SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 'Sporcu Fabrikası'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:20
Malatya'ya 'Sporcu Fabrikası'
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatları’na hazırlık yolunda aralarında Malatya’nın da olduğu 10 ilde 7 gün 24 saat spor faaliyeti yürütülecek çok amaçlı  ‘Spor Fabrikaları’ kurulacağını açıkladı. 

İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerde 5 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Spor Fabrikaları, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Rize, Samsun ve Tekirdağ’da ise 3 dönüm üzerine kurulacak. Küçük ve orta ölçekteki illerdeki spor fabrikalarının her biri için 6 milyon TL harcanacak. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerin ilkokuldan lise çağına kadar sporcu fabrikalarından ücretsiz yararlanabileceğini ifade etti ve tesislerin 7 gün, 24 saat açık olacağını söyledi. 

Çalışmalar Haziran Ayında Başlayacak 

2012 Londra Olimpiyatı'nın ardından spor camiası ile yapılan değerlendirmelerden sonra, hazırlanan raporlar Bakan Kılıç'a teslim edilmişti. 

Bakan Kılıç, genç nüfusu 17 milyonu bulan Türk gençliğini spora yönlendirmenin formülünü buldu. İstanbul'a 3, Ankara 2, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize, Samsun ve Tekirdağ illerine çok amaçlı 'Sporcu Fabrikaları' kurulacak. İsim babası Bakan Suat Kılıç'ın olduğu bu 'Sporcu Fabrikaları' iki farklı modelde inşa edilecek. Büyük illerdeki sporcu fabrikaları 5 dönüm arazi, küçük illerdekiler ise 3 er dönüm arazi üzerine kurulacak. 

Bu salonlarda takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Büyük illerdeki tesislerin maliyeti 10 milyon, küçük illerdeki tesisler ise 6 milyon TL civarında olacak. Diyarbakır ve Samsun'daki sporcu fabrikalarında sona yaklaşılırken diğer illerdeki inşaatlara ise, haziran ayında başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız