SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Kaçıp Gizlenmiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:54
Malatya'ya Kaçıp Gizlenmiş
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Bağdat Caddesi'nde, yol kenarında çiçek satan bir kişiye otomobiliyle çarptıktan sonra kaçan üniversite öğrencisi Murathan Ö., kazadan 87 gün sonra avukatıyla birlikte İstanbul Anadolu Adliyesi'nde savcılığa giderek teslim oldu ve sevkedildiği mahkemece tutuklandı. Zanlının ifadesinde, olaydan sonra İstanbul'da birkaç gün arkadaşlarının yanında saklandığını, daha sonra akrabalarının bulunduğu Malatya'ya giderek burada gizlendiğini ve bugüne kadar Malatya'da olduğunu söylediğine yer verildi.

"MALATYA'DAKİ YAZLIK EVDE SAKLANDIM"

Murathan Ö.’nün ifadesinde, "Tek başıma memleketim Malatya’daki yazlık evde saklandım. Kimseden yardım almadım tek başıma saklandım. Kusurlu taraf aranacaksa, kaldırımda tezgahın arkasında uyuyan çiçekçidir. Alkol ve uyuşturucu kullanmadım. Olaydan iki saat sonra özel hastanede test yaptırdım. Ben kaza anında frene bastım ama duramadım. Kaza sonrası yaralıya müdahale ettim" dediği öğrenildi.

Savcılık ifadesine ulaşılan zanlının, “Serhat A. ile birlikteydim. Gece 02.00’de sahur yapmak için buluşmuştuk. Ben uyuşturucu ve alkol hayatımda hiç kullanmadım ve özel bir hastanede uyuşturucu ve alkol testi yaptırdım, negatif çıktı. Benim öyle birkaç arkadaşımı toplayıp yolda yarış yapmak gibi bir merakım ve davranışım yok. Hatta arabada arkada otururken bile emniyet kemer takarım” dediği belirtildi.

Bir özel üniversitenin Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olduğu bildirilen şüpheli Murathan Ö, çıkarıldığı 7. Sulh Ceza Hakimliğince, somut, kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu gösteren delillerin olması, olaydan uzun süre sonra ifade için gelmesi ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklandı.

OLAY..

Olay, 11 Temmuz'da Kadıköy, Bağdat Caddesi, Şaşkın Bakkal Mevkii’nde 03. 30 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre direksiyon hâkimiyeti kaybeden araç sürücüsü üniversite öğrencisi Murathan Ö., aracıyla kaldırımda kurulu olan çiçekçiye ve tezgahına çarpmıştı. 34 EDS 44 plakalı aracın çarpmasıyla ağır yaralanan çiçekçi Mehmet Emin Kaya (34) sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetmişti. Bir işadamının oğlu ve üniversite öğrencisi olduğu bildirilen Murathan Ö. ise kazadan sonra aracı olay yerinde bırakarak kaçmıştı. Murathan Ö.'nün işadamı babası Mustafa Ö., kazadan 15 gün sonra yaptığı açıklamada, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, hastaneye yattığını ve teslim olacağını söylemişti. Murathan Ö.'nün avukatı Melahat Uzunoğlu, müvekkilinin sosyal medyada kendisi için yapılan yorumlardan korktuğunu söyleyerek yakın bir tarihte ortaya çıkmasını beklediklerini ifade etmişti.

"BU BİR CİNAYETTİR

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 3 ay önce çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı aracı ile ezerek öldüren ve kaçan sürücü Murathan Ö.'nün teslim olduğunu duyan İzmir'de yaşayan Kaya'nın kardeşi Cengiz Kaya, "Sürücü Murathan Ö.'nün kanında uyuşturucu mu vardı? Alkol mü vardı da bugüne kadar kaçtı. Bu bir cinayettir. Zanlı hak ettiği cezayı almalıdır" dedi 

Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya (34) arabası ile çarparak ölümüne neden olan zanlı Murathan Ö. 87 gün sonra, Anadolu Adliyesi'ne gelerek bugün teslim oldu. Öte yandan, Kaya'nın İzmir Kemalpaşa'da yaşayan ağabeyi Cengiz Kaya, bir nebzede olsa, zanlının teslim olmasına sevindi. 

"DUYUNCA GARİP DUYGULAR YAŞADIK"

Zanlının haberini teslim olduktan sonra avukatlarının haber veriğini söyleyen Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi öğretmen Cengiz Kaya, "Avukatımız, zanlının savcılıkta ifade verdiğini söyledi. Duyunca çok değişik duygular içerisine girdik. Bir sevinç bir mutluluk yaşadık. Onun için çok garip duygular. Teslim olmuş olması bizim açımızdan şu anlamda çok önemli; çünkü biz bugüne kadar toparlanamıyorduk, normalleşemiyorduk. İster istemez odak noktamız kaçan sürücü Murathan Ö.’nün yakalanıp adalete teslim edilmesiydi. Her gün uyandığımız zaman internete, televizyona, telefonlarımıza bakıyorduk, acaba bir haber var mı diye? Yurtdışına mı kaçtı? Türkiye’de mi? Yakalandı mı? Teslim oldu mu diye? En azından bu süreç bizim için bitmiş olacak, yargıya intikal edecek ve yargı da devam edecek. Sürücü Murathan Ö.’nün hak ettiği cezayı alması için mücadele vereceğiz" dedi.

"KANINDA NE VARDI DA TEMİZLİYORDU"

Bu olayın görünüşte bir kaza olarak göründüğünü belirten acılı kardeş Kaya, "Kanunlar nezdinde de bir kaza görünüyor. Ama bu bir kaza değil, bu bir cinayettir. Olayın yaşanış şekli ve olaydan sonra yaşananlar baktığımız zaman cinayettir. Bakın bir araç hiç frene basmadan yanındaki diğer araçlardan bariz bir şekilde hızlı giderek, kaldırıma çıkıyor ve kaldırımdaki bir insanı eziyor. Bunun hiçbir şekilde izahı yok. Bu bir cinayettir bizim için. Artık sürücü de uyuşturucu mu vardı? Alkol mü vardı bilemiyorum. 87 gün sonra teslim olmuş olması sürücü Murathan Ö.’nün üzerine büyük bir leke bıraktı. Artık sürücü her ne kadar ‘Ben alkollü değildim. Uyuşturucu almadım’ dese dahi artık insanların hafızasında Murathan Ö., o gün alkollü olduğu için uyuşturucu kullandığı için teslim olmadı. Uyuşturucunun kanından temizlenmesini bekledi. İnsanları kafasından geçen düşünce bu. Bugüne kadar telim olmaması nedenini biz buna bağlıyoruz. İfadesinde ne dedi herhangi bir bilgiye ulaşamadık, biz de merak ediyoruz açıkçası ne dedi. Çünkü daha önce sürücü Murathan Ö’nün yanındaki kişi ifadesinde, 'Yerde çiğ vardı, ıslaktı araba kaydı' dedi. Ne kadar ilginç ki Temmuz 11'de yerde çiğ olduğunu söylüyor" diye konuştu.

"KANUNLAR MAĞDURU KORUMUYOR"

Kendilerini cinayet mağduru olarak değerlendiren Cengiz Kaya, "Murathan Ö. de bir katildir. Bu olayın sonuna kadar takipçsiyiz. Murathan Ö’nün en ağır ceza alması için de uğraşacağız. Çünkü yaptığı hiçbir insani davranışa sığmaz. Murathan Ö’nün teslim olması bizim için iyi. Ama teslim de olmayabilirdi. Niye? Çümkü Türkiye’de kaçmanın, mağduru koruyan hiçbir yanı yok. Sen bir suç işliyorsun, kaçıyorsun. Bu kaçma seni koruyor, mağduru korumuyor. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılmalı" dedi.

Öte yandan olayla ilgili detaylar ortaya çıktı. İHA muhabiri, zanlı Murathan Ö.'nün kazadan 30 saniye önce, kaza yerine 500 metre kala yolda drift atarken görüntülerine ulaştı. MOBESE kameralarına yansıyan görüntüde, kazadan önce boş olan yolda, Murathan Ö.'nün yolda drift yaptığı görüldü. Ayrıca, kaza ile ilgili görgü tanıklarının beyanları da kaza yapan aracın drift yaptığı yönünde olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız