SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyde 'Çürük' Deprem Evi Rezaleti!.

Köyde 'Çürük' Deprem Evi Rezaleti!.
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesine bağlı Bahri Mahallesi’nde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremden sonra 240 köy evinin yapımına başlandı. Yapımı tamamlanan 110 köy evinin kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Malatya Söz Gazetesi’nde yer alan habere göre; Mahallede yapımı tamamlanan 9 köy evinin yapılan beton kalite kontrollerinde ise olumsuzluk tespit edildi. C30 beton kalitesi olması gereken evlerin beton kalitesinin düşük olduğu belirlendi. Bu evlerin yıkımı gerçekleştirilirken evleri yapan firma ise mahkemeye verildi.

Akçadağ’ın Bahri Mahallesi Muhtarı Yusuf Duman, mahallede bin hanenin bulunduğunu ifade ederek “Mahallemizde 240 köy evi yapılacak. Yapımı tamamlanan 110 köy evinin kurası çekildi. Henüz kurası çekilen köy evine geçen olmadı. Çevre düzenlemeleri ve inşaat devam ediyor. Yapım yüzde 50’nin üzerine çıktı” dedi.

Duman, ilk yapılan 9 köy evinin beton kalitesinin düşük olduğunu tespit edildiğini belirterek şunları söyledi: 

“İlk yapılan 9 köy evinin beton kalitesi düşük olduğu için yıkıldı. Köy evleri şantiye alanına beton santrali kurulmadan önce dışarıdan gelen betonla yapılan evlerde beton kalitesi düşük çıktı. C30 beton kalitesinde olması gereken evlerin beton kalitesinin düşük olduğu bize iletildi.”

Duman, yıkılan 9 köy evini yapan firmanın mahkemeye verildiğini ve adli sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Cahil (1 hafta önce)
    Firma ismi yazın lütfennnnnnnnn. Hırsız olduğu ispatlanmış. Yeter artıkkkkkkk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir Dost:)) (1 hafta önce)
    Kurumsal olmayan firmalardan alınan beton tabiki kalitesiz olacak niye şaşırıyorsunuz betonda ki en büyük maliyet çimento dur. Siz birde 28 günlük betondan karot numunesi alın bakın neler çıkacak neler!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Beton laboratuvarları para alıp testleri yüksek gösteriyor denetlemeleri yemeklerle masalarla atlatıyorlar daha sıkı ve geçmişe dayalı denetleme yapılırsa eğer bu şekilde şeyler olmaz bütün laboratuvarların kapanıp devlet laboratuvarları açılması gerekiyor insan canını paraya değişiyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Takoz (1 hafta önce)
    Depremden hemen sonra yapıldı bu evler sonuc hüsran.Birde agir hasardan orta hasara dondurulen Evlere güçlendirme yapalim diyorlar bu neyin kafası.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (1 hafta önce)
    Ülkede tuz kokmuştur. Mızrak çuvala sığmamaktadır. #ERKENGENELSEÇİMHEMEN
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Cem (1 hafta önce)
    Hasan yapmış Hans yapsaydı böyle olmazdı. Nerede hile hurda biz oradayız.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Daha deprem olalı bir yıl olmuş. Yıkılan evlerin yerine yaptıkları evlerde depreme dayanıksız yapılmış? Bu nasıl iş? Denetleyen yok mu? Biz hiç bir zaman ders almayız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Dağaydı buyur kime güveneceğiz artık tok ki nin bu şekilde yarın yerinde dönüşüm yapınca nasıl olacak mutahit hali ile ucuza mal etmek için rast yere yerde beton alınacak peki soruyorum bu beton dökülürken kontrol nume alıp çevre sehircilge analize göndermemiş mi Allah bizlere yardım ede devletin verdiğinde 1 buçuk milyon fazla vereceğiz sonu ne olur onu da bilmiyoruz kontrol olmasa
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ali (1 hafta önce)
    1 - Bu beton kontrolleri iş bittikten sonra mı yapılmaktadır. 2 - 9 ailenin evi gecikmiştir bununla ilgili maddi ne ceza verilmiştir 3 - Bu firma mahkeme olmadan Toki tarafından direkt ihale yasaklısı yapılabilir yapılmışmıdır. 4 - Sanmı yorum hiçbir şey yapılmamıştır.Yapılmazda.Çünkü vatandaş kimsenin umurunda değil.Herkes rant peşinde.Seçime gireren rant düşünüyorlar,hatta depremde evler yıkılınca bile rant düşünen bir zihniyet var.En alt makamdan en üst makama kadar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Engin Yurt (1 hafta önce)
    Hani bazıları diyorya deprem geçirmiş ev güvenli olmaz falan filan... Bende diyorumki kaç katlı olursa olsun zemine göre doğru proje ve kaliteli işçilikli ev testini bu depremler yaptı. Eviniz gerçekten az hasarlı veya hasarsız ise güvenle oturabilirsiniz. İşini temiz yapan bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. İşine saygısı olan, dürüst betoncu, demirci, kalıpçı, denetçi, mütaait ,inşaatçı, mimar bulmak zor. Yeni yapılacak daireler test edilmedikçe ben bu dairelere güvenemem. Aynende bunu ifade eden pek çok olay duydum. yani kısaca işimiz şansa kalıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Yusuf muhtar aynı zamanda çimento satan bir esnaf. Bahri de seven olmadığı gibi köy evleri alakasız bir yere yapılmıştır..adam çimento tuğla.satmaktan başka bir işi yok. Madem muhtarsin zamanında denetlettireydin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Önder (1 hafta önce)
    Barguzu,Çırmıhtı ve Gündüzbey en çok yıkım alan yerler ama bırakın yapımı,gelin görün ki enkaz hala yerde.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Peki bu hususta hakediş usulü çalışılırken, toki kontrol mühendisleri onay verip işe devam edilmiş oluyor. Bu durumda sorumlular şirketle veraber mahkemeye verilmiş midir
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bet10 (1 hafta önce)
    Depremden ötürü beton en çok ihtiyaç duyulan bir yapı malzemesi haline geldiğinden dolayısıyla agrega yani kırma taş üretimi arttı bu kırma taşlar ne kadar yıkanıyor ne kadar arınıyor milden topraktan?? Sulamayı kürü muhtevayi geçtim artık
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 hafta önce)
    Depremde sadece fay hattı değil ar namus şeref damarımızda kırıldı Allah hepimizi affetsin daha fazla azdık daha büyük sınavlar vermesin
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalısın çok yaṣa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)
    İyi bari, yolsuzluğu tespit edeni kovup hapse atmamışlar. Devlet olduklarını nedense hatırlamışlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Şule (1 hafta önce)
    Bu kadar büyük depremden sonra da bunlar oluyorsa herkes canına,malına,ırzına dikkat etsin başka da diyecek birsey bulamıyorum tuz kokmuş. Denetimi de denetlemesi hem de tekrar tekrar.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Yıllardır betoncular ve mütahitler para hırsı uğruna, Allah dan korkmaz kuldan utunmaz oldular. Bende şantiyeciyim. 4 katlı binanın 3. katının betonunu döküyoruz beton santralindeki adam bana "Abi kaçıncı katı döküyorsunuz diye sordu, bende sanane kardeşim Senden c35 sipariş etmişim, sen işine baksana" diyorum. Meğer sonradan öğrendim, kat çıktıkça betonu gönderen santralci kaliteyi düşürüyormuş. Yine yakıncada Doktor beyin birisi, villa yapmış, arkadaşı beton kalitesinden şüpelenmiş. karotla numune almışlar, c30 yerine c15 bile çıkmamış. Beton firması dava etme, villanı silbaştan yapıp içini döşeyeyim demiş. Nafile.... Yine doğuda altgeçidin üstüne yapılan yolun kriş prefabriğinin beton kalitesinden şüpelenen kontroller, kalitesinin düşük olduğunu öğrenince firmanın işini durdurma kararı alacak iken (bundan 15 yıl önceki mevzu) 2 kontrol arkadaşa 1 er milyonluk (eskinin 1 trilyonu) sus paylarını verdikten sonra iş devam eder. Elle tutulur, yutulur hiç bir yanı yok. Yazıklar olsun !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Iste takip edilirse betoncunun insafina birakilmazsa her betondan numune alinir eger beton degerleri kotu cikip betoncu cezalandirilacagini anlarsa, olay duzelir C35 betonu C15 cikmaz bence c40 filan cikar.. Unutmayalim herseyin temeli yasalar ve kurallardir birine Allahtan kork demeyle o insafa gelmez ..
    %95
    %5
    Yanıtla