SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Sınıfın Bir Yetimi Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:16
'Her Sınıfın Bir Yetimi Var'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, "Her sınıfın bir yetimi var" kampanyası başlatıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir Sen ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ortaklaşa "Her sınıfın bir yetimi var" kampanyasının başlatılması nedeniyle Malatya Öğretmenler Ortaokulunda program düzenlendi. Programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Milli Eğitim Bakanlığının Eylül ayı sonunda yayınlamış olduğu İnsani Yardımlaşma Vakfıyla bir ortaklık protokolü var. Bu protokol kapsamında Türkiye’deki bütün okulların ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Kampanyası’ başlatıldı. Malatya’da da ilk 5 C sınıfında başlattık. Hayırlı olsun. Çocuklar bizim öncelikli amacımız önce sizlerin başarılı ve sağlıklı bir şekilde yetişmeniz ama bizler sadece kendimizi düşünerek değil, çevremizi ve içerisinde yaşadığımız toplumu da düşünerek hareket etmeliyiz. Dünyada bizim sahip olduğumuz imkanlara sahip olmayan birçok kardeşimiz var" diye konuştu.

İl Müftüsü Ümit Çimen de, “Malatya’ya geldiğim günden beri en önemli, en güzel ve en çok duygulandığım şey bu manzara. Öğrencilerimizin yetimlerle ilgili tavrı beni gerçekten duygulandırdı. Başka bir şey demeye bile gerek yok" diyerek peygamber efendimizin hadisi şeriflerinden örnekler verdi.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise yaptığı konuşmada, "Dünya üzerinde şu anda 200 milyon yetimden bahsediliyor. Sadece komşumuz olan Suriye’de 5 milyon yetim olduğu söyleniyor. Eğer bu yetimlere emin olun sizler sahip çıkmazsanız birçok illegal örgütün kucağına düşecekler. Mafyalar bu çocukları, yetimleri kullanacaklar. Bu çocuklar kimi zaman terör eylemlerinde kullanılacak. Bazı zaman organ mafyaları bu çocukların organlarını alacaklar” dedi.

Kampanya kapsamında gönüllü olan her sınıfa kumbara konulacak ve öğrenciler kendi aralarında yetimlere para toplayacak. 1 yıl sürecek kampanya da her sınıfta aylık 90 TL para toplanacak. Bu parayla yetimlerin 1 aylık giderleri karşılanacak. İHH'nın sisteminde yer alan yetimin fotoğrafı o sınıfa asılacak ve öğrenciler topladıkların paraların kime gittiğini görebilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız