SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

O Görüntü Konuşturdu.. 'Bakana Söylediler, Malatya'da Sıkıntı Yokmuş!'

O Görüntü Konuşturdu.. 'Bakana Söylediler, Malatya'da Sıkıntı Yokmuş!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) Başkanı Serdar Böke ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek yeni dönem görevinde başarılar dilediler.  

SMMMO Böke, gerçekleşen genel kurulda yeniden başkan seçilen MESOB Başkanı Şevket Keskin’e başarılar diledi. Böke, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın da son genel kurulunda yönetim olarak güven tazelediklerini belirterek, hep birlikte Malatya’ya hizmet etme amacında olduklarını kaydetti.  

Keskin, muhasebecilerin ve mali müşavirlerin esnaf ve sanatkarların ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Muhasebeciler ve mali müşavirler esnafla iç içe ve bizim ortaklarımızdır. Bizim acı ve tatlı günlerimizde hep yanımızdadır. Biz, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan razıyız, Allah işlerini rast getirsin. Hep birlikte esnafımızı ve Malatya’mızı kalkındırmak için birlikteyiz. Bütün sivil toplum kuruluşları olarak Malatya’mız için çalışmamız lazım. Neler yapılması gerektiğini dilimizin döndüğü kadarıyla söylememiz gerekiyor.” dedi.

“MALATYA'NIN HİÇBİR SIKINTISININ OLMADIĞINI ÖĞRENDİK”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Malatya ziyaretindeki esnaf ziyareti ile ilgili değerlendiremede bulunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu milletvekilleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundular. Esnafımız, tamamen çok iyi olduğunu, milletvekillerinin kendileriyle çok ilgilendiğini, hiçbir sıkıntıları olmadığını sayın Bakana anlattılar. Sayın Bakanımızda bugün Kabine Toplantısında anlatacak, diyecek ki, ‘Malatya’da esnaf ve sanatkar camiasını gezdik, hiçbir sorun yok, hiçbir sıkıntısı yok. Malatya’nın sıkıntısı yok’ diyecek. Esnafın sayın bakana söylediklerinin görüntülerini televizyonlarda izledik. ‘Malatya’da hiçbir sıkıntı yok, esnaf ve sanatkarın sıkıntısı yok. Milletvekillerinin bütün konularla ilgilendiklerini’ esnafımız açıkça dile getirdiler. Bundan sonra da  ‘Esnaf ve sanatkarın sıkıntısı var, mazot  parasını karşılayamıyor’ demeye hakkımız yok. Malatya dışına çıktığımızda bize, dolar düştüğü zaman halay çektiniz mi, çekmediniz mi diyorlar. Malatya’nın hiçbir sıkıntısının olmadığını öğrendik, çünkü bunu sayın bakana söylediler. Malatya halkına ve esnafına çok teşekkür ediyorum, gerçekten hiçbir sıkıntımız yokmuş.” ifadelerini kaydetti. 

Piyasada pahalılığın olduğunu ve bundan vatandaşın büyük sıkıntılar çekmekte olduğunu belirten Keskin, “Bu pahalılığın durdurulması ve önümüzü görmemiz lazım. Esnafımızın sattığını ürünü tekrar yerine koyamayacağı endişesi var, Vatandaşımızın aldığı ürünü bir gün sonra aynı fiyata bulamayacağı düşüncesi var. Ama bu ülke bizim, birliğimizi ve beraberliğimizi asla kaybetmemeliyiz. Kardeşliğimizi savunmak hepimizin boynunun borcu.” diye konuştu.  

“SAYIN BAKAN EKMEK SİZİN NEYİNİZE”

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 81 ilde meslek liseleri bünyesinde ekmek fabrikası kurulacağını açıklamasına tepki göstererek, “Eğitimde rekabet etmesi gerekirken ne yazıkki esnafla rekabet etmeye başladı. Ekmek üretmek  Milli Eğitim Bakanın görevi değil.  Milli Eğitimin Bakanın görevi eğitim seviyesini yükseltmektir. Ekmek fabrikasını kurmak Milli Eğitim Bakanının görevi olmaması lazım. Taşımalı eğitimin sorununu bitirdin mi, bitirmedin mi? Okulların sorunlarını, öğretmenlerin sorunlarını çözdün mü, çözmedin mi? Okulların fiziki bakımda, temizlik bakımında sıkıntıları bitirdin mi, bitirmedin mi? Sayın bakanım, ekmek sizin neyinize? Sayın bakanım, Malatya ziyaretinizde bana dediniz ki, ‘Taşımalı eğitimin sorununu bitireceğim.’ Ama sorun halen çözülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı mazot 7.30 TL iken anlaşma yapmış, mazot bugün 30.10 TL. Siz bunu çözdünüz mü, bunun önüne geçtiniz mi?  Sayın bakanımız yarın buğday ve arpa da eker. Ekmek üretmek esnafın ve vatandasın işi. Sayın bakanım fırın açacağınıza, yardımcı kaynak kitapları kuponlar halinde vatandaşa verin, vatandaş gidip istediği kırtasiyeciden alsın, böylece bütün kırtasiyeci gelişir, sadece bir  şirket gelişmesin.” İfadelerini kaydetti. 

Bülten

VİDEO: BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN ESOB BAŞKANI KESKİN'İN “MALATYA'NIN HİÇBİR SIKINTISININ OLMADIĞINI ÖĞRENDİK, ÇÜNKÜ BUNU SAYIN BAKANA SÖYLEDİLER” AÇIKLAMASINA YOL AÇAN MALATYA ESNAF ZİYARETLERİ.. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Körler,Sağırlar birbirini ağırlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    halay çeken bir topluluğun ne sorunu olurki halayı neye çektiğini bilmiyorki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mahase (1 yıl önce)
    1'e 5 koyan esnaf elbette memnun. Sabit gelirliye Allah rahmet eylesin. Peki esnafı denetlemeyen devlet yetkilileri nerede. Ara sokakları patates tarlası gibi olan şehrin Belediye başkanı nerede. Sandık zamanı ortaya çıkan, hiçbir iş yapmayan M.vekilleri nerede.Sadece yalakalar sorunsuz. Malatya da işler hiç iyi değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Esnafın keyfi keyif tabi. Kafasına göre fiyat belirliyor. Olan küçük ölçekli çiftçiye, dar ve orta gelirli işçiye ve memura oluyor. Devletin bu konuda sert önlemler alması gerek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayati (1 yıl önce)
    SORU: Odaların denetimi var mi varsa denetimini kim yapar gelirleri varmıdır varsa nereye gidiyor merak ettiğim için soruyorum bilen arkadaşlar Yrd olursa sevinirim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Beydagini yıkacak dedin yikamadin. Boş boş konuşuyorsun anca. Millet ve esnaf beni sevsin. Milletin boşuna gidecek laflar edersem Robin Hood olur belki ilerde siyasete karıştırın mantigindasin. Sen önce başkan olduğun taksici minubusculeri düzelt. Önce kendi kapının eşiğinden başla. Sonra başka konular konuş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    Sayın Keskin Milli Eğitim Bakanımız eğitim sorunlarının yanında sizinde çözemediğiniz sorunları çözmeye çalışıyor. Ekmeği 2 liraya satacağını vatandaşa ucuz ekmek ulaştıracağı için mi rahatsız oldunuz.Şimdiye kadar eğitim sorunlarını hiç gündeme getirmeniz ne oldu şimdi eğitimi gündeminize getirdiniz? Sayın Bakanımız eğitim sorunlarıni çözdüğü gibi sizin çözemediğiniz sorunlarıda çözecektir. Bundan emin olun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)MALATYALI isimli kullanıcı yorumuna
    Fatih projesi ne oldu?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    Ne olsun başkan. Esnaf her ürünün üzerine %300 ekleyerek satıyor. Vicdan kalmamış. piyasaya denge getirmesi için yapılan hareket. Tebrik ederim. o zaman görün bakalım aynı gram, aynı ekmek bakalım kaç liradan satılıp piyasayı dengelemeye çalışacak. Meslek liselerinde deterjan, maske ve hijyen malzemeleri üretilmeye başladı. İnşallah marketlerde satılan diğer ürünler de üretilip piyasaya denge getirecekler.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)mert isimli kullanıcı yorumuna
    TBMM meslek liselerinde almak yerine fahiş fiyata yandaşlardan aldı. Melek liselerine ekmek yaptırma vizyonuzu bütün dünya kıskanır...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Demek ki Malatya esnafı halay çekmeye hazır. (Hepsini kastetmiyorum tabi)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Fakir Murat (1 yıl önce)
    şu krizde bu kadar sorunsuz,dertsiz,ekonomik sıkıntı çekmeyen zatlara denk gelmekte şans galiba !!! . millette ne şans var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köylü (1 yıl önce)
    Oy verelim de bu tiplerr pirim mi yapsın seçimlerde görüşürüz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Maski içme suyuna ne katiyorsa,ben de istiyorum. ödemeli yollayın Allah rızasi için.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Şu haberi okudum bir Malatya lı olarak utandım. Yalakalıktan gözleri kör olmuş Malatya bildiğiniz köy olmuş sırf şirin görünmek için Malatya ya ihanet ediliyor. Yazıklar olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Yönetici suçlu siz seçtiniz Esnaf suçlu onlar uzaylı Sürücü kaza yapar araç veya yol suçlu alkoli veya yasaklı madde alır trafikte yakalayan polis suçlu Denetim yok her şey çok pahallı siyaset suçlu 1970 li yıllard çay şeker almaya parası olmayan mutlaka silah alırdı o neslin evlatları şimdi de telefonda tablete kaç saat boşa harcıyor o boşa giden zamanı yabancı dill öğrense veya bir meslek için harcasa her hangi bir işde çalısa neler olmazki 2 yıl onda gece uni okumuş bey veya hanım efendi iş beğenmez ama cebinde kuruş olmada gezer Bu nesil ver şeye ehtiraz eder Anneler babalar biraz iyi evlat yetiştirmek için emek çaba sonumuz hiç iyi değil Allah korusun Önce kendimize bir bakalım
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Esnafın hiç bir zararı yok tabi piyasayı denetleyen yok istediği gibi fiyatlarla oynuyor esnaf.Esnaf böyle ortam arasa bulamaz. Ortam sahibinden coma dönmüş. Sarı site gibi günlük fiyat değiştiriyor esnafın çoğunluğu. Kimse denetlemiyor. Olan tek maaşla geçinen çalışana oluyor. Bir adamda önce Allah korkusu olacak arkadaş... Yoksa gerisi boş...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Esnaf artık işi gücü bırakmış ya gelenlere şirinlik yapıyor yada korkudan seslerini çıkaramıyorlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ferit (1 yıl önce)
    ben söyleyeyim 2023 seciminde yine yüzde 60 alır hiç kimse kötü giden ekonomiden bahsetmemiş hiç kimse yollardan bahsetmemiş hiç kimse şikayetlerini dile getirmemiş bende artık şahsım olarak şikayet etmiyeceğim hedef 2023
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Öneri (1 yıl önce)
    Şu fıkrayı bilirsiniz de ben müsaadenizle tekrar edeyim. Padişah filan köye vergi salmış. Padişaha halkın biçare perişan olduğunu zar zor topladığını anlatmışlar. Padişah umursamamış bir kaç sefer daha tekrar etmiş. Asker utana sıkıla aynı köy hakkında rapor etmiş. beşinci kez emiri yerine getirip bu sefer vergiyi kolay tahsil ettiklerini ve köyde düğün dernek kurulduğunu rapor edince padişah “ bir daha o köye gitmeyin. Onların işi bitmiş Kendileri halay çekse bile anaları ağlıyor farkında değiller demiş ve o köy bir daha vergi vermemiş.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Arkın aksüt (1 yıl önce)
    Doğru söylemiş esnaf hiç bir sıkıntı yok ki 50 tane ürün alıyor 10 liradan 15 liraya satıyor 10 tane ürün satıyor zam gelince kalan 40 taneyi 20 liradan satılıyor ürün bittiğinde 20 liradan alıyor her ihtimale karşı 30 liradan satılıyor bakıyor kimseden ses çıkmıyor ne millet bir şey diyor nede devletin denetimi var zam gelirse kalan üründe 40liradan satıyor olan sadece maaşla çalışana oluyor Malatya da tabikide hiç bir sorun olmaz çünkü Malatya kale taş gibi sağlam millet vekilleri belediye başkanı il başkanı düzeni kurmuş belediye nin onca çalışanın pandemi izini diye bi dünya sigortalarını kestiler devletten aldıkları desteği yalayıp yuttular işçiyi de 30gun tam çalıştırdılar 15 gün sigortalı gösterdiler bir çok şikayet eden oldu çalışma bakanlığından müfettiş geldi ne yaptılarsa müfettişlere hiç bir sorun yokmuş gibi hiç bir çalışana bu böylemi diye sormadan çekip gittiler bütün hepsini Allah a havele etsem de bunların ondanda korkuları olmadığı için bişey farketmiyor basın bile bir konuyu geçiştirmeye çalışıyor üzerine gidemiyor motaş çalışanlarının hak ettiği iki yıl önce imzaladığı sözleşmeyi bile uygulamadı onu da geçtim sendika adı batasica hak iş başkanın dan tutun da bütün üst yöneticisi ne kadar Allah'ın dan bulasicalar verdiğim bütün aidatlar zehir zıkkım olsun nasıl çocuklarına yediriyorlar anlamadım onlar bile işçisinin hakkını aramiyorlar bunların tamamı koltuk sevdası olduğu için 2023 te gereken cevabı alacaklar bakalım Malatya da herşey yolunda mı değil mi
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Bu millet niye sefalet içinde ve zelil bu devletin niye iki yakası bir araya gelmiyor? Çünkü kendilerine vekil seçtiklerinin önünde el pençe divan köle gibi duruyorlar o vekiller bu insanlara uşak muamelesi yapıyorlar ne söylemeleri gerektiğini, ne yapmaları gerektiğini dikte ettiriyorlar şehrülemin olduklarını iddaa eden başkanlar aşiret ağası yerine kendilerini koyuyorlar memleketin insanlarına maraba muamelesi yapıyorlar üstüne de kaymak olarak din istismarlığını yaptılar mı değme gitsin.....!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Soner (1 yıl önce)
    senin şu Malatya ya ne faydan var milleti eleştirene kadar çık biz oda oda olarak bunları yaptık şunları yaptık bekara karı boşanmak kolay
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Orçun (1 yıl önce)
    Malatyada üniversite hazırlığı geçemediğim için kaydımı sildiler.Başka şehirde de okuyacak maddi ve psikolojik gücüm yoktu.O yüzden üniversiteyi bıraktım bir sene önce.Devlette burs vermedi.Şimdi bu pahalılıkta elin işinde ne yapacağım bilmiyorum.Tekrar sınavı kazanabilecekmiyim.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Tabi alıştırmışlar milleti vekiller belediye başkanları gezerken elpençe divan durmaya aman sorun anlatmayın herşey yolunda deyin neden evlerdeki vatandaşları tek tek dolaşmıyorsunuz bize ne dolar düşünce halay çeken şire pazarındaki insanlardan
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Esnaf İn keyfi yerinde niye olmasınki zamanında 20 TL ye aldığını 100 TL ye satıyor. 50 TL ye aldığını 200 TL ye satıyor. Bugün aldığını 2_3 katına yani %200_300 kar la satıyor. İşler tıkır ında yani. İş ahlakı kalmadı, vicdan kalmadı, Allah korkusu kalmadı.... Eeee.. Denetleyen yok. Vur milletin sırtına. Korkunç bir kazanç hırsı var hepsinde. Şimdi bugün dolar 15 TL olsun. Motorin 20 TL olsun bunlar tek kuruş indirim yapmazlar. Hatta o hırs varya ondan dolayı bilakis zam ma devam ederler. Bu kadar rezil bir dönem olmamıştı. İnsanlar nefret etti artık. Ekmeği 4 TL yapan şehirlerin başında Malatya var. Sayın keskin bunun önünü açan kişi. Hepiniz aynısınız. Ama bu Millet bunların hesabını soracak. Az kaldı. Günler hızlı geçiyor. Allah büyük.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Esnaf haklı sıkıntıları yok tabi hiç bi şekilde zararları yok elindeki malları 5 kat arttı oturdukları yerde Şevket keskin bi sözüyle ekmeğe zam yapmadı mı esnafını korumadı mı asıl mağdur olan dar gelirli vatandaş onlarda kimsenin umrunda değil
    %84
    %16
    Yanıtla
  • esnaf (1 yıl önce)
    malatyada esnaf olduğum için ve bu tip esnaflarla birlikte anıldığımız içim utanıyorum.çalık bakanı hangi semtte gezdireceğini biliyor.helede böyle bir zamanda hala devam ediyorlarsa daha kötü olsunlar.bu sizin daha ii günleriniz.yani söylenecek söz yok...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Malatya sorun yok diyen zatlar varya milletin ahını alıyor Allah müstahakınızı vere herşey felaket ama neyde ulkede de ler yok malatyada adalet olsa ne olur ki
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    efsane başkan zorlarsa doksanında da başkan olucak... kimseye bırakmam diyor...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Sattığı malın yerine koyacağı malın fiyatına 1 kat artış gelmişse; bu memnun esnaf ; 2 kat artış koyarak malı satıyor ki durumda memnun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakikat (1 yıl önce)
    Eeee. Hiçbir şey yoksa, sıkıntı yoksa halaya devam. Vayy vayyy. Az kaldı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Böyle esnafa Timur'dan ikinci fili isteyen bir hoca yaraşır. Şevket başkan da vergilerin artırılmasını istesin eleyse... :) Ne yaltaklanmacı insanlarız ya hu, hayret. Bakan gittikten sonra da batıyoruz demiştir.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Her şeyin iyi olduğunu söyleyen şahıs AK Parti Battalgazi yönetiminde,ve Çalık'ın yakın adamlarından. Bu adam parti sayesinde kızını Battalgazi belediyesine, oğlunu ise Turgut Özal Üniversitesine yerleştirdi, bu adam mutlu ve mesut olmasında kim mutlu olsun? Dünya onlara güzel.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sıkıntı yok , her şey çok güzel halaya devam.
    %88
    %12
    Yanıtla