SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane Yerine Cuma Camisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:09
Hastane Yerine Cuma Camisi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi’nin hali hazırda 12 milyon 978 bin TL borcu bulunduğunu belirterek “Bunun 4 milyon TL’den fazlasını ödedik. 8 milyon TL kadar borcumuz kaldı” dedi.  Başkan Polat, özel sektöre olan kamusal borcun bu rakamlara dahil olmadığını da belirtti.

Yeşilyurt Belediye Bakanı Hacı Uğur Polat, beraberinde başkan yardımcıları ile birlikte Dede Korkut Restoranda  Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile birlikte bir grup basın mensubuyla kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye’deki 6 aylık icraatlarını değerlendiren Başkan Hacı Uğur Polat, “36 Mahalle, 7 belediye ve bir de lağvedilen İl Özel İdaresi ile birlikte artık Büyük Yeşilyurtuz.  Birlikte Yeşilyurtu yapılandırmak için sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, basın ve medya mensupları ile birlikte hareket edeceğiz. Yeşilyurt için sözü olan herkesin sözünü dinleyeceğiz.  Sözü olan herkesin de sözünü ortaya koymasına fırsat vereceğiz. Vatandaşlarımızla iç içe olacağız. Onlara bu beş yıllık süreçte çok fazla soru soracağız. Büyük Yeşilyurt’u yaratmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

“Yapılanma tamam, sıra hizmetlerde”

Göreve geldikten sonra hızlı bir yapılanma sürecine girdiklerini söyleyen Başkan Hacı Uğur Polat, “Bu süreci tamamladık. Şimdi artık hizmetlerimizi sıralayacağız” diye konuştu.

Yeşilyurt’u merkez ilçe olmasından önce bağlı 7 belediyede 1 mühendis ve 1 tane de mimarla belediyecilik hizmetlerinin verilmeye çalışıldığını aktaran Hacı Uğur Polat, yapılanma sürecinde Yeşilyurt Belediyesi’nde 50’den fazla mühendis ve mimar görevlendirdiklerini söyledi.  İşlerin, ehil ve emin insanlara verilmesini benimseyen bir yaklaşım sergilediklerini kaydeden Polat, “Hangi işte hangi ehil ve emin insanların getirilmesi gerekiyorsa onları da getirdik. Seçildikten sonra 37 bin ton asfalt serdik. 30 günde 30 park projemiz kapsamında bu parklarımızın temelini attık. Her ay 5’er tanesini hizmete açacağız.  Böylece, Yeşilyurt halkı, bahar aylarında bu yeşil alanlardan istifade etmiş olacak.  Eski belediye binalarını, hızlı bir şekilde yeşil konaklara dönüştürdük.  Ve yakında bir ilki gerçekleştirerek yer altına gömme çöp konteynerleri koyacağız.  İhalesi bu hafta yapılacak. Yerin 5 metre altında yanlardan da 10’ar metre genişlikte ki gömme çöp konteynerlerimizle koku ve çevre kirliliğini önlemiş olacağız. 5 yıl içinde ise 300 ile 350 gömme çöp konteynerler koymuş olacağız.”

Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde bu yıl 4 bin 600 çocuğun birinci sınıfa başladığını belirten Başkan Polat, bu çocuklara önümüzdeki günlerde satranç takımı hediye edeceklerini bildirdi.

Cuma Camisi..

TOKİ’den Beydağı Devlet Hastanesi’nin arazisinden 14 dönüm yer istediklerini ve 10 dönümüne yapmak istedikleri Cuma Camisi teklifine TOKİ’nin sıcak baktığını kaydeden Başkan Polat, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyaretinde kendisine ilettiklerini ve kendisinin de teklifi projelendirilmesi yönünde bir takım değerlendirmelerin yapıldığını kaydetti.

Basın mensuplarının, AVM’nin yanına Kavuklar tarafından zaten büyük bir cami yapılacağını ve söz konusu bölgede yeteri kadar cami bulunması nedeniyle buranın eğitim tesisi alanı olarak Malatya’ya kazandırılması yönündeki önerilerini de dikkate alacaklarını kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “300 bin kişi ile bire bir temas halinde olacağız. Hizmetler yapıp, taziye ve düğünlerinde bulunacağız. Yeşilyurt ile bütünleşmek ve halkın yaşam kalitesini arttırmak için çaba göstereceğiz” dedi.

Bir soru üzerine Yeşilyurt Belediyesi’nin borçlarından da söz eden Başkan Hacı Uğur Polat “7 belediyenin borçlarını devraldık.  Bize devredilen bu belediyelerden birinin çalışanlara 1 milyon TL borç vardı. Biz bu borçları, faizlerinden vazgeçilmesi karşılığında çalışanlarla görüşerek anlaşma yoluna gittik ve çalışanların emeğini, alacağını ödemeye başladık. Özel sektöre kamusal borçlarımız hariç 12 milyon 798 bin TL borcumuz vardı. Bunun 4 milyon TL’sini ödedik. 8 milyon TL civarında borcumuz var.  Merkezi hükümetten gelen ödeneklerle hedeflediğimiz hizmetleri yapmamız çok zor. Bu nedenle, gelirlerimizi arttırıp, toplanacak gelirlerle hizmetlerimizi arttırmamız lazım. Bunun yollarına bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başbakan ve Bakanımıza taleplerimizi ilettik”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyaretinde  yıllardır atıl duran Vagon Onarım Fabrikası binasının, Yeşilyurt Belediyesi bünyesine alınan İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM), arazinin ise Yeşilyurt Belediyesi’ne verilmesi, Bostanbaşı‘nın ortasından geçen DSİ’ye ait su kanalının üzerinde çevre düzenlemesi yapılması, Devlet Demir Yolu tren garı ve tren yolu güzergahının değiştirilmesi, Gedik Mahallesi’ndeki eski yarı açık cezaevinin Yeşilyurt Belediyesi’ne alınıp sosyal tesis olarak halkın hizmetine sunulması ile ilgili taleplerini de ilettiklerini belirtti.

HABER: Güler HAZAR, 

FOTO: Selahattin GÖKATALAY,

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız