SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

GES'lerde Hırsızlık Yapan Şebekenin Başı ve Elemanları Yakalandı

GES'lerde Hırsızlık Yapan Şebekenin Başı ve Elemanları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki Güneş Enerjisi Santrallerinde (GES) yaklaşık 6 milyon TL tutarında kablo hırsızlığı yaptığı saptanan Gaziantep merkezli hırsızlık suç örgütünün lideri ile birlikte toplam 8 üyesi yakalandı. Şebekenin 6 milyon TL tutarında kablo hırsızlığı yaptıkları belirlendi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan çalışmalarda Gaziantep’ten Malatya’ya gelen yöneticiliğini Ş.B.’nin yaptığı hırsızlık suç örgütü tarafından Malatya’daki 11 ayrı Güneş enerji santrallerine ait kabloların çalındığı tespit edildi.

Deşifre olmamak ve yakalanmamak için Malatya’da çaldıkları araçlarla hırsızlık yaptıkları da belirlenen hırsızlık suç örgütünün çökertilmesi için Asayiş Şubesi ekiplerince Avcı-44 Operasyonu başlatıldı. Asayiş Şubesi bünyesinde oluşturulan özel ekip, hırsızlık olaylarının yaşandığı bölge ve güzergahlardaki toplam 823 güvenlik kamerasına ait 1.800 saatlik kamera görüntüsü incelenmeye alındı. Tespit edilen şüpheliler için adreslerine tek tek baskın yapılan suç örgütü lideri Ş.B. ile örgütün üyeleri K.T., K.R., N.K., A.P., E.N., Y.K. ve T.S. yakalandı.

Hırsızlık şebekesinin 11 ayrı Güneş Enerjisi Santralinde toplam değeri yaklaşık 6 milyon lira olan kablo çaldıkları belirlendi.

Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı gece geç saatlere varan sorgulamalarının sonunda tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Topsogut (1 yıl önce)
    https://www.memurlar.net/haber/1051558/adalet-bakanligindan-yeni-infaz-genelgesi.html al burdan yak adam cana mala zarar vermiş diyor ki salın gitsin. Diyecek birşey yok af çıkartmanın başka bir yolu mu bu?
    0
    0
    Yanıtla
  • ütopya (1 yıl önce)
    Polis bu ayazda bu pislikleri büyük emek vererek yakalıyor sonra hakim karşısına çıkarıyor. Tutuklama o an yapılıyor sonra savcı iddianame yazıyor. Hikaye tam burada başlıyor. Savcı TCK'ya bakıyor ne yazsa bunlar için bir hükmü yok adam zaten savcının ne yazacağını mahkemenin ne karar vereceğini biliyor. Adamın mesleği olmuş suç işlemek. Yanı sıradan bir olay bunlar için. İçerisi sıcak, sıcak su var, yemek var telefonla görüntülü görüşme bile var. Sözün özü 5-6 içerde tatil. Sonra tekrar taki diğer operasyona kadar. TCK içinde böylesi kaşarlanmış tipler için ayrı bölüm olmalı ve uzun yıllar içerden çıkmamalı. Şartları ağır olmalı. Kanun bunları dışarı salınca vatandaşın polisin başına bela. Vatandaş için istediğin kadar parası olsun malı olsun huzuru olmazsa bir anlamı yok......Sen istediğin kadar temiz ol çevren böyleleri ile doldukça senin temizliğinin hiç bir anlamı yok. Kısacası toplumun suç makinalarından bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Bunun içinde TCK kanununun değişmesi şart. Şu an görünen şu devlete karşı işlenen suçlar, cinayet gibi suçlar dışında ciddi bir ceza yok. Olan cezalar böyleleri için yetersiz. Adalet herkese eşit davranmak değil hak edene hak ettiğini vermektir.....Malatya artık huzur istiyor.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Sn editör lütfen bu hırsızların ne kadar ceza aldığını lütfen kamuoyu ile paylaşmak için olayın takipçisi olun.Bu yüzkarası hırsızlar,umarım çok ağır ceza alırlar.Bu gibi suçlular sanki yıldızlı otele tatile gidiyorlar.Ekmek elden su gölden.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernek (1 yıl önce)
    Adam içeri girerken gülüyor. Adam için sıradan yolun yolcusu olmuş. Alacağı cezanın onun için bir önemi yok çünkü TCK artık yetersiz. Suçlu alacağı cezayı biliyor 3-5 aya dışarda olacağını da biliyor. Her yıl trafik cezaları artarken neden suçlarla ilgili bir artış yok. Devlet soğuk yüzünü göstermeli ve cezalar caydırıcı olmalı. Adalet bakanı bunu görmüyor mu acaba? Malatya huzur istiyor artık.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaw dur gardaş...hele şu başörtüsü meselesi anayasa ya girsin...seçimler de 5 puan artış sağlansın,bi ara zaman kalırsa tck da gözden geçirilir...sorsan millete osmanlı yeniden canlanıyor....ama ortada osmanlı adaletinin a sı yok ortada...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • KAYA (1 yıl önce)
    bir haftaya serbestler...üzgünüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ONUR (1 yıl önce)
    2. sıradaki hırsız Bey'de gülerek geliyor milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Türkiye'de adalet kelimesi sadece laftan ibaret.
    %100
    %0
    Yanıtla