SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kiraz Sineği' ile Mücadele

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:09:02
'Kiraz Sineği' ile Mücadele
A- A+ PAYLAŞ

Dalbastı kirazları ile meşhur olan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, kiraz sineği ile mücadele kapsamında ilaçlamalar başladı. 

Yeşilyurt Ziraat Odası koordinasyonunda yürütülen ilaçlamada oluşturulan 5 ekip aynı anda çeşitli bölgelerde kiraz bahçelerini ilaçlıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi’nin de destekleri ile gerçekleştirilen ilaçlamada 1200 ton ilaç ile ilçedeki tüm kiraz ağaçlarının ilaçlanması planlanıyor.

Kiraz üreticileri, Yeşilyurt Ziraat Odası ile irtibata geçerek, bahçesinin ilaçlanması için sıra alıyor. İlaçlamaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, 2006 yılından itibaren başladıkları ilaçlamaya bu yılda başladıklarını belirterek amaçlarının burada üreticinin yanında türeticiyi da korumak olduğunu söyledi.

Organik olarak yapılan ilaçlamalar sayesinde tüketicinin de sağlığının korunduğunun altını çizen Solmaz, Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve diğer ülkelerin istediği ilaçları kullandıklarını söyledi. Kirazın yurt dışına rahatlıkla ihracatının yapılması adına oda olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirten Solmaz, “Yeter ki Yeşilyurt’umuzun kirazı dış pazarlarda hak ettiği yeri bulsun” dedi.

Solmaz, ayrıca bu yıl Yeşilyurt kirazının Coğrafi İşaretlerde yerini alacağını da belirterek “Türkiye haritasına bakıldığı zaman kiraz denilince Yeşilyurt ilçesi görülecek” diye konuştu. Yeşilyurt kirazının coğrafi işaretlerde yerini almasının ardından üreticiye de katkı sağlanacağın ifade eden Solmaz, “. Şuan Türkiye’de kiraz olarak Yeşilyurt kirazı aranmaktadır. Çünkü bölgenin ikliminden dolayı bizim kirazda büyük kalibre yani damak zevki oluşmaktadır” dedi.

Oda olarak ilçedeki kiraz ağaçlarını tek elden ilaçladıklarının altını çizen Solmaz, ilaçlamada kendilerine desteklerini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi ve Kaymakamlığına çiftçiler adına teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız