SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevreyolu İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:58
Kuzey Çevreyolu İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Toplam uzunluğu 54 kilometre olan Kuzey Çevreyolu'nun ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nca yapıldı. İhaleye davet edilen 8 firma teklif verdi.

Kuzey Çevreyolu’nun ön yeterlik ihalesi 9 Ekim 2014 tarihinde yapılmış ve davet mektupları ve ön yeterlik değerlendirme sonuç tutanakları 4 Aralık 2014 tarihinde ihale katılımcılarına Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilmişti. Ancak; firmalar tarafından Kamu İhale Kurumu’na yapılan şikayetler üzerine, ihaleyle ilgili olarak 27 Mayıs 2015 tarihinde düzeltici işlem yapılmasına karar vermişti.. Bu karar üzerine ise Karayolları Genel Müdürlüğü ihale işlemlerindeki düzeltmesini tamamlamayarak ihale tarihini firmalara 27 Temmuz 2015 olarak bildirmişti.

Projesinde 10 adet farklı seviyelerde Köprülü Kavşak, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet köprü bulunan Kuzey Çevreyolu’nun erçekleştirilen ihalesinde toplam 8 adet firmanın teklif verdiği ve ihalede en düşük teklifin 135 milyon 500 bin TL, en yüksek teklifinde 245 milyon 300 bin TL olduğu bildirildi. Karayollarının 15 gün içinde ihale sonucunu açıklaması bekleniyor. Sözleşmenin imzalanmasının ardından Ağustos ayı içerisinde yüklenici firmanın çalışmalara başlanılması bekleniyor. 

Bu arada, Karayolları tarafından yol ile ilgili olarak daha önce açıklanan bilgilendirme notunda, yol güzergâhtında yol yapım ve emniyet sahası içerisinde özel ve tüzel kişilere ait 3.621.500,00 metrekare taşınmaz ve 98 adet yapı bulunduğu ve yaklaşık kamulaştırma maliyetinin  123 milyon TL olduğu açıklanmıştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız