SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Günlük 100 Bin Kişilik Yemek Üretiliyor

Günlük 100 Bin Kişilik Yemek Üretiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan Ekmek ve Yemek Fabrikasında inceleme yapan Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, fabrikasında günlük 100 bin kişilik yemek ve 250 bin adet ekmek üretildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 11 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve bölgeye hizmet edecek şekilde planlanan Ekmek ve Yemek Fabrikası hizmete başladı. Ekmek ve Yemek Fabrikasında Kızılay ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, günlük 100 bin civarında yemek ile ihtiyaca göre 250 bin ekmeğin üretilerek depremzede vatandaşlara dağıtıldığı ifade edildi. Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde 332 noktada yemek dağıtımı yaptığını ifade eden Başkan Gürkan, “Depremin ilk gününden bu yana tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla beraber depremin yaralarını sarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Depremle beraber en büyük ihtiyaçlardan birisi de yeme içmeydi. Sağ olsun milletimiz ve devletimiz zor günlerimizde yanımızda oldu ve tüm imkânlarını depremden etkilenen illere seferber etti. Tabii bizim hali hazırda belediyemiz tarafından yapılan Ekmek ve Yemek Fabrikamız vardı. Sadece birkaç eksiklikler vardı.

Depremden hemen sonra bu eksiklikler ivedilikle giderilerek, Ekmek ve Yemek Fabrikamızı hizmete açtık. Kızılay’ımızla birlikte burada depremzede vatandaşlarımız için günlük yemek üretimi yapmaya başladık. Yaklaşık 11 bin metrekare alana sahip olan tesisimizde günlük olarak 100 bin civarında yemek üretimi yapılıyor. Ayrıca fabrikamızda günlük 3 öğün yemek çıkıyor ve bu yemekler 332 noktaya dağıtılıyor. Tesisimizde kullanılan son teknoloji sayesinde yemekler steril bir ortamda yapılıyor. Malatya’mız Allah’ın izniyle bu günleri atlatarak, daha iyi ve daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak. Tabii bu da ancak milli, birlik ve beraberlikle aşılacak bir durumdur. Allah devletimizi ve milletimizi böylesine zor bir felaketten korusun. İnşallah devlet, millet el ele vererek yaralarımızı saracağız” dedi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Malatyada 100bin kişi kaldımı ki? Farz edelim kaldı evinde yemek yapan hiç mi yok? Kızılayda yemek dağıtıyor sözde onlar da diyor 100bin kişi.Rakamlarla pek aranız yok galiba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    Ne yazayım diye çok düşündüm yazacak hiç bir şey kalmadı yazıklar olsun hepinize milyonluk evleri mezar yaptınız millete
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nouma44 (1 yıl önce)
    Depremin ilk günü akşam millet cadde avmenın otoparkında enkazdan aldıkları tahtaları yakiyo bir arkadas dedi beledıye baskanı acıklama yapmıs corba ve ekmek dağıtılıyor diye hiç-bir eksıgımız yok diyormuş kendılerı etrafa baktim kimse yok mılletın aklıyla oynamayın siz bizi 6 subat akşamı kaybettınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Kendini sadece öven kendini ovmekten başka hiçbir şey bilmeyen zannederki partiye değil de şahsına Malatyalılar oy verdi zanneden bir başkan yine şov yapıyor. Verdiğiniz imarlarla hayatını kaybeden varını yoğunu kaybeden insanlar ve geride kalan bizler ahirette iki elimiz yakanizda olacak suanki basakn ve bundan önceki üç belediye başkanından ve ortaokul lise mezunu olan imar komisyonundan hakkımızı alacağız ahirette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Acaba şehbsyram sakinleri yani Rabia park yanında ki o nsalar bu d vletin insanı deyilmi 1gun bize Malatya içi belediyeler yemek vermedi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Size hakkımı helal etmiyorum. İnsanların bir ömür harcadığı emeklerini heba ettiniz. Kentsel dönüșüm dediniz, dönüșüme girmeyen yerlerin çoğu yıkılmadı, bilakis tamamı neredeyse sizin dönemizde yapılan yerler ağır hasar gördü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali veli (1 yıl önce)
    Ekmeğin ve yemeğin üstüne de “MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN HÜRKAN” etiketi yapıştırıp dağıtsın!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (1 yıl önce)
    Sayın başkan yemeğin porsiyonunu kaça satıyor acaba? Malum Megsaş'ın ekmeklerini 4-5 liradan satıyordu Malatyalı depremzedelere...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uzay (1 yıl önce)
    Başkan şu görüntülü iş yapmayı bırak artık senin notunu Malatya 6 Şubat'ta verdi de biraz dur da enayimi sanıyon sen bu milleti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • delı cavus (1 yıl önce)
    :)))))) gülüyorum bu adamlara.. Geliyor gelmekte olan hepiniz yargılanacaksınız, o imar izinlerini siz vermediniz mi? siz tarım arazılerını imara acmadınız mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Günde kaç cenaze yıkanıyor onuda söyleseydin başgan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (1 yıl önce)
    başkan bu millet seni asla unutmayacak kul yanına bıraksa Allah yanına bırakmayacak bir Malatyalı olarak ne sana nede sana canak tutanlara hakkımızı helal etmiyoruz inşallah rabbim her iki cihanda hesabını hepinizden sorsun (Amin)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ebru (1 yıl önce)
    Hayret. Selahattin Başkan Daire Başkanıyla aynı renk mont giymiş.!! Normal de kabul etmediği durumlar. Hayr olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cebrail (1 yıl önce)
    Selahaddin Başkan milletin aklıyla dalga geçiyor. Sosyal Medyasinda "Ekmek ve Yemek Fabrikamiz yeni yerinde üretine başladı." diye bir paylaşımda bulundu. Fotografa bakiyor hala montaj aşamasında olduğu belli. Şimdi çıkmış günlük 100 bin kişiye yemek, 250 bin ekmek ürettiklerini söylüyor. Tüm kutsal değerlerim üzerine yemin ederim ki bu bilgi doğru değil. Isteyen basın mensupları yarin gidip tesisleri yerinde gezebilirler. Bu arada Kültür AŞ Genel Müdürü Akif Özbildiricide dayanamayıp istifa etmiş. Yerine ise Başkanın protokol işlerine bakan, sunuculuk yapan, sunuculuk yaparken milleti illallah dedirten Cumali amcayı sirkete genel müdür yapmışlar. Cumali amcanın başımız üstünde yeri var ama ne alaka. Ne diyeyim vizyon bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kurtbey (1 yıl önce)
    Çorba pilav
    %50
    %50
    Yanıtla