SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Geçici Ticaret Alanı Talebini Bakana İletti

Malatya'da Geçici Ticaret Alanı Talebini Bakana İletti
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep’te düzenlenen toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, geçici ticaret alanlarının acil bir şekilde oluşturulması başta olmak üzere üyelerin sıkıntılarının ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu depremin yaşandığı 11 ilin oda ve borsa başkanları ile Gaziantep’te bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, geçici ticaret alanlarının acil bir şekilde oluşturulması başta olmak üzere oda üyelerinin sıkıntılarını ve çözüm önerilerini Bakan Muş’a aktardı.

“En öncelikli talebimiz geçici ticaret alanlarının belirlenerek konteyner çarşıların oluşturulması”
Malatya'nın ticari hayatının yeniden ayağa kalkması için hazırlanan taleplerden oluşan raporu bakana takdim eden Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında Malatya’mızda bulunan konutların ve ticari binaların büyük bölümü ciddi hasar aldı. 10 bin üyemizin yüzde 70’inin firması çalışamaz hale gelmiş durumda. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak depremin hemen ardından üyelerimizi arayarak geçmiş olsun dileklerimizi iletip, iş yerlerindeki hasar durumlarını öğrenerek taleplerini aldık. Malatya'mızın ticari hayatının yeniden ayağa kalkması için hazırladığımız raporu Gaziantep’te Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunduk. En öncelikli talebimiz geçici ticaret alanlarının acil bir şekilde belirlenerek konteyner çarşıların oluşturulması ve firmalara teslim edilmesi oldu. Kalan firmaları şehrimizde tutmak için hızlı adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

Bu konuda ciddi adımlar atılmasını beklediklerini kaydeden Sadıkoğlu, "Geçici de olsa iş yeri imkânı sunmazsak gidenleri geri getirme şansımız yok. Normalleşme sürecinde şehrin ayağa kalkması, ticaretin ayağa kalkmasından geçiyor. Hasar alan iş yerlerinde bulunan ticari ürünlerin çıkarıldığında muhafaza edilecek depo alanlarının tahsis edilmesini talep ettik. Personellerin geri dönebilmesi ve üretimin devam edebilmesi için personellere özel barınma merkezlerinin ivedilikle oluşturulmasını istedik. Şehir içinde yıkılan ve ağır hasar alan iş yerlerinin yerinde dönüşümle ayağa kaldırılmasını istedik. Firmaların beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerinin silinmesi ve SGK ödemelerinin en az 1 yıl yapılmamasını istedik. Çek ve fatura (elektrik, doğalgaz, su, internet) gibi ödemelerin en az 1 yıllığına ötelenmesini talep ederek en az 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi ve hibe desteği imkânı sunulmasını ilettik. Taleplerimizin acil bir şekilde yerine gelmesi için sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Argalı (1 yıl önce)
    Yakıncadaki galericiler sitesinin büyük bir bölümü boş.tek katlı yapılar.ortasında sosyal tesisi var.orasını değerlendırebilirsiniz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Başkanımız çok doğru ve yerinde tespitler yapmış kendisine teşekkür ediyoruz esnaflar olarak hiçbir dönüşüm olmadan aynı yerimizde şehrin süluetini bozmadan mağazalarımızı yeniden inşa ederek ticaretin yeniden canlanması adına gayret edeceğiz
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ömür (1 yıl önce)
    Yeni şire paZarı dükkanlarını esnafa geçici olarak tahsis edin hürriyet parkı kernek meydanı konteynır dükkanlar yapılabilir ön kısmı cam olacak şekilde cadde Avm arkası belediye ve Avm yanındaki alanlarıda bu şekilde kullanabiliriz devasa bir çadır yapılabilir kitap fuarı için kullanılan çadırlardan içerisine Fuar konseptinde dükkanlar yapılabilir
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Ömür isimli kullanıcı yorumuna
    İki sene Malatya'ya kimse gelmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ben esnafım Malatya’yı terk etmedim
    %100
    %0
    Yanıtla