SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya ve Pütürge Vurgusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:16
Malatya ve Pütürge Vurgusu
A- A+ PAYLAŞ

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin en başarılı dört ilin Rize, Konya, Şanlıurfa ve Malatya olduğunu ifade etti. Konya ve Kayseri’ye ses kısıklığından dolayı gidemediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “O günkü mitinglerimizi Konya’da Davutoğlu kardeşim yaptı. Kayseri’de Taner Yıldız gerçekleştirdi. Bu ay sonu itibariyle Cuma, Cumartesi ve Pazar Konya ve Kayseri’ye gidecek teşekkür mitinglerimizi başlatacağız. İlçe bazında en çok oy aldığımız yerleri unutmam mümkün değil. Trabzon Hayrat ilçesi yüzde 83 ile ilçeler arasında en yüksek oy oranına ulaştı. Rize'nin Güneysu ilçesi yüzde 81 ile ikinci sırada. Konya Karatay Nevşehir Acıgöl Rize İldere, Karaman Başyayla, Şanlıurfa Haliliye, Malatya Pütürge AK partiye en çok mühür basan ilçeler oldu” dedi.

“AK PARTİ’NİN OYLARI HİÇBİR İLDE YÜZDE 10’UN ALTINA DÜŞMEMİŞTİR”

AKP’nin oylarının 2009'a oranla sadece 7 ilde küçük düşüşler kaydettiğini ve geri kalan illerde AK Parti’nin oylarının arttığını belirten Başbakan Erdoğan, “AK Parti’nin oyları hiçbir ilde yüzde 10’un altına düşmemiştir. Sadece Tunceli’de yüzde 20'nin altında olmuştur. CHP 26 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. MHP 16 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Konuşuyor bugün. Milleti kucaklayan parti. Yahu sizi milleti nasıl kucaklıyorsunuz, demek ki siz milletle kucaklaşamadınız zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki. BDP 62 ilde yüzde 5'in altında kaldı. AK Parti kurulduğundan beri girdiği 8. seçimde de Türkiye partisi, milletin partisi olduğunu Türkiye’yi bir bütün olarak kucakladığını tekrar göstermiştir. CHP, MHP, BDP belli bölgelerde kısmi varlık gösterirken, AK Parti 7 coğrafi bölgede kuzey doğu güney ve batıda varlık gösteren tek parti olmuştur. Biz rakamlarla, oranlarla, kıyaslarla konuşuyoruz. CHP seçimin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen daha seçimlerin değerlendirmesini yapmamış, milletin önünde hesap vermemiştir” diye konuştu.

“İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEKLE SEÇİM KAZANILMAZ”

Başbakan Erdoğan, CHP’nin MHP'li Ankara adayı tahrik edici açıklamalar yaparak insanları sokağa dökerek hezimeti gölgelemeye çalıştığını belirterek, “Eski alışkanlık varya onu devam ettiriyor. Yenilgiyi hazmetmek başarısızlığı kabul etmek gerek. Çok bağırmakla hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele Pensilvanya’nın medyasına ajanslarına sırtını dayayıp insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak sonuçları kabullenecek milletin takdiri karşısında boyun eğecek. Ankara’da hile var diye itiraz ettiler. Bazı sandıklar yeniden sayıldı AK Parti’nin oyları daha da arttı. Kimin hile yaptığı ortada. Seçim öncesi ahlak dışı kampanyayı seçim sonrasına taşımak kimseye fayda taşımaz. Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizler yapmaya devam edeceğiz. Başarısız olduğumuz illerde kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olduğumuz ilerde bundan sonra oy oranımızı daha da artırmak için neler gerektiğini oturup değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“VAATLER YERİNE GETİRİLMESİNDE TAKİPÇİ OLACAĞIZ”

AKPli Belediye başkanlarının seçildikleri yerlerde başarılı olmaları için vaatlerini yerine getirmeleri için her aşamada takipçileri olacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Genelde olduğu kadar yerelde de her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyor vatandaşımıza hizmet taşıyoruz. Meydanlarda dikkat edin bizim dışımızdaki partiler ortaya ne proje koydular plan koydular, sadece takiyye iftira yaptılar. Ama biz projelerle konuştuk yaptıklarımız ve yapacaklarımızla konuştuk. Aramızdaki fark bu. Bu artış grafiğini hep muhafaza edeceğiz. Kesin neticeler açıklanır açıklanmaz deneyimli 10 büyükşehir belediyesi başkanlıklarını merkez almak suretiyle yeni büyükşehir belediyelerimiz ve diğer il belediyelerimizle yeni bir eğitime onları alacağız. Bu yeni seçilen belediyelerimiz orada iki üç günlük eğitimlerle yeni sürece hızla girecekler, bu adımları da bu şekilde atacağız. 2019 seçimleri yüzde 45,5’in üstüne çıktığımız daha çok belediye kazandığımız inşallah bir yıl olacak. 2019'a çok farklı hazırlanmamız gerekiyor. Bazıları oturdukları yerden hiçbirşey yapmadan proje üretmeden başarısız olmamızı beklerken biz her seçimde inşallah oy oranımızı artırarak yükselmemizi sürdüreceğiz. 12 yıl boyunca, kibre, gurura rehavete yer vermedik şımarmadan rehavete kapılmadan, ilkelerimizden taviz vermeden, çizgimizi bozmadan bu kutlu emaneti taşımaya devam edeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız