SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kamp Karavan Festivali Başladı

Kamp Karavan Festivali Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonunun iş birliğinde düzenlenen Karavan Festivali başladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye binası önündeki açılış programında, festivallerin bir bölgenin değerlerini tanıtmak amacıyla yapılan önemli etkinliklerden olduğunu söyledi.

Karavan turizmini Malatya’ya kazandırmak istediklerinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizi Battalgazi’de ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Festivaller bir şehrin değerini açığa çıkarma noktasında önemli etkinliklerdir. Battalgazi denildiği zaman ilk olarak tarih, kültür, medeniyet ve yaşanmışlık akla gelir. İlçemizde Dünya Kültür Mirası gibi bir hazine var. Bizlerin bu tarihi, medeniyeti ve kültürü, ulusal ve uluslar arası vatandaşlara tanıtmamız gerekiyor. Marka şehri olan Malatya’mızda ve Battalgazi’mizde ilk kez böyle bir festivale imza attık. İnşallah bundan sonra paydaşlarımızın da desteğini alarak bu festivalimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Malatya'yı karavan kamp merkezi yapmak için başlangıç yapmış olacağız. Katılımcılarımızı 3 gün sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan İspendere Şifalı merkezimizde misafir edeceğiz. Şifalı suyumuzdan içecekler. Doğayla iç içe olup, birbirinden sürpriz etkinliklerimize katılacaklar. Festivalimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Federasyonun Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ ise 30 yıldır karavanla seyahat ettiğini söyledi.

Tarih başkenti bir ilçede bu festivalin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu aktaran Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Özdağ, “Ben 30 yıllık karavancıyım. Karavan bizim için yaşamdır. Karavancıların genel anlayışı; Daha çok sahil, deniz, kum ve güneşli alanlar. Fakat artık kültürel değerlerimize, Anadolu’ya açılmamız gerektiğini benimsettik. Battalgazi Belediyemizin bu festivali de bizim için çok anlamlı oldu. Sonuçta tarih başkenti bir ilçedeyiz. Festival ile ilçemizin tanınırlığını arttıracağız. Malatya’da da ilk kez düzenleniyor. Bugün festivalimizin açılışını yapıyoruz. Kamp alanlarımıza geçiyoruz. Gösterilen ilgiden bir hayli memnunuz. Bu tür etkinlikler geleneksel hale getirilmesi gerek. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Karavanıyla festivale katılan Akil Özdağ da doğada yaşamanı zevkli olduğunu belirterek "Biz çok mutluyuz, karavanla gezmeyi herkese tavsiye ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından festivale katılanlar karavanlarıyla kent merkezinde tur atıp İspendere'deki kamp alanına geçti.

Festival 8 Mayıs Pazar günü sona erecek.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • hasan (2 yıl önce)
    MOTOKARAVAN VE TAŞIMA KARAVANLAR HAKINDA : a)ulaşım amaçlı kullanım : 10 yaş altı çocuklar.hamile kadınlar.60 yaş üstü kadın veya erkekler.ciddi sağlık sorunu olan kişiler. yatalak hastalar için kısa mesafe veya uzun mesafede karavan çok ideal bir araçtır. b)çalışma boyutu : evlerimizden uzakta olan tarlalarımız , bahçelerimiz vardır. çalışmak için 1 hafta, 15 gün , 1 ay burada kalmamız gerekir.butür durumlarda karvan ideal bir araçtır. c)başka sehirlere deniz tatili, yayla tatili, kültürel tatil için gittiğimizde istediğimiz yerde , istediğimiz sartları taşıyan konaklama tesisleri bulamayız. otellerde konaklamak çok pahalı.böyle durumlarda karavan ideal bir araçtır. d)köylere , ilçelere, şehirlere yakınlarımızı ziyaret için gittiğimizde evlerde konaklama uygun olmayabilir.çünkü evlerde konaklama imkanı sınırlıdır. rahat edemeyiz.böyle durumlarda karavan ideal bir araçtır.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Nurullah (2 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi doğru düzgün çöşnük mahallesine otobüs seferi koysunda sonra festival duzenlesin 1.5saat bir otobüs bekliyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ünal (2 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanımız dan istirhamımız, öncelikle bu Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerini,kaymakamlıkları nı, bunlara bağlı diğer ilçe müdürlükleri ve birimleri ni,kapatması.burda iş yapmadan yada yapar gibi gözüküp maaş alan beş bine yakın belkide daha fazla personel var, kullanılan araçlar vs, diğer giderler.ne iş yapıyorlar,yok şu festivali,yok bu günü, kutlamalar,yok efendim şu müzesi,bu konseri, nedir bu kardeşim.yazık günahtır, Malatyamız adı büyükşehir, kendi küçük, bir ucundan diğer ucuna on beş dakika da çıkılan, bütün işlerin neredeyse büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bir Anadolu şehri.oda nekadar doğru dürüst yapılıyorsa tabi.oda ayrı bir konu.yol su vs yani,onları kastederek söylüyorum.işin özeti bu kurumlarda çalışan yüzlerce başkan yardımcısı, genel müdür, genel sekreter,daire başkanı ve bunların yardımcıları,bu saydıklarımın hepsinin şoförleri,makam araçları,vs vs lütfen Allah rızası için,ne yapıyorlar birileri çıkıp söylesin.bu saydığım kalemlerin aylık gideri yüz milyon TL'nin üzerinde,bu parayla Malatya'da her ay on fabrika,yada yüz ayrı iş yeri, binlerce kişiye istihdam sağlanır.Hadi onu geçtim her ay 3000 ila 5000 arasında yeni konut ve sosyal donatı alanları ile yeni yerleşim alanları oluşturup kentsel dönüşüm projesi kapsamında Malatya'yı bir yılda gerçek bir şehir hüviyeti ne kavuşturmak sağlanır.bu tür etkinlikler kayısı hasadı zamanında yapılır.kaç tane otopark yaptınız,kaç tane spor tesisi yüzme havuzu vs yaptınız, trafik bitik, eğitim bitik, sanayi yok, tarım ve hayvancılık yok, doğru dürüst asfalt yok merkezde.bakanlıklar yapıyor büyükşehir sahipleniyor, ondan sonra çıkıp cumhuriyet döneminden daha fazla yatırım yapıyoruz, Türkiye de en çok çalışan,en başarılı belediye biziz,yok dar-ül Rıfat, medeniyetin başlangıcı, seçkin insanların yaşadığı şehir,at bakalım yerse, nasıl olsa millet Cumhurbaşkanı hatırına ülkenin bekası,vatanın milletin bölünmez bütünlüğünü korumak adına oy veriyor.yazık gerçekten yazık, Türkiye de üç milyon civarında Malatyalıdan, bunlardan başka bu güzelim şehri yöneticek, Ankara'da temsil edecek başka kimse bulamıyorsanız yazık ki ne yazık Malatyalılar.trafik keşmekeş, otopark yok,kent merkezi mezbelelik, farklı şehirlerden ve ilçelerden gelen insanlar la adeta bir toplama merkezi sanki.lütfen bu söylediklerim az bile, nerdeyse otuz ilin merkezi bu şehir, böyle mi olmalıydı,kayısıcılık bile doğru dürüst yapılmıyor, madenleri,tarihi,konumu, geçmişi, havası suu, yüzlerce yetiştirdiği
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Battalgazililer boşa hizmet bekliyosunuz hizmet vizyon sahibi insanların işi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikri (2 yıl önce)
    Boş işler birşeyler yapıyoruz diyorlar galiba
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Zaz (2 yıl önce)
    Bos isler diye diye biktik.siz bikmadnz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dejavu (2 yıl önce)
    Boş beleş sıradan işler kimseye bir faydası yok
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Kamp Karavan İşi Bizim Gibi Garibanların İşi Değil. O Karavanla Gezip Tozanların Kira Derdi Taksit Derdi Kredi Derdi Geçim Dedi Olmayanların İşi.. Varsınn Gezsinler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Farklı bakış açısı (2 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Karavancıların bir kısmı kira ödememek için karavana taşınanlardan da oluşuyor. Şimdi milyon milyon eve vereceğine servis çıkması minibüs alıp içini düzenleyip yerleşen de çok.
    %75
    %25
    Yanıtla