SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keban'da Doluluk Yüzde 65

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:33
Keban'da Doluluk Yüzde 65
A- A+ PAYLAŞ

Yağışların barajları olumlu yönde etkilediğini ifade eden Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Okan Bal, Keban Barajı'nda geçtiğimiz yıl yüzde 35 doluluk oranı olduğunu, bu yıl ise yüzde 65'lere çıktığını, Cip Barajı'nın da yüzde 100 dolduğunu söyledi.

Elazığ'da bulunan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü son 12 yılda yapılan faaliyetlerini basın toplantısıyla değerlendirdi. DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Harput konferans salonunda yapılan toplantıya DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Bölge Müdürü Okan Bal, DSİ tarafından Elazığ’da 2003-2014 yılları arasında tamamlanan ve devam eden işler için 2014 yılı birim fiyatlarıyla toplam 485 milyon 159 bin lira yatırım yapıldığını ifade etti. 2003-2014 yılları arasında tamamlanan tesisler hakkında da bilgi veren Bal, "Bölge Müdürlüğü'müzce son 12 yıl içerisinde Elazığ’da tamamlanan tesisler ile 6 bin 460 dekar arazi sulamaya açılmış, 11 bin 220 dekar alanda toplam 2 milyon 950 bin adet fidan dikilmiş, 33 adet taşkın koruma ve rusubat kontrol tesisleri ile 1 il merkezi, 4 ilçe merkezi, 1 belde, 19 köy, 6 mahalle olmak üzere toplam 982 dekar arazi taşkın zararlarından korunmuştur" dedi.

ELAZIĞ 17 MİLYAR KİLOVATSAAT ENERJİ ÜRETİYOR

Hidroelektrik enerji potansiyeli açısından Elazığ ilinin oldukça öneme sahip olduğunu ifade eden Bal, "Bölgemizin toplam yıllık enerji potansiyeli 17 milyar kilovatsaat, Türkiye ortalaması 168 milyar kilovatsaat bu anlamda bölgemiz enerji açısından önemli bir yer edinmiştir" diye konuştu.

Sulama oranlarının düşük olduğuna dikkat çeken Bal, şöyle konuştu:

"Sulamada ilimiz yüzde 38’lerdedir. Bu oldukça düşük bir oran bu rakamın yüzde 65’lerde olması gerekirken Elazığ'da maalesef sulama oranları düşüktür. Malatya bize bağlı bir il, Malatya'da ise sulama oranı ise yüzde 68’lerde. Tabii bunun değişik sebepleri var. Sulama oranının yükseltilmesine yönelik çalışmalarımız arkadaşlarımızla birlikte devam ediyor. Sadece DSİ ile alakalı değil köylünün de bu alanda teşvik edilmesi gerekiyor."

"BARAJLARDA DOLULUK ORANLARI ARTTI"

Barajların doluluk oranının sıkça sorulan sorulardan biri olduğunun altını çizen Bal, "Geçen seneye göre durumumuz daha iyi görünüyor. Keban Barajı'nın maksimum su kotu 845, şu an 838’lerdeyiz. Yani geçen sene seviye 15 metre düşükken bu sene 7 metre düşük olması önemlidir. Bu sene 840 kotunu bulabileceğimizi umut ediyoruz. Geçen sene doluluk oranı yüzde 37’iken şimdi doluluk oranı yüzde 65’lerdedir. Yine Cip Barajı geçen sene yüzde 35’lerdeyken bu sene yüzde 100 dolu durumdadır. Bu yıl sorunsuz bir sulama yapacağımızı umut ediyoruz" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız