SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kristal Kayısı 'Toz Ruhu'nun..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:42:30
Kristal Kayısı 'Toz Ruhu'nun..
A- A+ PAYLAŞ

Beşinci Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festivalin en önemli kategorisi olan Ulusal Uzun Metraj Kategorisi'nde Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü’nü Nesimi Yetik’in yönettiği Toz Ruhu filmi kazandı. 

Toz Ruhu, En İyi Film ödülünün yanısıra En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini de alarak 5. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne damgasını vuran film oldu. 

Annemin Şarkısı da 3 Ödülle Malatya'dan Döndü 

Yönetmenliğini Erol Mintaş'ın yaptığı Kürtçe çekilen, Annemin Şarkısı da, En İyi Senaryo, Jüri Özel Ödülü ve SİYAD En İyi Film Ödülü'nü kazanarak, festivalin öne çıkan bir diğer filmi oldu.

Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda En İyi Kadın Oyuncu ödülü Beni Sen Anlat filmi ve Karınca Kapanı filminin kadın oyuncuları arasında paylaştırıldı. 

Malatyalı yönetmen Aydın Sayman’ın İçimdeki İnsan filmi SİYAD Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Nastassia Kinski Vali Kamçı’yı Öptü, Bir Bacağını Savaşta Kaybeden Sinemacı Suriyeli Çocuğa Ağladı 

Festival ödül töreninde ünlü Alman Aktrist Nastassia Kinski’ye onur ödülü verildi. Kinski’nin ödülünü Malatya Valisi Süleyman Kamçı sundu. Eskimalatya'daki Ulu Cami ziyareti sonrası, kendisine yardımcı olan cami bahçıvanını öperek teşekkür eden Kinski’nin, bu kez ödülünü alırken Vali Süleyman Kamçı’yı öpmesi salonda büyük alkış aldı. 

Festival ödül töreninde, Malatya’daki Suriye Mülteci Kampı’nda kurulan Sinema Merkezi’nde mültecilerin dramını yansıtan kısa bir film çeken ve Suriye’deki çatışmada bir bacağını kaybeden çocuğa da özel bir ödül verildi. Suriyeli çocuğun ödülünü Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı verdi. Alman Aktrist Nastassia Kinski de ödülünü almak üzere çıktığı sahnede Suriyeli çocuğun dramından büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Kinski konuşmasının ardından sahne arkasına giderek Suriyeli çocuğu sevdi. Kinski’nin bu sırada ağladığı gözlendi. 

Uluslararası Uzun Metraj Film Kategorisi’nde ise En İyi Film Ödülü’nü Hindistan yapımı Titl kazandı.  Belgesel kategorisinde En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Güliz Sağlam’ın yaptığı Tepecik Hayal Okulu’na verilirken, Kristal Kayısı Kısa Film Kategorisi’nde ise, En İyi Film Ödülü Mehmet Gülkanat’ın yönettiği Ukde filmine gitti. 

Ödül Kazananların Büyük Bölümü Malatya’ya Gelmeyince Ödüller Emaneten Verildi 

Ödül kazanan filmlerin yönetmenleri ve sanatçıların büyük bölümü Malatya’ya gelmeyince, ödüller ilgilisine ulaştırılmak üzere emaneten başkalarına teslim edildi. 

Ödül gecesi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde elektrik kesintisi nedeniyle kısa süreliğine karanlıkta kaldı. Ancak jenaratörün devreye girmesiyle programa devam edildi. 

Malatya Musiki Cemiyeti sanatçılarının seslendirdiği şarkılar geceye renk kattı ve ödül törenine katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Bu yıl 5.’si yapılan Malatya Uluslar arası Film Festivali’nde kategorilerine göre kazanan filmler şöyle: 

MUFF KRİSTAL KAYISI ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI 

En İyi Film: Toz Ruhu – Yönetmen Nesimi Yetik 

En İyi Yönetmen: Nesimi Yetik – Toz Ruhu 

En İyi Senaryo: Annemin Şarkısı – Senaryo ve Yönetmen Erol Mintaş

En İyi Kadın Oyuncu:  Nazlıcan Tuncalı – Beni Sen Anlat – Yönetmen Mahur Özmen 

En İyi Kadın Oyuncu: Neslihan Yeldan – Karınca Kapanı – Yönetmen Fırat Tanış

En İyi Kadın Oyuncu: Tansu Biçer – Toz Ruhu – Yönetmen Nesimi Yetik 

Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü: Marios Takoushis – Balık  - Yönetmen Derviş Zaim 

Jüri Özel Ödülü: Zübeyde Ronahi – Annemin Şarkısı – Yönetmen Erol Mintaş 

ULUSAL UZUN METRAJ SİNEMA YAZARLARI DERNEĞİ (SİYAD) ÖDÜLLERİ 

Sinema Yazarları Derneği, önceki yıllarda verdiği ödül sayısını 1’den 3’e çıkardı. SİYAD En İyi Film Ödülü 2 film arasında paylaştırıldı. 

Ödüller şöyle: 

En İyi Film Ödülleri:

1- Annemin Şarkısı – Yönetmen Erol Mintaş 

2- Balık – Yönetmen Derviş Zaim 

SİYAD Jüri Özel Ödülü 

İçimdeki İnsan – Yönetmen Aydın Sayman 

ULUSAL UZUN METRAJ HALK JÜRİSİ ÖDÜLÜ 

Gittiler ‘Sair ve Meçhul’ – Yönetmen Kenan Korkmaz

MUFF KRİSTAL KAYISI BELGESEL FİLM YARIŞMASI 

Tepecik Hayal Okulu: Yönetmen Güliz Sağlam

Jüri Özel Ödülü: Nail 5 – Yönetmen Kurtuluş Özgen 

MUFF KRİSTAL ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI 

En İyi Film: Ukde – Yönetmen Mehmet Gülkanat 

Jüri Özel Ödülü: Kafa – Yönetmen Koray Sevindi 

Mansiyon Ödülü: Ne Toprak Ne Asfalt – Yönetmen Bedir Afşin 

MUFF KRİSTAL KAYISI ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI 

En İyi Film: Titly – Yönetmen Kanu Behl (Hindistan) 

Jüri Özel Ödülü – Yönetmen Bas Devos (Belçika – Hollanda Ortak Yapımı) 

MUFF Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü’nü Kazanan Toz Ruhu Neyi Anlatıyor? 

MUFF Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü’nün yanısıra En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de alarak festivale damga vuran Toz Ruhu filminin konusu şöyle: “37 yaşındaki Metin, İstanbul’da hayatını gündelikçilik yaparak kazanan bir adamdır. Kendi küçük dünyasında mutlu bir hayatı vardır. Hayranı olduğu arabesk müzik için besteler yapar. Bir gün yeğeni Ümit askerlik tayini ile İstanbul'a gelir ve Metin'i ziyaret eder. Bu ziyaret ile yaşamı bir süre sekteye uğrayan Metin, esas olarak yanında çalıştığı Suzan Hanım’ın diğer gündelikçisi Neslihan’ın eve gelmesiyle alt üst olur. Bu iki kişi de kendi hayatlarında, kendi yollarına gidince Metin gene küçük dünyasında, yalnız başına kalır. Ta ki bir televizyon programı onu konuk olarak çağırıncaya dek!” 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız