SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İnternet Dolandırıcılığı Operasyonu.. 2 Şüpheli Tutuklandı

İnternet Dolandırıcılığı Operasyonu.. 2 Şüpheli Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir kişi sosyal medyada tanıştığı şahıslar tarafından cep telefonu ile internet bankacılığı kullanılarak 360 bin TL dolandırıldı.  Asayiş Şubesi’nin çalışmasında yakalanan 4 şahıstan 2'si  tutuklandı, 2 firari ise aranıyor.

İddiaya göre, polise başvuran Y.G.,  sosyal medya üzerinden tanıştığı Y.K.’dan kredi çekmesi için kendisine yardımcı olunmasını istedi. 2 Mayıs günü AVM’de gerçekleşen buluşmada Y.G.’nin cep telefonunu alan Y.K., internet bankacılığından 360 bin TL kredi çekti ve aynı anda farklı hesaplara aktardı. Kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Y.G., Asayiş Şubesine giderek şikayette bulundu.

Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen geniş çaplı çalışma ve araştırmada sonucunda; şüphelinin kredi kullandırma vaadiyle komisyon olarak, mağdurun hesabından akıllı saat,cep telefonu ve tablet aldıklarını ve olay yerinden araç ile uzaklaştıkları belirlenirken,  olaya karışan Y.K. ile birlikte T.D., M.B. ve F. C.A. adlı şüphelileri Hekimhan ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Mağdur Y.G..’nin hesap hareketleri incelendiğinde paranın şüpheli F.C.A. , M.B., U.Ç. ve İ.D.  adlı şahıslara havale edildiği tespit edildi.

İncelemede ayrıca şüphelilerin parayı aklamak için market sahibi R.G.  adlı şahsı tehdit ettikleri ve zorla market sahibinin hesaplarını kullandıkları tespit edildi.

Soruşturmanın ardından T.D. ve Y.K. tutuklanırken, M.B. ve F.C.A.  ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Olaya karışan U.Ç. ve İ.D. adlı şüphelilerin ise arandığı bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mağdur (1 hafta önce)
    Aynı şekilde bende dolandırıldım ben mahkemeye verdim 6 aydır dava bile açılmadı, Asayiş Sube Müdürlüğünemi baş vuracaktım acaba yanlış işlemmi yaptım
    0
    0
    Yanıtla