SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İhracatında Düşüş

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:15:44
Kayısı İhracatında Düşüş
A- A+ PAYLAŞ

Son 8 aylık kuru kayısı ihracat raporuna göre; kuru kayısı ihracatında yüzde 60, gelirinde ise yüzde 4 oranında azalma yaşandı. 

8 AYDA 34 BİN TON 

Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin yayımladığı Türkiye genelindeki kuru kayısı ihracatı raporuna göre; 1 Ağustos 2014-14 Mart 2015 döneminde toplamda 34 bin 498 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildiği, bunun karşılığında ise elde edilen gelirin 218 milyon 877 bin dolar olduğu kaydedildi. 1 Ağustos 2013 ile 14 Mart 2014 döneminde ise 83 bin 891 ton kuru kayısı ihraç edilmiş ve 227 milyon 222 bin dolar gelir elde edilmişti.

ORTALAMA FİYAT 6.7 DOLAR 

Kuru kayısı ihracat raporuna göre; Ağustos 2014-Mart 2015 döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre; kayısı ihracatı yüzde 60 oranında azalırken, kayısıdan elde edilen gelir ise yüzde 4 oranında düştü. 1 Ağustos 2014 -14 Mart 2015 döneminde kuru kayısının kilosu ortalama 6.3 dolardan işlem görürken, 1 Ağustos 2013-14 Mart 2013 döneminde ise kilosu 2.7 dolardan işlem görmüştü.

FİYATI 2 KATINA ÇIKARDI 

Malatya’da geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinden dolayı kayısı üretimi yüzde 95 oranında zarar görmüştü. Son 8 aylık dönemde stoklardaki kuru kayısının ihracatta değerlendirildiği istatistiklere yansırken,  rekolte düşüklüğünün kayısının ihracattaki fiyatını 2 katına çıkardığı görüldü. Son dönemde stoklarda bulunun kuru kayısının iç piyasada değerlendirilerek, okullarda ve resmi kurumlarda dağıtılması talebi Malatya kamuoyunda yüksek sesle dile getirilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız