SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kelebeklerin Fotoğrafçısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:49
Kelebeklerin Fotoğrafçısı
A- A+ PAYLAŞ

Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD’ın konuğu oldu. 

MAFSAD’ın SODES kapsamında yürüttüğü “Fotoğraf Aşkına Projesi” çerçevesinde,  SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde gerçekleştirilen sunumda Türkiye’de 400 çeşit kelebek olduğunu söyleyen Abdullah Elgümüş  Malatya’da ise 171 çeşit kelebeğin fotoğraflandığını belirtti.  Kelebek fotoğraflama işinin zahmetli, emek gerektiren bir iş olduğunu ve sabırlı olmak gerektiğini ifade etti. Malatya’nın her ilçesinde tür olarak birçok kelebeğin yaşadığını, bu kelebekleri fotoğraflamaya çalıştığını belirtti. Kelebekler hakkında bilgi ve tür tanılama, kelebeklerin nerede görülüp fotoğraflanabileceği,  kelebek fotoğrafı çekiminde gerekli ekipmanların neler olduğu, kelebek fotoğrafı çekim yöntemleri gibi konular üzerinde duran Elgümüş, kelebek türlerinin çok fazla olmasından dolayı bütün türleri tanıyamadıklarını, bunun için, bu işi profesyonelce yapan bir web sitesinden destek aldıklarını, çektikleri kelebek fotoğraflarını bu web sitesine yüklediklerini ve buradaki uzmanların bu kelebeklerin hangi türe ait olduğu bilgisini kendilerine verdiklerini dile getirdi.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı kelebek sunumuyla Abdullah Elgümüş’ün çok değerli bir çalışma yaptığını söyleyen MAFSAD Başkanı İnan Orhan, bu, emek isteyen çalışmadan dolayı Sayın Elgümüş’e çok teşekkür ettiğini belirtti.  

Etkinlik katılımcılarından Ayhan Aydaş yaptığı açıklamada MAFSAD’ın çok güzel çalışmalara imza attığını, Malatya’da fotoğraf eğitimi, fotoğraf sunum ve söyleşileri gibi hususlarda önemli bir boşluğu dolduran MAFSAD Yönetimine ve bu güzel kelebek sunumu için Kelebek Fotoğrafçısı Sayın Abdullah Elgümüş’e çok teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız