SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

M. Arguvanspor'u Malatya'nın Takımı Yaptırmadılar, Kaçırttılar!

M. Arguvanspor'u Malatya'nın Takımı Yaptırmadılar, Kaçırttılar!
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, ilgisizlikten dolayı ikinci yarıda maçlarını Arguvan’da oynama kararı aldıklarını ifade ederek, “Kentin ve yöneticilerin takımı sahiplenmemesi bizi gerçekten üzdü. Yeni Malatyaspor için çırpınışları görüyoruz. Vali beyden belediye başkanına kadar kentin bütün yöneticileri Yeni Malatyaspor için çalışma yaparken Arguvan ile ilgili bunu görmedik. Arguvan tertemiz bir kulüp, borcu ve harcı yok ama kimsenin kılının kıpırdamadığını da görüyoruz. Hakikaten bu durum bizi üzüyor. Hiç kimse kılını kıpırdatmadı. Sanıyorum ki ismimizin Arguvan oluşundan kaynaklanıyor. Bu bizi gerçekten üzdü ve rahatsız etti” dedi.

Kızıldaş, Malatya Arguvanspor’un (Arguvan Belediyespor) 3.Lig’e çıktığında takımın, Malatya’nın takımı olmasını istediklerini belirtti.

“DESTEK VE YARDIM GÖRMEDİK”
Malatya Arguvanspor’un kentin takımı olması isteğiyle çalışmalara başladıklarını anlatan Kızıldaş, “Yeni Malatyaspor’un sıkıntı yaşadığını, olumsuz bir sürece girdiğini düşünerek hareket ettik. Arguvan olarak da bu yükü taşımamızın ağır geleceğini düşünerek Malatya’nın takımı olsun istedik. Sezon başında Malatya Valisi ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ile birkaç kez görüştük. Takıma sahip çıkılması ve destek olunması noktasında ‘tamam’ denildi. Ama maalesef şu ana kadar hiç kimseden yardım ve destek görmedik” dedi.

“KONAKLAYACAK BİR YER DAHİ BULAMADIK”
Kızıldaş, Malatya’da konaklayacak bir yer dahi bulamadıklarını ve büyük bir sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Koskocaman Malatya, yeni geldiğinde “800 binin üzerinde nüfusumuz var, şöyle yatırımlar yapıldı” denilirken, spor altyapısı olarak çok zayıf olduğunu gördük. Arguvanspor’a konaklayacağı, takımın kalacağı bir tesis verilmedi. Bunun altında neyin yattığını da çok bilemiyoruz. İlçemizin muhalif olmasından mı kaynaklanıyor. Nedense bir yer bile bulamadık.”

“KİMSENİN KILININ KIPIRDAMADIĞINI GÖRDÜK”
Takımın, sezonun ilk yarısında Arguvan’da konaklarken, maçlarını Malatya merkezde oynadığını kaydeden Kızıldaş, “Biz kentin takımı olsun diye hareket ettik. Arguvan Belediyespor'un adını Malatya Arguvanspor olarak değiştirdik. Maçları da Yeşiltepe 1 Nolu Sahada oynayalım dedik. Nitekim orada da oynadık ama sezon içerisinde her hafta deplasmana gitmiş gibi olduk. Maç günü Arguvan’dan kalkıp 70 kilometre Malatya’ya gittik. Deplasman gibi oldu çünkü taraftar anlamında da eksiklik yaşamaya başladık. Seyirci geliyordu ama ya Arguvan’dan gelen ya da Malatya’da yaşayan Arguvanlılar takıma sahip çıkıyor.  Taraftarımız bile maçlarda zayıf kaldı. Kentin ve yöneticilerin takımı sahiplenmemesi bizi gerçekten üzdü. Yeni Malatyaspor için çırpınışları görüyoruz. Vali beyden belediye başkanına kadar kentin bütün yöneticileri Yeni Malatyaspor için çalışma yaparken Arguvan ile ilgili bunu görmedik. Arguvan tertemiz bir kulüp, borcu ve harcı yok ama kimsenin kılının kıpırdamadığını da görüyoruz. Hakikaten bu durum bizi üzüyor” diye konuştu.

“DIŞLANMAK, SAHİP ÇIKILMAMAK VE DESTEK GÖRMEMEK BİZİ ÜZDÜ”
“Arguvan bu kentin bir ilçesi, bu takım bu kentin takımı” diyen Kızıldaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizi dışlayarak ya da sahip çıkmayarak, destek vermeyerek çok doğru yapıldığını düşünmüyoruz. Bu olmayınca bizde kendi evimize, yuvamıza döndük. Sahayı da profesyonel takımların maç oynayacağı hale getirdik. Yeniden tesis yaptık. Tesis noktasında bize destek veren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız İhsan Selim Baydaş’a teşekkür ediyoruz. Sadece İhsan Bey’in desteğini gördük. Başka bir destek görmedik. Hele bir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz var evlere şenlik. Bir şey yapmak için kıllarını kıpırdatmıyorlar. “Siz yapacaksınız, siz alacaksınız” diye kendi almaları ve yapmaları gereken işleri bile bize yaptırdılar. Stadın eksikleri ve ihtiyaçlarını bize yaptırdılar. Biz acemiydik, bilmiyorduk. Sonradan baktık ki Yeşiltepe Stadı’nı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden kiralıyoruz. Yaptığımız protokole göre, stadın bütün eksiklerini gidermiş olarak bize teslim etmeleri gerekirken, maalesef “koltukların arkasının tamiratını bile siz yapacaksınız” diye bize söylediler.”

Kızıldaş, ilgisizlikten dolayı Arguvan’a dönme kararı aldıklarını ifade ederek, “İlgisizlikten sitemliyiz. Takımımızı toparladık, bir aksaklık olmazsa hafta sonu Akhisarspor ile Arguvan’da maçımızı oynayacağız. Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maçları ilçede oynayacak olmamız, herkes tarafından memnuniyetle karşılandı” dedi.

“KENTİN TAKIMI OLMA NOKTASINDA İSMİMİZİ BİLE DEĞİŞTİRDİK”
Tesisle ilgili kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getiren Kızıldaş, “Bu tesislerin neden verilmediğini muhataplarına sormak lazım. Orduzu’daki yer ile birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı Yakınca’daki tesis söylendi. Yakınca’daki tesis verilecekti bir hafta sonra geri caydılar. Maalesef bir kentin yöneticileri isteselerdi bir takıma konaklayacağı bir yer bulabilirlerdi. Hiçbir yer olmasa bile bir sürü kurumun misafirhaneleri var. Hiç kimse kılını kıpırdatmadı. Sanıyorum ki ismimizin Arguvan oluşundan kaynaklanıyor. Bu bizi gerçekten üzdü ve rahatsız etti. O nedenle ilçemize dönmek zorunda kaldık. Profesyonel ligde kulüp olarak bir Yeni Malatyaspor var, ardından da Malatya Arguvanspor bulunuyor. Koskoca bir kent, profesyonel ligde olan iki takıma konaklayacak bir yer bulamıyorsa söyleyecek çok fazla bir söz bulamıyorum. Kentin takımı olma noktasında ismimizi bile değiştirdik. Arguvan Belediyespor’dan ismimizi Malatya Arguvanspor’a dönüştürdük” diye konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Trabzondan (1 yıl önce)
    Başkan bu konuda yanlış düşünüyorsun. Özellikle ilçenin tanıtımı, ilçe esnafının kazanması için takımın maçları en başta Arguvan'da oynaması gerekiyordu. Malatya Yeşiltepe'de maçları oynaman tamamen hatadır. Bu diğer ilçelerimiz içinde geçerlidir. Sen en büyük desteği seni 3. lige çıkaran ilçe halkından gördün, görüyorsun ve göreceksin. Sen takımı Malatya Yeşiltepe'de oynatarak sana asıl destek verenleri küstürdün. Hatta sen değilmiydin, bu takımı Malatyaspor yapmaya çalışan... Malatya'da futbolun veya sporun gelişmesini istiyorsak özellikle tüm ilçelerin her hangi bir spor dalında aktif olması ve takımlarını üst liglere çıkarması gerekiyor. Burada Büyükşehir belediyesinin da özellikle salon sporlarında üst liglere takım çıkarması gerekiyor. Spor şehirlerin en kolay tanıtım ve reklam aracıdır. Yaptığınız hizmetleri, gerçekleştirdiğiniz faaliyetleri en kolay ve ucuz spor faaliyetleri aracılığıyla duyurabilir ve tanıtabilirsiniz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hasan Karabulut (1 yıl önce)
    Ülkenin nasıl taraflı yönetildiğini görünce hiç şaşırmamak lazım. Maalesef bu ayrımcı anlayış her yere yansımış durumda. Ülkenin geldiği nokta bu ne yazık ki!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Arguvan Malatya, Malatya Arguvan bir elma nın iki yarısı. Başkan biz böyle düşünüyoruz. Malatya nın Arguvan ı diyoruz heryerde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uğur tn (1 yıl önce)
    Başkana katılmamak mümkün değil. Malatya'da ki siyasi ayrımcılık her yönüyle,her haliyle ayyuka çıkmıştır. Zaten aklı ve vicdanı olan herkeste arguvanspor'un yaşadığı sıkıntılardan bunu gözlemler. Ama işte maalesef malatyanın siyasi açıdan geldiği durum ortadadır. Yeni malatyaspor'a boşa destek veriliyor şu durumda bu destekler inşallah boşa çıkmaz ama o borç yükü sürdüğü sürece sadece anı kurtarmaya yönelik adımlardan bir adım ileri gitmeyecektir bu destekler. Yine söylüyorum yeni malatyaspor'un akıbeti efsane malatyaspor gibi olacaktır. NOKTA..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • gulagaci (1 yıl önce)
    Başkanım sana helal olsun, tırnağın varsa başını kaşı, kimseye mıdara etme, spola ilgli kurumlar vs. bir iş yapmıyanlar, onların başında yeteri kadar bela var onunla başa çıkamıyorlar,asıl siyaseti yapanlar,önceki malatyaspor yönetimi hakkında gerekeni yapmayıp,her şeyi halının altına süpürenler,yeni vali geldide adam bir şeyler yapmaya uğraşıyor inşallah önü kesilmez,Arguvanspora başarılar......
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fazlı9 (1 yıl önce)
    Bu şehir daha MALATYASPOR'A sahip çıkamadı Ymsyi kurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Sn başkan,adımız Arguvan olduğu için destek göremiyoruz sözünüz çok manidar. Arguvan Malatya'mizin kendine has müziği havası ile güzide bir ilçesidir.Arguvan'ı ne şekilde olursa olsun ayrıştırmanızı doğru bulmuyorum.Ayrıca Arguvan havası müziği ilede ülkemizin renkli bir köşesidir.Politize etmenizin kimseye faydası yok.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Ah bu siyaset varya siyaset bütünü aynı muhalefette ayrı söylem iktidarda iken ayrı söylem vallahi bu durumdan bıktık usandik.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • FBAY (1 yıl önce)
    basta arguvan beledıyesı ve arguvanspor gercekten güzel işlere adım atıyor.maçların arguvanda oynanması ilçeye bambaska bir hava katacaktır.başkan bey dogru söylemiş Arguvanspor çok yalnız bırakılıyor.yinede yeni bir takım zamanla daha iyi ve güzel seyler olur ümidiyle bakıyorum.şimdi merkezden arguvana 70 km yol gidip izleyeceğiz,zor olsada gitmeye çalısacaz...Başkanımıza tesis için yapılan calısmalardan dolayı teşekkür ederiz. dediğim gibi başkanım çok sitem etmesin Malatya çok ilginç bir şehir baktıgınızda yeni malatyaspor ve efsane malatyasporunda içinde buludugu durum pek iç acıcı değil.Şehirde spor ruhu kalmamış.ölü toprağı serpilmişcesine...bu kültürü yayamadık.sporun zevkini şevkini aşılayamamışlar.Ya akçadagspor klubu maddi imkansızlıklardan dolayı çıkmış oldugu bal grubunda maçlara çıkamadı.ne acı bir durum.baksanız sagdan soldan sıyasetten herkes agzı olan konusuyor.basarıyı iyi sahiplenıyorlar ama işler kötüye sardımı kimse oralı olmuyor.evet nerdeyse 1 milyonluk sehir ama Malatya macına gidiyorum 200 taraftar yok.yinede inanarak severek gelen taraftarı kutluyorum takım yenilsede işler iyi gitmesede çok güzel destek verip alkışlayıp gidiyorlar .elbette bi kaç kişide gelip orda enerjisini atıyor.hoş olmasada olmadık sözler tüketebiliyor.bunuda duymamazlıktan gelmek lazım dıye düsünüyorum.saygılarımla.insallah Arguvan sporumuzda Malatyasporumuzda ve diğer ismini yazmadıgım malatyanın mücedele eden takımları daha iyi yerlere gelir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Syn başkan destek istegine karşılık bulamama konusunda haklı old.dusunuyorum .spora sporculara,teşebbuş sahiplerine destek olmak lazim..lakin sporu; yöre ,bölge,semt,mahalle vs indirgemek ötekileştirme kategorisine koymak bilerek veya bilmeyerek konuyu politize etmekten başka birsey değil. Arguvan=malatya=tüm ilçelerimiz...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    O kadar hakli bir sitem ki gercekten cok yazik. Konusmayi bastan sona kadar okudum ve gercekten üzuldm. 3. Lige cikmis borcsuz harcsiz kulup uvey evlat muamelesi yapma nedir ayiptr ya. Dik durusunuz icin de tebrikler. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Madem yetgililer sahip cikmiyor yurt disinda yurt icinde yasayan arguvanlar sahip cikar
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Çok doğru tespit bunlar kendinden olmayanları kendilerine biat etmeyenlere sahip çıkmazlar arguvan spor kendi sahasında oynaması bence daha güzel ve tanıtım acisindada iyi olacak maalesef Malatya yöneticileri çok güzel ayrımcılık yaparlar son çırpınışları olacak inşallah
    %53
    %47
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Başkanım çok haklısınız. Yeni Malatyasporu gırtlağına kadar borç batağına sokuldu, klübün ulaşım, konaklama, vb tüm giderlerini Büyükşehir karşıladığı halde, üstüne birde klüp yöneticileri futbolcu alacaklarını ödeyemediği için Büyükşehir Esenlik şirketi yetkilisi Antalya kampına giderek bir kalemde 11,5 milyon lira futbolculara ödeme yapıyor. Yani Yeni Malatyasporun tüm giderleri Büyükşehir tarafından karşılanmış oluyor. Ancak Arguvanspor klübüne konaklayacak bir yer tahsis edilmiyor, tesis verilmiyor. Kolaylık sağlanmıyor. Demek ki başkanım belirttiğiniz üzere isminiz Arguvan değil de başka bir isim olsaydı durum çok farklı olurdu. Bunun adı düpedüz ayrımcılıktır, ayrıştırmaktır, kayırmacılıktır, haksızlıktır, adaletsizliktir, partizanlıktır, ikiliktir, önyargıdır, bağnazlıktır. Büyükşehir, Valilik ve Gençlik ve spor md yetkililerine sesleniyorum, yukardan hangi kelimeyi kendinize uygun görüyorsanız siz seçin.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Başkan haklısınız ama bu duyarsızlık Arguvan a özgü değil ki, Malatya nın sporla ilgili bir çok dalında mevcut. Maalesef ki seçilmişler kadrosu sporun hele de futbolun bir şehrin dinamikleri ve tanıtımı konusunda ne kadar önemli olduğunun farkında bile değiller. Şimdi Pansuman tedbirlerle Yeni Malatyaspor u kurtarmaya çalışıyorlar. Şimdiye kadar aklınız neredeydi sorusu geliyor insanın aklına.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • barguzulu (1 yıl önce)
    Yakında arguvansporu bile bulamayacaklar.Yeni malatyasporun peşinde koşsunlar
    %63
    %37
    Yanıtla