki gün susuz Ve ekmeksiz kaldık.Kamyonlarla yardım geldi başında DAĞITIM yapacak adam yok.Yazık.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ali veli (1 yıl önce)
    Liyakatsizliğin devleti ne kadar güçlü olursa olsun acz içine sokup çaresiz bıraktığının son örneği bu deprem oldu. Her işin her kurumun başına tanıdık akraba vs geçince maalesef sonuç bu oluyor. Türk Ulusu bu yaşadıklarını hak etmiyor. Şu zor günlerde yağmacılık yapan aşağılık pisliklerin yakalanıp yağmaladıkları dükkanların önünde kurşuna dizilmesi mermi yoksa asılması gerekli. Milletimiz çok büyük tek teselli kaynağımız bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kamuya ve belediyelere hakim,savcı,asker,polis, öğretmen,memur vb çalışanların alımında mülakat derhal kaldirilmali güvenilir bir sınav merkezi kurulmalı ,sınav sonucuna göre göreve alımlar yapılmalı hükümetlere sadece istediği valiler ve il müdürleri ile çalışma imkanı verilmeli bunlarin dışındaki görevde yükselmeler belirli kurallar doğrultusunda yapılsa,bunun sonucu liyakatli hak eden insanlar göreve gelse daha iyi olur düşüncesindeyim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yorumda bahsettiğiniz kişilerde bu şehirde sizin gibi depremzede. Acaba enkaz altindamı kaldı, çoluk çocuk sokakta mı, açlıktan mı öldü düşünmeden eleştiriyorsunuz. Onlarda sizin gibi canını kurtarma derdinde, ailesini güvenli bir yere götürme derdinde. Çünkü onlarda depremzede. Böyle durumlarda ya görevli personelin ailesini güvenligini sağlayacaksınız ki adam gidip çalışabile, yada bu tür durumlarda depremden etkilenmemis en yakın ilden personeller görevlendirilmeli ki aklı geride kalmayacak şekilde çalışsın. Yoksa adam sizin gibi depremzede, ekmek yok, gıda yok, kalacak yerleri yok, ama memur işçi olduğu için depremzede olup olmaması, ailesi sizin aileniz gibi önemli olmamamasina bakılmaksızın gelip çalışacak. Yani tek suçlu bunlar mı? Depremden sonra marketler, fırınlar, sanayi veya bu haberi yapan yayın organı gidip binasını açtı da mı haberi yaptı.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)Hhs isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan Hüseyin bey.kurum binalarında pek bi sorun yok.yapmak isteyen ailesini alıp odasında barındırır insanlara faydalı olmaya çalışabilirdi. Fakat herkes şahsi olarak derdine düştü.Devlet olmak,memur olmak özveri gerektirir.güvenli bir yer bulup sobanın başında oturmakla devlet adamlığı olmaz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nazım (1 yıl önce)
    Ankara belediyesi seyyar ekmek fabrikası yapmış bizim yöneticiler hiç aklına gelmemiş Hele çamurlu su onun hesabını nasıl verecekler saygilar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Ev alırken yetkililer tarafından arsanın zemin etüdü yapılmıştır kat izinleri ona göre verilmiştir inşaat boyunca kullanılan demirden onun bağlantısına kullanılan kum ve çimanto kalitesine göre devlet ,belediye mühendisleri ve mimar , inşaat ve jeoloji mühendisleri odaları tarafından kontrollerin yapıldığına güvenerek inanarak ev alıyoruz evim yıkıldıktan sonra kanaatimce bu kontroller inşaata gitmeden veya bir,iki kez uzaktan bakarak masa başında kağıt üzerinde imzayla yapılıyormuş, inşaatlar tamamıyla inşaat yapanlarin vicdanlarına terk edilmiş,dünyanın deprem kuşağındaki 5.ulkesinde tedbirler alınmıyor ve bu konu ile ilgili ortada sorumluluk üstlenen bir yetkilide goremiyoruz malatyami insanlarimiz terk ediyor bir daha eski günlere inşallah kısa zamanda döneriz,kaybettiğimiz insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun diyorum hepimize sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Bir cesur yürekli yetkili çıksa da binalara nasıl kat sayısı verildiğini ve inşaatların nasıl kontrol edildiğini pişmanlık yasasından yararlanarak açıklasa da gerçek sorumluları bilsek,tanısak bu pislikler temizlense vicdan sahibi cesur yürekli bu işleri bilen bir insan bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • N.başaran (1 yıl önce)
    Sayın selattin başkan bu mekşaş kimin malı buranın yetkilisi kimse derhal görevden bir an önce son verin depremin birinci günü karneyle gelen vatandaş evmek verilmiyordu ne hikmetse sistem yok diye vatandaşa ekmek verilmiyordu yazıklar olsun bu kişilere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Herkese çok ama çok geçmiş olsun ölenlere rahmet kalanlara sabır versin Rabbim... Depremin 2. Günü midemize 1 lokma ekmek girdi Ankara'dan gelmiş suyu battaniyeyi Elazığ'dan bı hayırsever pikaba koymuş getirmiş...Allah var etsin ...muhtar desen telefon kapalı belediye hat düşmüyor yazık çok kötü oldu ...Malatya uzun bı zaman toparlanamaz Allah yar ve yardımcımız olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Okan (1 yıl önce)
    Elazığ'a gidip mama aldım. Kaç kişiyi aradıysam tamam deyip getirmediler. Yazıklar olsun. Ancak twitter için show yapmaya kendilerini gösterme çıkmışlar. Su bulamadım en son İnönü Üniversitesi Kantininde buldum iki koli suya 200 lira para verdim. Kantinin sahibi aday adayı R.B. Allah ıslah etsin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Okan isimli kullanıcı yorumuna
    Kantin sahibini ifşa eder misiniz lütfen adını yazın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Depremde vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum Yaralilara sifa diliyorum Birlik beraberlik zamani yardimlarinizi eksik etmeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SinanA (1 yıl önce)
    Konuyla pek ilgili olmayacak ama biraz önce bir araba aracımın yanına yanaştı bir bey çocuk bezi ve süt ihtiyacınız var mı diye sordular. İhtiyacımın olmadığını söyleyip teşekkür ettim. İki saat kadar önce de beyaz bir Audi araç yol kenarında duran araçların yanına yanaşarak ekmek dağıtıyordu. İl dışından gelmişlerdi. Böyle güzel yürekli insanlarımızın olduğunu görmek güç veriyor. Çok duygulandım. Çünkü üçüncü günde ilk kez yalnız olmadığımızı hissettim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İl dışından koşup gelenlerin yanında,malatya da servet sahibi olup depremden hemen sonra istasyonunu ve marketin kapatan Beylerderesi TEDAŞ karşısındaki istasyon,mavi nokta hastanesinin yanında bulunan tuvaletleri kirlendiği için kapılarını kapatan istasyonlarda vardı. Ama 2. Büyük sarsıntılar kadar kapılarını vatandaşa açıp çay çorba ikramı yapan pırlanta otel de vardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Kıymetli Naci Görür hocam brifing verirken Malatya diken üstünde derken ve bunu Malatyalılar derneğinde düzenlerken, bizim yetkililer birbirine plaket vermekle meşguldü.Sakın yetkililer depremmi yaptı demeyin akıldan şüphe ederim. Bunlar kadar ilgisiz insanla dalga geçen yok.Vatandaştan Allah razı olsun, kendi imkanlarıyla koşturuyor. Taaa Rizelerden Edirnelerden.Allah devletime zeval vermesin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Japon bilim adamları açıklama yapıyor son iki yüz yılda karada olan en büyük deprem diye, on il aynı anda etkilenmiş. Siz hala burda hükümeti nasıl kötüleyebilirim modundasınız. Evet eksikler olabilir ama bari şu yunanlıların verdiği destek kadar destek verin.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Neyse böyle bir günde tartışmayalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)Abdullah isimli kullanıcı yorumuna
    kim eleştirilecek bir büyükşehir belediyesi düşün depreme dair ne yapmış depreme ne kadar hazırlanmış. o belediye hangi partide olsa o parti eleştirildi. olayı sadece hükümet düşmanlığına indirgeyerek yorum yapman halis muhlis hasütlüktür.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Abdullah isimli kullanıcı yorumuna
    ?-
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Maalesef ülkemizde olan olaylarda hiç kimse sorumluluk üstlenip bizde şu konularda hataliyiz özür dileriz demez , bugüne kadar onlarca deprem geçirdik kimse önlem almaz ders çıkarmaz,diyorum ki demekki yıkılan bu binaları kimse denetlememis kimse oturma ruhsatı ,imar ruhsatı vermemiş .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davut numan (1 yıl önce)
    hükümetin yatacak yeri yok.belediye ne çadır açtı ne çorba ne çay ne sıcak yer ayarladı.afad ikinci 7.6 depremden sonra sahada yoktu enkazlardan ses geliyor ama kimse yok hâlâ'da yok milletvekilleri zaten birşey yapmadı aynı gece valilikte ne yaptınız millete yardım edeceğinize toplanmış boş boş konuştunuz.devlet 3 gündür yok!!!!!seçimde gelecek elbet o ölenler insanların elleri diğer tarafta yakanızda olacak!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Son yıllarda yapılan kamu binaları sağlam hiç bir şey yok demekki iyi malzeme kullanılmış milli eğitim ve şehircilik bakanlığı inşaatları iyi denetlemisler halbuki önceleri ilk kamu binaları yikilirdi şimdi yikilanlara bakın tamimina yakını müteahhitlerin yaptığı apartmanlar nedeni zemin etütlerinin yapılmaması veya yapılan etütlere uyulmaması, çok katli konutlar inşaat aşamasında kullanılan Demir,demir bağlantıları kullanılan kum ve çimentonun denetiminin yapılmamasından kaynaklı yıkımlar vardır diğer bir konu burada siyaset yapılmıyor bu yapılar yapılırken kim belediyeyi ve devleti yonetiyorsa,devlet gücünü kullanıyorsa onlar eleştirilir ,eleştiriler hakaret boyutuna ulaşmadığı müddetçe iyidir ve ülkeye ve şehrimizi yönetenlere yol gösterir.bir daha Malatya ne zaman toparlanır , ben gorebilirmiyim bilmiyorum , hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum Malatya'nın ben değil biz diyerek paylaşım içerisinde olmalarını temenni ediyorum.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Aileni 21 yıllık hükümetin ihmali nedeniyle kaybettiğinde "eleştiri hakaret boyutuna ulaşmadığı müddetçe" iyidir sözünü tekrar söyler misin bir düşün bence.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gürkan gül (1 yıl önce)
    Cok merak ediyorum şunu. Cumhurbaşkanımız Malatya'ya geldiğinde konusmadan sonra el ele resim cekinenler sahneye cikanlar nerde ??? Öznur Çalık. Ahmet cakir ve digerleri ... !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    2 sene önce Elazığ depremi ile Malatyamız yara aldı. 2 senede hiç mi ders alınmaz hiç mi tedbir alınmaz. 1 2 deprem noktası kurulmaz. 2 3 senedir deprem olan bir il. Yazık insan 2 sene önceki depremi bilir ihtiyaç olur diye hazırlık yapar. Hiçbir şey yapılmamış 2 senede toplanan verdiler yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 yıl önce)
    Ey Devleti yonetenler oturdugunuz yerden devlet yonetilmiyor. Cikip sahaya tasin altina elinizi koyacaksiniz insanlar yardim bekliyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatyalı rıza (1 yıl önce)
    Cengiz topel caddesinde, ipek sokak kernek cami civarında hasar var mı acaba
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mamo (1 yıl önce)
    bu selahhtin gürkan hani yeni ekmek yemek fabrikası yapmıştı 2022 de nerde ekmek malatya da ekmek yok.... dünya şehri yapmıştı hani.... elazığ depreminden sonra hiçbiri çalışmadı anca makyaj yaptılar eski binalara
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ergün (1 yıl önce)
    Bu durumda bile siyaset... yazıklar olsun.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Sizce ne olmayidi zat-i muhterem? Ergün bey? Uyan uyan! Batiyorsun!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 1999 depreminde siyasetin dibini yapan adamlar o depremi ağzına dolayarak iktidara geldi. Aç bak onların yayın organları ne lanetler okumuşlar devlete. Onlar yapınca sorun yok, biz evimizi barkımızı kaybedince parmak sallamalar. Ne güzel memleket.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    başın dik ama sebebi boğazına kadar batmadır. Bu lafımı unutma hasüt.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Allahtan bașka kimsemiz yok, Allah tan bașka umut yok. Rabbim kimsesizlerin sahibi sen, Rahmetini, Merhametini esirgeme Ya Rab. Kulların insafı, merhameti yok. Sen merhametini esirgeme Ya Rab Bu depremde bile hirsizlik düșünenin yașamaya hakkı yok.Hirsiza, yağmacıya merhametin, acimanin zerresi yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allah mi zemin etüdü yapıp, binaları güçsüz inşaa ediyor cahil. İlk önce bilim. İlk emir oku!..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yavuz (1 yıl önce)
    Neyi, neden eleştirdiğinizi anlayamıyorum. Bu insanları siz seçmediniz mi? Sizin bunda suçunuz yok mu? Bugün seçim olsa yine onları seçmeyecek misiniz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hay ağzına sağlık ama insanın içi acıyor. Böyle bir Ölüm kimseye yakışmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezgin Haktanır (1 yıl önce)
    Sayın Malatyahaber yöneticileri, İstanbul'dan olanları en çok sizin sitenizden takip etmeye çalışıyorum. Haberleriniz ve eleştirileriniz çok büyük bir boşluğu ve eksikliği gideriyor. Bununla birlikte, sitenizde iş yerlerini, kamu kurumlarını yemek, barınma için tahsis edilen yerler yok. Toplumun az biraz ihtiyaçlarının karşılandığı yerleri de lütfen duyurun. İşiniz "Molla Kasım" gibi sadece parmak sallamak olmasın. Bilgilendirme ve iletişim de olsun lütfen.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın bakanım Mahmut ÖZER bey bir okulda idareciyim kronik rahatsızlıklarım var evim yıkıldı sokaktayim kalacak yerim yok bu durumda nasıl görev yapacagim okullar tatil olduğu halde görev yerinde terk edemiyorum evi yıkılan gorevlilerimize diğer illerdeki yakınlarının yanlarına girmelerine bir süreliğine izin verilmesini talep ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Merhabalar çok geçmiş olsun..! İnönü cad yakın bir yerdeydim. Saat 04:17 de sarsıntıdan sonra hemen 04:22 de aşağıdaydım.Bir binada kalanları kapıyı kırıp aşağı yöneldiğimde arkadaş ve tanıdıklarımın olduğu binanın yıkıldığını gördüm..(04.25) Yaklaşık 40 küsür saat oldu enkazdaki kişilerin sağ/vefat ulaşılamadı yaklaşık 80 kişiye yakın aşagı yukarı..! Burda en dikkati çeken konu bu kadar beceriksizlik olamaz..! Deprem bölgesinde olan şehirler için az sayıda personel ekipmanlar var..! Neyse asıl mesele göz göre göre ikinci şokta yıkımın ağır hasarı…! Unutulan insanların kaderine terki..! Yemek yoktu su yoktu barınma yoktu insanların çoğu soğugun etkisiyle fena halde hasta olacaklar hasar gören hastanelerde bu kadar insan nereye sığacak bilmiyorum..! Kimse yok Allahtan başka..boşuna medet ummayın devlet mekanızması afalladı kimse kusura bakmasın..! Japonyada adamlar bu şiddetli depremde yatagından kalkmıyorlar deprem öldürmedi yıkmadı çalan,çalana müsade eden,ülkeyi soyup soyana
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Evimin bulunduğu İnönü mah.canpaş sitesinde 5 apartman yapılmış bir apartman arsa sahibine yapılmış dimdik ayakta sonra inşaatı yapan iki firma anlasamamis ayrılmışlar apartmanlardan ikisini bir firma diğer ikisini diğer firma yapmış firmalardan birinin yaptığı iki bina yıkılmadı diğerinin yaptığı iki bina yerle bir oldu yıkılan 2 apartmanın kullanılan demir ve cimantosu her şeyi anlatıyor maalesef kontrolsüz eş dost ilişkileri ile malzemeden çalınarak yapılan yapıların sonu bu olur sorumlular bulunup gereği yapılmadığı müddetçe inanin bu olayları ülke olarak üzülerek söylüyorum daha çok yaşarız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Acil olarak Savcılığa şikayette bulunur musunuz, elinizdeki bilgileri ve elde edebileceğiniz delilleri, görüntüleri de ekleyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    1970 yılında gelen alman jeologlar şuan yıkılan yerler Malatya ovası olarak geciyor.demislerki Burası taban suyu seviyesi nedeniyle esnek bir yapı en fazla 2 en çok 3 katlı yapabilirsiniz demişler. Gel görki heryere 5-6 kat yaptılar .. bir daha söylüyorum komple merkez kentsel dönüşüme girip 2 katlı daire şeklinde planlama yapilmali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok doğru gelen mühendisler yeni malatyayi şu andaki şehir mezarlığı,dilek Yeşiltepe bölgesine kurulması yönünde rapor vermişler ama uyan kim.sayın Münir Erkal beye teşekkür ederim saglimizda nasip olmayan yeri hiç olmazsa öldükten sonra bizlere açmıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet munirden tut bugüne kadar buna izin veren bütün belediye başkanlari bugün ölen insanlarin vebali üzerindedir.....Allah rahmet eylesin .evsiz kalanlarda Allahimiz var. .Selahattin gürrkan senide unutmaz .işçilere 112 önlügü verip hiçbir iş yaptirmamakta senin eserin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Merhabalar çok geçmiş olsun..! İnönü cad yakın bir yerdeydim. Saat 04:17 de sarsıntıdan sonra hemen 04:22 de aşağıdaydım.Bir binada kalanları kapıyı kırıp aşağı yöneldiğimde arkadaş ve tanıdıklarımın olduğu binanın yıkıldığını gördüm..(04.25) Yaklaşık 40 küsür saat oldu enkazdaki kişilerin sağ/vefat ulaşılamadı yaklaşık 80 kişiye yakın aşagı yukarı..! Burda en dikkati çeken konu bu kadar beceriksizlik olamaz..! Deprem bölgesinde olan şehirler için az sayıda personel ekipmanlar var..! Neyse asıl mesele göz göre göre ikinci şokta yıkımın ağır hasarı…! Unutulan insanların kaderine terki..! Yemek yoktu su yoktu barınma yoktu insanların çoğu soğugun etkisiyle fena halde hasta olacaklar hasar gören hastanelerde bu kadar insan nereye sığacak bilmiyorum..! Kimse yok Allahtan başka..boşuna medet ummayın devlet mekanızması afalladı kimse kusura bakmasın..! Japonyada adamlar bu şiddetli depremde yatagından kalkmıyorlar deprem öldürmedi yıkmadı çalan,çalana müsade eden,ülkeyi soyup soyana çevirenler yıktı
    %87
    %13
    Yanıtla
  • dogru söylemek suçsa biz hep sucluyuz malatya sahipsiz kaldi varlık icinde yoklugun icindeymisiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misafir (1 yıl önce)
    Sayın yetkililer artık lütfen sularımizi açın 3 gündür musluklardan su akmıyor artık mağdur olmayalım.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bostanbasında yeni binalar hep hasarlı o binaların müteahhitlerine savcılar tespit yaptırıp dava açacak arkadaşlar içiniz rahat olsun ulusal kanalda bile gündem olduk
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bu ülkede hangi depremden sonra müteahhitler yargılandı ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naim (1 yıl önce)
    Allah israfi gösterisi sevmez sök yap eski yapılar daha güzeldi nerde millet krathaneleri boşu bosuna kira ödendi o yerlere temellide olan millet krathanesi hadi bi bardak corba verin sokakta kalmış bu acılı vatandaslara anca gosteris dev pano dev isimlerle resimlerle sahsi belediye baskan resimleri yesilyurt belediyesinin yapilan dev sarayi koca ssk hastanesinin yerini alip saray yapılıyor yazik degilmi oraya okadar oda masa makam odalari yapilacak Allah gben güçlüyüm dedi adilim dedi böyle elinizi kolunuzu baglarim iste kibirlenmeyin bana tapin benden korkun kuldan degil
    %93
    %7
    Yanıtla
  • malatyali mahmut (1 yıl önce)
    Daha kursagina yavrularimizin sicak yemek girmedi mudahale edilmeyen binalar var su yok zar zor bulursan tanesi 5 lira benzin yok gaz yok afad gorevlisine cocuguma su corba soruyorum bikemiyorum suan bulmaniz imkansiz diyor 2. Gun biz malatyada malesef hicbirsey gormedik Allah biliyor evimiz artik yok esyalarim yok tek maasla zaten borc icindeydim ne yapacagimi bilemiyorum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Evimiz yıkıldı eşya yok sokaktayim kronik rahatsızlıkların var ve kamu görevlisiyim bu durumda nasil gidip görev yapacagim bu durumda olan yani evleri yıkılan kamu görevlilerine bir süreliğine il dışındaki yakınlarının yanına gitmek için izin verilmelidir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Herkes 2 hafta sonra görevinde olacak talimat böyle
    %38
    %62
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Ankara Büyüksehir Belediyesinin gönderdiği 20 kamyon ekmeği bile dağıtamadılar. Çorba kuyruguna girdim saatlerce bekledim sıra bana gelmeden corba bitti. Su bile bulamadık marketler kapalı benzin gaz yok bizi bitirdiniz depremde ölmeyenler toplanma merkezinin ilgisizliğinden oldu tarafsız olarak yazıyorum. Tesekkurler Mansur Yavaş ekmek için...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Selehattin Başkanı gören oldu mu? Deprem bölgesinden fotoğraf paylaşıyor ama kendisi şehir dışında mı? Yurt dışında mı? Umarım Ekrem Imamogluna özenip tatillere baslamamistir O da..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Çok katlı denetimsiz özür dilerim masa başında denetim yapılan binalar binalarda eksik demir kalitesiz kum ve cimanto kullanan gözünü para hırsi bürümüş inşaat şirketleri sonuçta kaybettiğimiz canlarımız yıkılan evlerimiz oturulmaz evler yanımızda görmediğimiz yetkililer atılan hamaset dolu nutuklar keşke ilk gün sahada olsa daha iyi olurdu diyeceğimiz mehmetcige ikinci günde olsa deprem alanında can siparane çalışmalari için teşekkür ederim.degerli Malatyalılar bir kaç gün basın ve TV lerde bu olay konuşulur sonra unutulur gideriz yine bilimden uzak süslü binalar yapmaya imar aflari çıkarmaya devam ederiz.benimde binam yıkıldı giydiğim kıyafetimle disardayim ,kaybettiğimiz insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Murat Bayrak (1 yıl önce)
    Elazığ Belediyesi ve Elazığ halkının desteği yardımı teşekkürler başka kimse yok yardım eden sadece onlar oldu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Memet (1 yıl önce)
    Belediye baskanindan bir ricam olacak belediye otobüslerinde neden insanlar geceyi geriremiyor.lütfen belediye baskanina iletin.tesekürler tekrar malatyamin ve türküyemim baṣi sağolsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    e devletten bakıyorum toplanma yerine, yolun üzerinde gösteriyor .. Bu nasıl iş anlamak mümkün değil yolun ortasında mı kalacam ben? İnsanların kalacak yeri nerde yolun ortasında mı kalacak??
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tanju Korkmaz (1 yıl önce)
    Çok ama çok geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Baba (1 yıl önce)
    Bu şehride, ülkeyide yönetenler aydan gelmediler. Onlara asla suç bulmam, suçlu ararsak aynaya bakmak lazım. Herkes müteahhitlere saldırıyor, %90 nı suçsuz, günahsız. Tarım arazilerine apartman yapılır mı? Beydağına yaslanmışız, ovanın 20 metre altı su. Bildiğim kadarıyla 1965 den beri belediyeler, bunu teşvik ediyorlar. Son başkana piyango vurdu yoksa al birini vur ötekine. Zemin etüdü denene bir şey var. Halen din iman dersen, oyunu liyakate göre vermezsen, niye hayret ediyorsun. Geri kalmış her ülkenin CEHALET sorunu vardır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hırsızın hiç suçu yok yani..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vallahi suçlular belli ama hiç ortaya çıkmazlar Allah'ın verdiği en büyük nimet olan aklı kullanmazlar,para pul şöhret hırsı gözlerini kör etmiştir çok sıkışıtiklari andada olayı İslam dinine aykırı bir Kader anlayışına bırakır olaydan sıyrılır çıkarlar olan bizim gibi gariban ekmeğinin peşinde koşan vatan evlatlarına olur onların bir çoğu kısa zamanda şehrimizden taşınır sahil kentlerine giderler olan bize olur.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Baba isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim elbette jeoloji mühendislerine zemin etütleri yapılmadan o zeminin kaç kata ve hangi büyüklükte depreme dayanacagina karar verilmeden yapılan çok katlı yapılar inşaatta demir baglamadan harç dökümüne kalıp cakilmasina kadar yetkililerce yapılması gereken kontrollerin göstermelik inşaatlara gitme hatta bazen hiç gitmeden ahbab çavuş ilişkileri ile masa başı imzalarla yapılması etkili olmuştur ama yıkılan kendi evimdeki kullanilan demirleri çimanto ve kum kaltisini görünce zamanında aldığımızın ev değil mezarimiz olduğunu gördüm, denetimlerin olmadığı ve gözlerini nasıl kolay para kazanırım hırsı bürümüş insanların hatta her önüne gelenin inşaat yaptığı ülkemizde olacaklar maalesef budur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasırcılı (1 yıl önce)
    Çocuklarin maması bitti..bezi bitti..su yok..çadır yok..hava soğuk ..yemek yok..gıda tedariki yapamiyoruz.Organizasyon yapılamadıgında bina altındaki de sağ kalanlarda ne yapacağını bilmiyor Allah yardımcımız olsun
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Alim (1 yıl önce)
    Suyu cayi parayla pahalı satanlar sızın zihniyet deprem. Bile iflah etmiyor ahlak yoksunlari
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat Y (1 yıl önce)
    Aziz vatanimiz ve milletimizin gördüğü son felakat olur inşallah .salköprü mahallesindeki spor salonunda yasadiklarimi ve bu mahalleyi kisaca anlatayim sadece kendime defalarca su soruyu sordum Tamam enkazdan kurtarma ekip isi yetisemediler diyelimde.bu spor salonunda yuzlerce suruyelinin kirlettigi duvara bile pisliklerini surduklerini gozlerimle gordum ve spor salonun icine cop atan sigara icenler gorunce bi belediye yetkilisi yokmuydu bi polis bi temizlikci gorevlendirsin bunu yapmak cokmu zordu ? Insanlarin toplandigi bu yerlere bir ekmek bi su dagitmak cokmu zordu ya devleti belediyeyi polisi askeri yanimizda hissedemedim vesselam
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Biz kendimize ancak yeterken, Suriyeliler sınırımız dışında kurulacak kamplarda ihtiyaçlarını karşılamak varken bizim başımıza bela edenleri allaha havale ediyorum. Pisliklerini spor salonunun duvarına sürmek nedir? Kim bu insanlar? Bizim alın terimiz ile kazandığımız maaşlarımızın vergileri ile yapılan tessisleri kirletmeye ne hakları var? İnşallah Türk halkı bütün bu yanlışlıkların hesabını ilk seçimde iktidardan soracaktır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Allah için söylüyorum . Çadır yok enkaz altında kalanlara ulasmak çok zor. Deprem o kadar buyukalani etkiledeki şuan bile deprem oluyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fethi Demir (1 yıl önce)
    Komşumuza çok geçmişler olsun. Vefat edenlere rahmetler diliyorum. Elazığ Malatya için seferber olmuş durumda. Bugün Elazığ da tüm fırınlar sizler için ekmek yaptılar size daha cok gelsin diye bizler ekmeğimizi evde yaptık , merkezde ki tüm çeşmelerden sizler için bidonlar dolduruldu, bir çok arkadaşım marketlerden yaptıkları alışverişlerlerle özel araçları ile yanınıza geldiler. Aklımız hep deprem bölgesinde, sizlerle....
    %99
    %1
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Biraz eleştirici yapacam ama kimse kusura bakmasın.bu işler süslü bilbordlara reklam vermeyle,bu işler otobüsün arkasına reklam asmayla olmuyor.battalgazi belediyesi nerede,yeşilyurt belediyesi nerede,büyükşehir nerede.toplanma merkezi diyorlar hiçbirşey yok.çadır. yok.esenlik tutmuş açık market listesi yayınlıyor.şu günde bile ticari düşünüyor.parası olmayan ne yapacak.insanlar kaderine terk edilmiş her kes başının çaresine bireysel bakıyor.10 ilinde işi zor.allah yardımcımız olsun.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (1 yıl önce)
    10 bin nüfusa sahip Tecde Şentepe mahallesinde insanlar deprem anından beri dışarda ne bir su ne bir gıda ne bir çadır var. İnsanlar dışarda araçlar da yaşamaya çalışıyor. Yardımlar sadece belli yerlere değil Malatya geneline yayılmali ve koordinasyon olmalı lütfen. Siyaset değil insanlar barınma gıda bekliyor...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    sıtmapınarındaki 2 katlı bina için bile çevre illerden yardım alan malatya. bu kadar göçüğe hiçbir şekilde müdahale edemez. aşağıdaki arkadaşların sorusuna cevap olsun. hiçbir belediyenin deprem yatırımı yok. planı programı yok. bundan halk olarak biz suçluyuz adamlar park yapıyor biz oy veriyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Qariban (1 yıl önce)
    Bu memleketin sahibi yok şükür ki seçim yakın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Erdem (1 yıl önce)
    neden ? devlet madencileri ilk saatlerde gondermedi? neden? askerler mudahale etmedi? neden? gida,su, cadir sıkıntısı cekildi? neden? koordinasyon yok? neden? halk enkaza mudahale ediyor, hicbir uzman yokkkk? neden ? neden? neden? insanlar donarak olduuu?????????????????? neden? seciminiz icin imar affi getirdiniz? neden? insaatlar yeterince denetlenmiyor? neden? liyakatsiz kadrolar ile yonetiliyoruz neden neden neden neden??????
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mehmet yilmaz (1 yıl önce)
    Başkanımız sürekli dünya Malatya'ya konuşuyor diyordu dediği gerçek oldu kötü mimarisi ,çürük inşaatları ,yıkılan bir şehir ,yetersiz yardım.. dünya Malatya'yı konuşuyor hakikaten
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Anadoluyu anayurt yapan destan şehri büyükşehir belediye başkanı selahattin gürkan bu şekilde bütün dünya malatya'yı konuşuyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya istikbaline kavustu cunku geleceğe tasinacak bir Malatya yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Güncel bir konutu iyi bir şekilde dile getirmişsiniz. Yönetenler şimdiye kadar biz bilim insanlarının söylediklerini neden dikkate almadılar?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ne çorba verildi ne su gece insnlar ac Susuz buz gibi hava da cehennem yaşadı her yer enkaz nerede bunlar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Elinize sağlık konuyu iyi özetlemişiniz. Yöneticiler biz bilim insanlarının uyarılarını neden dikkate almadılar? BİRİLERİ ÇIKIP ÖZÜR DİLESİN!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Metin aras (1 yıl önce)
    Şu meşhur saygıdeğer AKP vekillerimiz neredeler Acaba yüzlerini göremedik böyle birgün de ağbaba hariç. Yazık bu insanlara her hangi bir partili olarak konuşmuyorum işimde olmaz ama yazık bu insanlara. Malatya gerçekten sahipsizmiş bugün daha iyi anladım. Sanırım sarsıntıdan korktukları için vekillerimiz şehir dışına çıktı
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Kimse maval okumasın gün dayanışma günü ayakları yapmasın siyaset yapmayın demesin. İlk çöken hayat sitesi daha insanlar içinde. Çıkanlada çizik yok donarak ölmüşler. Bu mu AFAD bu mu tedbir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Askerler nerede 2 Ordu Malatya da ilk gelenler onlar olması gerekiyordu. Bugün Bomba atılsa Malatya ya Vay Halimize
    %85
    %15
    Yanıtla