SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesi Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:05
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesi siyasi partilerde aday adaylığı süreci de başladı. CHP’de 31 Ağustos tarihi ile başlayan aday adaylığı başvuruları 7 Eylül’e kadar sürecek. 

7 Haziran seçimleri sonrası tek başına iktidarın oluşmadığı Türkiye’de, gerçekleşen koalisyon görüşmeleri de olumsuz sonuçlanınca 1 Kasım’da erken seçim kararı alındı. Erken seçime tam 2 ay gibi bir süre kalırken siyasi partilerde de çalışmalar hız kazandı. Erken seçimde, ön seçim yapmama kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün itibariyle aday adaylığı başvuruları başladı. 7 Eylül’e kadar sürecek olan başvuru süresinde, aday adayları dosyalarını Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne verecekler.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye’nin 1 Kasım’da yeniden bir seçim yaşayacağını belirterek CHP Genel Merkezi tarafından bir genelge yayımladığını hatırlattı. Genelge ile partilerinden aday adayı olmak isteyenlerin 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapması gerektiğini ifade eden Kiraz, daha önce aday olan isimlerinde yeniden aday adaylığı başvurusunda bulunması gerektiğini dile getirdi.

Aday adayı olmak isteyen herkesin CHP il Binasından formları alabileceğini belirten Kiraz, hazırlanacak dosyanın ise Genel Merkezlerine iletilmesi gerektiğini söyledi. Başvuruların bizzat ya da kargo yolu ile de yapılabileceğini ifade eden Kiraz, “Bu seçim öncesi genel merkezce alınan karar ile ön seçim gerçekleştirilmeyecek. CHP Genel Merkez yoklaması ile hazırlanacak liste yeniden düzenlenecek, dizayn edilecek. Belki daha önce aday olmuş arkadaşlarımızdan düşünmeyenler olacaktır veya listemizde farklı durumlarda oluşabilir. Bu nedenle Partimizden aday olmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız