SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlaç Sıkıntısı Kapıda"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:45
A- A+ PAYLAŞ

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında hastaların ilaç alımına yönelik protokolün bitmesine 14 gün gibi kısa bir süre kalırken protokolün imzalanmaması durumunda vatandaş ilacı artık parayla alacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, protokolün imzalanmaması durumunda vatandaşların büyük mağduriyet yaşayacaklarını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yapılan görüşmelerde görüş birliğine varılamadığını söyleyen Özelçi “Bu protokol bitti, tekrar bir protokol imzalamadı. Eski protokol Eylül ayının sonuna kadar uzatıldı. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle son yaptığımız toplantılarda bu protokolün tekrar imzalanması yönünde herhangi bir görüş birliğine varamadık. Bununla ilgili bir takım ekonomik taleplerimiz var. Eczanelerimiz artık yangın yeri. Bu ekonomik taleplerin de karşılandığı bir protokolün bir an önce imzalanması gerekiyor. Çünkü eğer protokol imzalanmazsa halkımız ilacını parasıyla alacak ve ilaca ödediği tutarı da fatura karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan tahsil etmek zorunda kalacak. Bu halkımıza bir külfet getirecek” diye konuştu.

Protokolün siyasi iradenin olmadığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki memurların bu konuda imza atamayacakları bahanesiyle imzalamadığını iddia eden Özelçi “Biz bu konuda etkili siyasilere ve yetkili kişilere seslenmek istiyoruz. Biz halkımızla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bizim birinci görevimiz olan sağlık danışmanlığını yaparak halkımızın ilaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu nedenle bizim ve halkımızın problemi olarak görünen ilaç alım protokolünün bir an önce imzalanması ve hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde halk sağlığı açısından mağduriyetler yaşanacak. Ve bu da bizim istemediğimiz bir sonuç olacak. Çok büyük bir ihtimalle eğer yeni bir uzatma söz konusu olmazsa 30 Eylül son gün. 30 Eylül’den sonra protokolsüz bir dönem başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlar ilaçlarını ceplerinden para ödeyerek alacak ve bu parayı da kurumdan tahsil etmek zorunda kalacaklar. Bu nedenle protokolün bir an önce imzalanmasının gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız