SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsim Benzerliği İmiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:08
İsim Benzerliği İmiş
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde içerisinde eşi ve çocuğunun bulunduğu özel aracı ile seyir halinde olan Polis Memuru Salih Eroğlu (ikinci fotoğrafta), bölücü teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu şehit oldu. Malatyalı meslektaşıyla isim benzerliği nedeniyle daha önce Malatyalı olduğu haberleri yayılan Eroğlu'nun, Ankara-  Çubuk'lu olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenilen polis memuru Salih Eroğlu, Diyarbakır-Hani karayolu Büyükören köyü mevkiinde içerisinde hamile eşi ve çocuğunun da bulunduğu özel aracı ile seyir halindeyken teröristlerin saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla taranan araçta başından yaralanan polis memuru Eroğlu, olay yerine çağrılan helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Eroğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgede operasyon sürüyor.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI..

Polis memuru Eroğlu'nun şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği şu açıklamayı yaptı:

"09.10.2015 günü saat 18.30 sıralarında, Diyarbakır - Hani karayolu Büyükakören Köyü civarında bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kapama eylemi sırasında, Hani İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Salih Eroğlu’nun  kullandığı sivil araca yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırı sonucunda, araç içerisinde bulunan eşi ve üç yaşındaki oğlu yara almadan kurtulmuş ancak polis memuru Salih Eroğlu ağır yaralanmıştır. Helikopterle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan polis memuru Salih Eroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Konu ile ilgili olarak tahkikat başlatılmış olup, saldırıyı yapan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İSİM BENZERLİĞİ..

Bu arada, şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun  aslen Ankara- Çubuk'lu olduğu belirtilirken, Malatyalı olduğuna ilişkin karışıklığın aynı isimle Malatyalı bir meslektaşının bulunması, şehit haberlerinde de onun aile fotoğrafının kullanılmasından kaynaklandığı kaydedildi.

İhlas Haber Ajansı'nın, şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun haberine ilişkin olarak servis ettiği eş ve çocuğun da yeraldığı aile fotoğrafının, facebook hesabında Malatyalı ve Sümer Lisesi mezunu olduğu belirtilen, yine polis olan Malatyalı Salih Eroğlu'na ait olduğu, aynı fotoğrafı hurriyet.com.tr'nin de (kupürü son fotoğrafta) kullandığı, şehit ismiyle facebookta yapılan aramalarda, Malatyalı polise ilişkin hesaptaki fotoğraflardaki kişiyle, şehit olduğu belirtilen kişinin fotoğraflarının aynı olmasının yanlışlığa yolaçtığı değerlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız