SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşliği Daim Kılmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:14:06
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı dolayısıyla il yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile parti yöneticileri mesaj yayınladılar.

VALİ ŞAHİN'İN MESAJI..

Malatya Valisi Vasip Şahin, yayınladığı mesajda, "Bayramlar, kardeşlik bağlarımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren, gönüller arasında sarsılmaz köprüler kurulmasına imkân sağlayan anlamlı günlerdir.

Bu anlamlı günler, milletçe birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği; fakir, muhtaç ve kimsesiz insanlarımızın daha fazla gözetilmesi, bilhassa bir tatil ve dinlenme fırsatı olarak değil, aksine komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği özel günler olarak dolu dolu yaşanması gereken kutlu bir süreçtir.

Bu vesileyle; Ramazan Bayramınızı kutlar, ülkemize, milletimize ve siz kıymetli halkımıza sağlık ve afiyetler getirmesini diler, Türk ve İslam dünyasına huzur ve barış temenni ederim."dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın bayram mesajı şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.Ağbaba, bayramın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için önemli  bir araç olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bayram mesajında şu görüşlere yer verdi; 

Ramazan Bayramı kırgınlıkları sona erdirmek, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için önemli bir araçtır.Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Hem içeride hem de dışarıda hızla itibarı kaybolan bir Türkiye ile karşı karşıyayız.Sınırlarımız içinde yaşanılan olumsuzluklara , Ortadoğu'da yaşanılan kan ve gözyaşları da eklenince Ramazan Bayramı'nı her zamankinden daha buruk bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz.

Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği,  adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, açlık ve  yoksulluğun sona erdiği, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, gençlerimizin işsizlik , çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı,  sınırımızda yaşanan kan ve gözyaşının bir an önce son bulduğu mutlu bayramlar temenni ediyorum.

Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın  Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yayınladığı bayram mesajında şunları söyledi:

"Müslümanlar olarak hem ruhumuzu hem de bedenimizi arındırma imkânı bulduğumuz, bizlere sabır, şükür ve kanaati derinden hissettiren, ahlakımızı güzelleştirip kötülüklerden alıkoyan mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. Birlik ve beraberliğimizi tazeleme imkânı bulduğumuz, sıla-i rahim coşkusunun tüm bedenimizi kapladığı bayram günlerine erişmenin sevincini yaşıyoruz.

Millet olarak kardeşliğimizi günden güne güçlendirirken, Milli birlik ve kardeşlik projeleriyle toplumumuzun tüm kesimleri eşit ve adil bir yaşam standartlarına kavuşurken, dünya üzerinde ve İslam coğrafyasında yaşanan zulümler bu mübarek günlerin sevincini layıkıyla yaşamamıza mani oluyor. Millet olarak Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Irak'ta, Mısır’da, Arakan’da ve son olarak da Filistin’de vuku bulan hadiseler, yaşanan trajediler hepimizin ortak acısıdır. Dünya kumsallarda oynayan çocukların ölümüne, hastanelere, ibadethanelere yapılan saldırılara sadece seyirci kalıyor. İslam dünyası olarak ağır bedeller ödemeye devam ediyoruz. Bu yaşanan zulüm ve işkencenin kaybettiğimiz değerlerimizi hatırlamaya, kardeşliğimizi tekrar tesis etmeye vesile olmasını temenni ediyorum.

Ramazan Bayramından kısa bir süre sonra millet olarak bir bayram daha yaşayacak, demokrasi bayramımızı kutlayacağız. Demokrasi tarihimizde tarihi bir seçim yaparak,  ilk defa kendi devlet başkanımızı kendimiz seçeceğiz. İnşallah Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanımız olacaktır. Millet olarak Adnan Menderes’i idam edenlere, Turgut Özal’ı zehirleyenlere, Necmettin Erbakan’a darbe yapanlara 10 Ağustos’ta en güzel cevabı birlikte vereceğiz.

Milli birlik ve beraberliğimizin önündeki tüm engellerin kaldırılmasına yönelik uygulamalarla, çözüm süreciyle millet ve devlet olarak daha da güçleneceğiz. Farklılıklarımızın bu ülkeye hizmet etme noktasında katkı sağlamaya asla engel olmamalı, milletimize zarar vermesine izin vermemeliyiz. Hep birlikte ülkemizde huzur ve refahı yükseltmenin, barış ve kardeşliği daim kılmanın gayretinde olmalıyız.

Bu düşüncelerle kıymetli hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum."

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, şu mesajı yayınladı:

"Bayramlar sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımın öne çıktığı özel günlerdir. Millet olarak, İnsanlarımızı birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıklarımızı onaran bir Bayram gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizi millet yapan değerlerin anlaşılması ve yaşatılması için bayramlar önemlidir. Bu günler; toplumumuzun yardım ve desteğe ihtiyaç duyan kesimine yaklaşarak, şefkat ve dayanışma ruhunu yeşertmek ve yenilemek adına bir fırsattır. Çünkü bizim geleneğimizde bayramlaşmak barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır.

Gönüllerimiz bayram coşkusuyla dolarken, yüreklerimizde dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını taşıyor ve paylaşıyoruz. Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük eden milletimiz, günümüzde de yaşanan zulümlere seyirci kalmıyor; bu insanlık dışı zulmü nefretle kınıyor. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın hemşehrilerimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım."

MİLLETVEKİLİ ÇALIK'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı da şöyle:

"Ramazan ayı boyunca sahurda, iftarda, teravih namazlarında Alemlerin Rabbi olan Allah'a; ibadet ettik, oruç tuttuk ve Dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için dualar ettik.

Rabbim, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız duaları kabul eylesin İnşallah.

Bugün ise, Ramazan ayını taçlandıran bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. 

Biliyoruz ki bu bayrama buruk gönüllerle giren kardeşlerimiz var. Maalesef başta Filistin'de olmak üzere İslam dünyasında savaş, çatışma ve yıkımlara maruz kalan insanlarımız var. Millet olarak, bu kardeşlerimizin yaşadığı acılara, bu insani trajedilere kayıtsız kalmamız, bunları görmezden gelmemiz düşünülemez. Bizim kültür ve inancımızda; mazlum ve mağdurun hakkını savunmak, muhtaç ve yoksulu korumak, öksüz ve yetimleri sevindirmek vardır. Bu bayramı da hep birlikte bu duygularla kutlayacak; acılarımızı ve mutluluklarımızı paylaşarak yaşayacağız. 

12 yıldır Milletimizin verdiği yetkiyle çalışmaya devam eden Ak Parti, Türkiye'yi bir huzur, barış ve istikrar ülkesi yapmıştır. İnşallah 10 Ağustos’ta Türkiye tarihinde bir ilk olacak ve yine Ak Parti’nin öncülüğünde milletimiz Cumhurbaşkanını seçecektir. Bu seçim ülkemizin parlak bir geleceği için önemli bir adım ve demokrasi için tarihi bir karardır.

İnanıyorum ki bu seçimle milletimiz, siyasi ve ekonomik istikrarımızı koruyarak kazanımlarımızı her gün biraz daha ileriye taşıyacak, geleceğin güçlü ve müreffeh Yeni Türkiye’sini hep birlikte inşa edecektir.

Bu duygular içerisinde Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, bayramın başta milletimiz olmak üzere, İslam âlemine, bütün dünyaya huzur, barış ve mutluluk vesilesi olmasını temenni ediyorum..."

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de şu mesajı yayınladı:

"Milletimizin manevi değerleri arasında büyük bir yeri ve önemi bulunan, bizlere tarifsiz güzel duygular yaşatan Ramazan Bayramına hep birlikte ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği özel günlerdir. Bayramlar birlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe yönelik umutlarımızı her daim korumalıyız. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak yaşamın her alanında ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutulmamalı ki bayramları bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır.

Bu duygularla Mübarek Ramazan Bayramınızı  tebrik ediyorum.Bu özel günlerin ülkemizin ve İslam aleminin Bayramını bayram tadında kutlayabildiği,bütün dünyaya barışın,hoşgörünün hakim olduğu,birliğimizi beraberliğimizi daha güçlü şekilde tesis edebildiğimiz, Filistin başta olmak üzere, tüm dünya üzerinde devam eden zulümlerin, savaşların, kanın, şiddetin ve iç çekişmelerin dindiği, kan ve gözyaşının akmadığı günlerin yakın olmasına vesile olmasını temenni ediyor,hayırlı bayramlar diliyorum."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"“Rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olan Ramazan ayını geride bıraktık. Ulaşmış olduğumuz Ramazan Bayramı’nın hem ülkemizdeki huzurun devamına hem de Filistin Gazze, Suriye, Irak gibi İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin bitmesine ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Ramazan Bayramı ile birlikte bütün İslam coğrafyasında barışın hakim olmasını niyaz ediyorum.

Bayramlar; aynı zamanda dostluğun, kardeşliğin pekiştiği, kaynaşmanın, yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı müstesna günlerdir. Bu vesileyle dargınlarımızın barışmasını, dostlukların tazelenmesini temenni ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşerilerim başta olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.”

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'IN MESAJI..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mesajında "Bayramlar, kardeşlik, dostluk, saygı ve sevgi bağlarının pekiştiği, yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, yetimlerin ve yoksulların gözetildiği ender günlerdir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun kuvvetlenip şekillendiği müstesna günlerden olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir. Sevgili Peygamberimiz (SAV), “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır” buyurmaktadır. Ümmetin ayı Ramazan'ın hüznünü, Ramazan Bayramı'nın sevinci ile teselli oluyoruz. Bu vesile ile bütün İslam aleminin, milletimizin ve hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun"dedi.

AKP İL BAŞKANI TÜFENKCİ'NİN MESAJI..

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi mesajında, "Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde taşıyoruz. Özellikle Gazze’de ve Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin yaşadığı acı millet olarak hepimizi derinden üzmektedir. Türkiye’nin, tarihten gelen sorumluluğuyla, dünyanın kriz bölgelerindeki halklara şefkat elini uzatmaya ve dünyanın vicdanı olmaya devam edecek.

Adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hakim kılmak için çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, bu ülkenin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı adımlar atmaya devam ederek geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürümeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, tüm vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, Filistinli, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ve İslam Dünyası’nın mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim’’ dedi.

CHP İL BAŞKANI KİRAZ'IN MESAJI..

CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın mesajı şöyle:

"Bayramlar birliktir, dirliktir, kardeşliktir. bayramlar sevgidir, saygıdır. bayramlar dayanışmadır, yardımlaşmadır, paylaşmadır.bayramlar kucaklaşmadır, barıştır. 

Bu nedenle, içtenlikle kutlayacağımız ramazan  bayramı'nın, ayrıştırılmak istenen toplumumuzda yeniden  birliğin, dirliğin, sevginin, saygının ekilmesi ve kan gölüne dönen Ortadoğu başta olmak üzere ülkemizde ve dünyada barışın egemen olması dileğiyle…  

Bütün halkımızın Ramazan Bayramını içten, yürekten kutluyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

NOT: Partimizde Bayramlaşma Bayramın 2. Günü ( 29.07.2014 ) Salı günü Saat 11:00’de il binamızda yapılacaktır."

MHP İL BAŞKANI YILDIZ..

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, mesajında "Türk İslam Aleminin, sizin,Ailenizin Ramazan Bayramınızı Kutlar Hayırlara vesile olmasını dilerim Partimizin Bayramlaşma Töreni Bayramın 1. Günü saat 13.00 ile 15.00 arasında il başkanlığı binamızda yapılacaktır siz basının ve medyanın güzide mensubu arkadaşları davetlidir."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız