SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi ki Varsınız Gençler..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:54:43
İyi ki Varsınız Gençler..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından bu yıl da Malatya Şehir Mezarlığı’nda bulunan, asker ve polis şehitlerin mezarlarının bulunduğu Garnizon Şehitliği’nin çevre düzenlemesi yapıldı, şehit mezarlarına çiçekler dikildi ve yeşil alandaki gül fidanları budandı. 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geleneksel hale getirilen ve kamuoyunun takdirini toplayan şehitlikteki çevre düzenlemesi ve yeşil alan bakım çalışmaları nedeniyle İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, hocalarıyla birlikte dün sabah erken saatlerde Şehir Mezarlığı’na geldi. 

100 öğrenci katıldı 

Battalgazi Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programlarının 1’inci ve 2’inci sınıflarında okuyan yaklaşık 100 öğrenci, bir yandan hayatlarının baharında vatan uğruna ölen şehitler için duydukları hüzün, bir yandan da onlara karşı vefa borcunu bir nebze olsun yerine getirmenin mutluluğu içinde hummalı bir çalışma yürüttü. 

Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Bahçe Tarımı Bölümü Öğretim Görevlileri Sıddık Doğan, Gültunay Eren, Ayşe Özer ve Onur Gökçe yönetiminde yürütülen çalışma kapsamında şehitliğin çevre bakımını yapan ve şehit mezarlarına çiçek diken öğrencilere, Garnizon Şehitliği Komutanlığı da çay ve pasta ikramında bulundu.  

Doğan: “Bu çalışma sadece bakım ve güzelleştirme değil, şehitlerimize vefa duygumuzun yansımasıdır”

Şehitliğin bakımının yapıldığı sırada Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri’nin sorularını cevaplandıran İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Öğretim Görevlisi Sıddık Doğan, Battalgazi MYO olarak 5 yıldan bu yana şehitliğin bakımını yaptıklarını ve şehit mezarlarına çiçek diktiklerini belirterek, “Bu çalışmayı sadece şehitliğin bakımı için değil aynı zamanda öğrencilerimizde bir milli bilinç duygusu yaratmak amacıyla yapıyoruz ve önemsiyoruz. Öğrencilerimizin Malatya’da böyle bir şehitliğin varlığının farkında olmalarını, bu ülke, bu topraklar uğrunda canını feda eden insanlarımızın gösterdiği fedakarlığını unutulmaması gerektiğinin farkına varmalarını amaçlıyoruz” dedi. 

Malatya Şehitliği’ndeki bakım ve güzelleştirme çalışmasının kapsamını da anlatan Battalgazi MYO Öğretim Görevlisi Sıddık Doğan şöyle konuştu: “Her yıl düzenli olarak güllerin budama mevsiminde -ki bu da şubatın üçüncü veya son haftasına denk geliyor- havanın açık olduğu bir gün belirleyip Bahçe Tarımı Programı ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programında okuyan toplam 4 sınıfın öğrencilerinin katılımı ile gelip sabah erken saatlerde başlamak suretiyle bu çalışmayı yapıyoruz. Şehitlik alanı zaten gül ağırlıklı bir yeşil alan olduğu için gül budama ağırlıklı çalışıyoruz. Çok yıllık ağaçlar veya diğer çalıların budama işlemlerine karışmıyoruz ki zaten onların da çok fazla budama yapılmıyor. Gül budamasını da bir yıl gençleştirmeye yönelik bir yıl da çiçek vermeye yönelik budama yapıyoruz. Böylece buradaki güllerin hem gençleştirilmesi hem de sağlıklı gül vermesi sağlanıyor”. 

“Şehitlik Bakımı Battalgazi MYO ile bütünleşen bir çalışma oldu” 

Şehitlikte bakım ve güzelleştirme çalışmalarının Battalgazi MYO için artık süreklilik kazanan bir faaliyet ve sosyal sorumluluk çalışması olduğuna dikkat çeken Öğretim Görevlisi Sıddık Doğan “Şehitlik bakımı Battalgazi MYO’nun kurumsal kimliği ile artık bütünleşen bir çalışma niteliğine kavuştu. Okul müdürümüz Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ başta olmak üzere okul yönetimimiz, akademik - idari personelimiz ve öğrencilerimiz şehitlerimize vefa göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Çalışma kapsamında şehit mezarlarına çiçek dikimi yaptıklarını da ifade eden Doğan, “Bu mevsime uygun çiçekler dikiyoruz. Bunlar hercai menekşe, sinerarya, sümbül gibi bazı çiçekler oluyor. Ama genellikle hercai menekşe dikiyoruz. Bu çalışmayı yaparken şunu da ifade etmek isterim: Süs bitkileri ile uğraşan öğrencilerin zaten en hassas olmaları gereken nokta insanların ruhuna hitap etmek olmalıdır. Biz öğrencilerimizin estetik duygusunun da gelişmesine çaba harcıyoruz. Şehitliğimizin bakımı bir yandan vefa duygumuzun bir ifadesi iken diğer yandan böyle bir alanda öğrencilerimizin estetik duygularla ürettiği çalışmanın yansımasını da görüyoruz. Çünkü Battalgazi MYO olarak duyarsız bir gençlikten ziyade çevresinde olup bitenlerin farkında olan bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Esasında bütün çalışmalılarımızın hedefi bu.  Buradaki manevi atmosferi tattırıyoruz.” diye konuştu. 

 Battalgazi MYO Öğretim Görevlisi Sıddık Doğan, şehitliğin bakımı konusunda işbirliği yapan askeri makamlara teşekkür ettiğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız