SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Fuarı 9-11 Ekim'de

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:36
İstihdam Fuarı 9-11 Ekim'de
A- A+ PAYLAŞ

5. Malatya İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı (MAİF)'nın 9-10-11 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ile İş-Kur Malatya İl Müdürlüğü Şube Müdürü Vahap Toman İş Kur İl Müdürlüğünde ortak basın toplantısı düzenledi. 5. Malatya İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı hakkında bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, işsizlik ve istihdamın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sorun olduğunu söyledi. Akın “Ama asıl sorun kaliteli eleman bulma ve istihdam etme sorunudur. Birçok gencimiz iş konusunda sorun yaşarken işletmelerimizde kaliteli eleman bulma konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Malatya Büyükşehir belediyesi ile çalışma ve iş kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 5.Malatya İnsan Kaynaklar ve İstihdam Fuarı, bazı sorunların çözümü noktasında önemli bir misyon yüklenecektir. İş arayan gençlerimiz fuara katılan firmaların insan kaynaklan birimleri ile görüşebilecek. Aynı zamanda firmalar da hem kendilerini tanıtacak hem de fuara gelen ve aradıkları kriterlere uygun personellerle tanışabileceklerdir. Bu yıl 9-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir belediyesi kültür A.Ş tarafından organizasyonu ile yapılacak olan fuarımız yeni belediye binası arka tarafında kurulan 2 bin metrekarelik alanda 70 firma,3 STK ve 1 meslek lisesi olmak üzere 74 firmanın katılımı ile açılacaktır” dedi. İş Kur İl Müdürü Vahap Toman ise “İşsizlik sorunuyla mücadelede etkin bir rol üstlenen Kurumumuz; işsizliğin önlenmesine yardımcı olacak hizmetler üretip işsizlik sigortası faaliyetlerini yürütürken, istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için de hizmetler sunmaktadır. Kurumumuz aktif istihdam politikaları oluşturmak, iş ve meslek analizleri yapmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vermek, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik iş gücü yetiştirme, mesleki eğitim ve iş gücü uyum programları geliştirmek, iş gücünün yurt içinde ve yurt dışında uygun oldukları işlere yerleştirilmesine aracılık etmek gibi görevler üstlenmiştir. Bir diğer görevi de iş arayan ve işverenleri aynı çatı altında toplayan istihdam fuarı organizasyonudur. Söz konusu fuarlar 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. 2015 yılı İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 70 firma, 3 dernek ve bir meslek lisesinin katılımıyla 9-11 Ekim 2015 tarihleri Büyükşehir Belediyesi yanında yer alan fuar çadırında arasında düzenlenecektir” diye konuştu.

MAİF 2015 fuarının iş gücü piyasasının temel aktörleri olan iş veren ve iş arayanları bir araya getireceğini kaydede Toman, “Fuarımızın hedef kitlesi işgücü piyasasına yeni katılacak olan iş arayanlar, yeni mezun olmuş ve mezun durumda olacak olan öğrenciler, staj yapmak için imkân arayan işsizler, aktif iş gücü programlarından mezun olarak belirli bir meslekte eğitim almış iş arayanlar, nitelikli veya niteliksiz iş gücü arayan iş verenlerimizdir. Fuarımızın amaçları arasında gençlerimize çalışabilecekleri iş yerleri hakkında bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, kariyerleri için atacakları ilk adımlarında yanlarında yer alarak destek olmak, gerek Kurumumuz gerekse iş dünyası hakkında bilgiler vermek yer almaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız