SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstişareyi Çok Önemsiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:19
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, "Ülkemizde 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Malatya’da bulunan iki metropol ilçeden Battalgazi Belediye Başkanlığına seçilen, kardeşimiz, arkadaşımız Selahattin Beyi ziyaret ediyoruz. Kendilerine hayırlı, uğurlu olsun diliyoruz. Bizler sivil toplum örgütü olarak, genel başkanımızın bir sözü var. ‘Eğer o ili, milletvekilleri, yerel yöneticileri, varisi hep bir ve beraber olurlarsa o ilin önünde hiçbir engel yoktur’ Bizlerde kendisine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

"ORTAK AKIL VE İSTİŞAREYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ortak akıl ve istişareye büyük önem verdiklerini kaydederek, "Yerel yöneticilerin, mülki amirlerin, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, kanaat önderleri ve bilirkişileriyle birlikte yönetilirse şehir daha huzurlu bir şehir olur. Çağdaş anlamda, modern anlamda daha yaşanabilir bir şehir olur" dedi.

Gürkan, Malatya'ya yakışan bir kayısı yerleşkesi düşündüklerini dile getirerek, "Borsaya ait olan o 70 dönümlük yeri gittim gördüm. Hatta bir kısmı iflas etmiş. Biz öncelikle kayısının Malatya’da bir lokomotif güç olduğuna inanıyoruz. Malatya’da bir tane kayısı, diğeri turizm ve diğer alanlardaki sektörler olmak üzere üçayağı var. Bunun başını çekeceklerden en önemli sacayaklarından bir tanesi kayısının rehabilite edilmesi, ürünün çeşitlendirilmesi, türevlendirilmesi, ambalajların çeşitlendirilmesi ve hijyenik koşullarda kayısı ticaretinin ve işlemesinin yapılması hususunda olmazsa olmazımızdır. Özellikle Malatya’mıza gelen ve kayısının işleme aşamalarını ve basamaklarını görmek isteyen insanlarımızın kayısı pazarına geldiği zaman bu kayısının bu güzelliğini görüp ve bu kayısıyı bir alacağına beş alma zihninin oluşturulması gerekir. Eğer bu zihin kurgusunu oluşturamıyorsak o zaman sıkıntı bizdedir. Malatya adına olmazsa olmazımız yani bir belediye hizmet binası yeri öncelikli yapacağımız hizmetlerden bir tanesi kayısı yerleşkesidir. Bunun için Kayısı Borsası Başkanımıza özellikle şunu öneriyorum. Mevcut yetmiş dönümden fazla bir yer olması gerekir. Buranın etrafının kamulaştırılma yapılabilir. 100-120 dönümlük bir alan içerisinde veya orayı satıp başka bir yerde alabilir miyiz? Ve bu kayısı esnafımızı kendilerine yakışır, yaraşır bir fiziki yapı içerisinde ayrıca işletmelerin etrafında olduğu sosyal dokuyla da bütünleşen bir kayısı yerleşkesi düşünüyoruz. Özellikle siz yönetim kurulu üyelerine bunu teklif ediyorum. Bizi de bu konuda teşvik etme anlamında, bizi zorlama anlamında sürekli hatırlatma anlamında bunu bu şekilde sürekli ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız