SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da 23 Nisan Kutlamaları

Malatya'da 23 Nisan Kutlamaları
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102. yıldönümü Malatya ve ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

İL MERKEZİNDE..
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, beraberindeki öğrencilerle birlikte Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Buradaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Merkez Spor Salonu'nda devam eden kutlamalarda, öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiir okudu ve çeşitli gösteriler yaptı.

Gösterileri, Vali Baruş, 2 .Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın ile vatandaşlar da izledi.

ÖĞRENCİLER MAKAMDA
Vali Aydın Baruş, etkinlikler kapsamında koltuğunu Suluköy Kahramanlar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sude Baştürk'e devretti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın makamına da Yaygın Ortaokulu Şevval Acır oturdu.

'Vali' Sude Baştürk ve ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ Şevval Acır, temsili görevleri sırasında, görevlilere çeşitli talimatlar verdiler.

DARENDE'DE
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102 yıl dönümü Malatya’nın Darende ilçesinde de coşku ile kutlandı.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin Atatürk Anıtı'na konulmasından sonra güreş sahasında devam eden törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ile başladı. İlçe Kaymakamı Ökkeş Sefa Türkoğlu ve Belediye Başkanı İsa Özkan çocukların bayramını kutladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler, gösteriler ve ödül töreni ile kutlamalar sona erdi.

Çocukların gösterisi beğeni ile izlendi.

HEKİMHAN'DA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Çocukların sergilediği gösteriler ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türk çocuklarına hem de tüm dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 102. yılında tüm yurtta olduğu gibi Hekimhan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program, sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ise başladı. Daha sonra kutlamaların yapılacağı Hekimhan Sakarya Ortaokulu'na geçildi. İlçenin çeşitli okullarından ilkokul ve anaokulu öğrencileri 23 Nisan’ı dans gösterileri ve halk oyunlarıyla kutladı.

Çocukların sergilediği gösteriler izleyicilerden de büyük alkış aldı.

KALE'DE
Kale Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Ardından törene İzollu İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Murat Koca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Özden, İlçe Emniyet Amir vekili Necmettin Budancamanak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sundu.

Program öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

DOĞANŞEHİR'DE
Doğanşehir ilçesinde ise Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler'in çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Doğanşehir Vahap Küçük Meydanı'nda devam eden programda İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç ve İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, öğrencilerin ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Programda çeşitli okullardan öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri sundu.

Etkinliklere, Cumhuriyet Savcısı Fahri Cavit, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Samaraz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kırcaer, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ARGUVAN'DA
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya’nın Arguvan ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu, çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler ve yarışmalar yapıldı. Gökyüzüne kırmızı ve beyaz balonlar bırakıldı. İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin de hazır bulunduğu kutlamalarda neşe dolu anlar yaşandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay törende yaptığı konuşmada, “23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı, milli egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize verildiği tarihidir. Bugün, bu özel günün 102. yılını yaşamanın sevinci ve gurunu içindeyiz. 23 Nisan'ın bayram olarak kutlanmaya başlanmasından 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta çocuklarımız olmak üzere aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA- iha

FOTO: Malatya il merkezindeki kutlamalar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kurtuluş Savaşı'ndan önce meclisi açan ve yaptığı bütün icraatları meclis kararlarına göre yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı minnet özlem ve rahmetle anıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla