SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HSYK'nın Yeni Üyeleri Mazbata Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:49
HSYK'nın Yeni Üyeleri Mazbata Aldı
A- A+ PAYLAŞ

12 Ekim'de yapılan seçimlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) seçilen üyeler Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, “YSK'nın basında çıkan haberlere göre pozisyon belirlemesi düşünülemez kaldı ki erken seçim kararı verecek olanda YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur” dedi. 

12 Ekim'de yapılan seçimlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) seçilen üyeler Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı.

YSK Başkanı Sadi Güven, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Adli Yargıda toplam 116 sandıkta 12 bin 519 seçmenin, 12 bin 311'i oy kullandığını belirten Güven, "12 bin 183 geçerli, 128 oy geçersiz sayılmıştır. Adli Yargıda HSYK asil üyeliklerine, aldıkları oy sayıları dikkate alınarak sırasıyla Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik, Turgay Ateş, yedek üyeliklere İlker Çetin, Selahattin Menteş, Zeynep Şahin, Orhan Gödel seçilmişlerdir" dedi.

İdari yargıda 28 sandıkta toplam bin 474 seçmenin, bin 459'unun oy kullandığını belirten Başkan Güven, "Kullanılan oylardan bin 451'i geçerli 8'i geçersiz kabul edilmiştir. İdari Yargıda HSYK asil üyeliğine sırasıyla Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen, yedek üyeliklere ise, Cafer Ergen ve Mehmet Gökpınar seçilmişlerdir" diye konuştu.

Erken seçim tartışmalarına da yanıt veren YSK Başkanı Güven, şunları aktardı:

"Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK Cumhur Başkanı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimine ilişkin çalışmalarına başlamıştır. Çalışmalarımızın Milletvekili seçimlerinin öne çekilmesi gibi basındaki yazılarla, konuşulanlarla ilgisi yoktur. Yurt dışı seçim süreci ve seçim yapılacak bazı ülkelerde alınacak izinlerle ilgili süreç 40 civarında genelge ile kararın hazırlanması göz önüne alındığında seçim hazırlıklarına başlanılması da doğaldır. YSK'nın basında çıkan haberlere göre pozisyon belirlemesi düşünülemez kaldı ki erken seçim kararı verecek olanda YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur."

HSYK asıl üyesi seçilen Ömür Topaç mazbata aldıktan sonra ilk değerlendirmesinde, “Önceliğimiz meslek içi sorunları tespit edip, çözüm odaklı kurul yapısı olacaktır. Önümüze belge bilgi gelmeden konuşmak yanlıştır. Bir hukukçuya yakışmaz. Önce dosyaları görüp ondan sonra bakılır” şeklinde konuştu.

HSYK asıl üyesi seçilen Ramazan Kaya, “Yargı milletin yargısı olacaktır. Şunun ya da bunun yargısı olmayacak. Milletimiz yeniden yargıya güven duyacaktır” diye konuştu.

HSYK seçimlerinde en yüksek oy alan Metin Yandırmaz değerlendirmesinde ise, “Mazbatamızı aldık. Ülkemize ve yargı camiamıza hayırlı olsun. Bizlere teveccüh duyan meslektaşlarımızı mahcup etmeyiz. İnşallah görevimizi layıkıyla yerine getiririz. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

YSK üyeleri, HSYK asıl ve yedek seçilen üyelere mazbatalarını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız