SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelip Otele Takıldı"..!

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, seçimlerden önce Karakavak Bölgesi'ndeki otellerinin kaçak olduğu suçlamasını getirdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın verdiği yanıtın ardından, seçim sonrası katıldığı bir televizyon programında  konuştu ve otelle ilgili sözlerine takılındığını, oysa başka sözler de söylediğini ifade etti.

Kaçak otel iddiasının üzerinde durmayan Şahin, Vuslat TV'de katıldığı ve Mehmet Zeyrek'in sunduğu "Gündem Özel" programında, şunları söyledi:

“Malatya’da kayısıyla ilgili, devletin vermiş olduğu destekten hareketle bunu bahane ederek, Cumhurbaşkanlığı Sarayını ve Cumhurbaşkanımızı diktatör yakıştırmalarının yapılmasını ben gündeme taşıdım. Yani bunu yaparken sizinde başınızdan geçen bir hadise var. Haklı olabilirsiniz,haksız olabilirsiniz. Ama kalkıpta bunu her seferinde Ankara’ya taşımanın bir manası yok. Önce Malatya’daki kaçaklarla uğraşsınlar gibi sözler ifade etmiştim. Ama anlatmış olduğumuz 5-6 maddelik cevabını beklediğimiz sorulardan bir tanesiydi. Gidip gelip buna takıldı. Oradan şahsıma epeyce hakaret etmiş. Onurumuzdan bahsetmişler, onurluysa cevap versin demişler. Onurumun zekatını versem sanırım 7 sülalesine yetecek kadar bir onura sahibiz. Biz kimsenin onuruyla uğraşmayız. Ama asıl o gün sormuş olduğumuz soruların asıl can damarları şunlardı. Dedik ki, ilimizi büyük bir üzüntüye gark eden Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden gençlerimiz vardı. Bunlar CHP’nin gençlik kolları üyeleri olabilirler ama bizim canlarımız, bizim evlatlarımız. Bunları oraya gönderirken anneler babalar feryat figan ediyorlar. Bunları niçin başlarında her hangi biriniz olmadan gönderiyorsunuz, haykırıp soruyorlar cevap versinler istedik. Artı, oraya milletvekili arkadaşlarımızla beraber, meclis başkanımız sayın İsmet Yılmaz gelirken yüzümüze katiller dışarı denirken bu aşağılık cümleleri sarf edenlerin Malatya’mıza yakışmadığını ifade ettim. Buna niçin müdahale edilmediğini sordum. Cumhuriyetin kuruluşunda yegane siyasi parti olarak kendilerini gösterirken, maalesef bu Cumhuriyetin değeri al bayrağımızın hiçbirinin cenazesine örtülmemesine niçin müdahale etmediniz? Onun yerine bir takım kızıl yıldızlı, orak çekiçli bayrakların örtülmesi veya terör örgütlerinin paçavralarının onların üzerine örtülürken niye müdahale etmediniz dedim. Ben geniş bir anlamda bu soruları sorarken kendisi gidip gelip kaçak otelle ilgili konuya takıldı, oradan bizi sorgulamaya çalıştı.”

Milletvekili Şahin, son olarak Milletvekili Ağbaba’ya çağrıda bulunarak “Bugüne kadar hayatımda devletin bir ihalesi, bir kuruşu boğazımdan geçmemiştir. Devletin bugüne kadar hiçbir alanda milletvekilliğim hariç, bir kuruşu bir lokması nasip olmamıştır. Benim devletten aldığım bir ihale, veya çocuklarımın, kardeşlerimin, birinci derece akrabalarımın herhangi birinin devletle eğer bir cümle bir şeyi varsa çıkalım beraber tartışalım” diye konuştu. 

AĞBABA NE DEMİŞTİ?

AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in, kardeşine ait otelle ilgili sözleri üzerine Ağbaba'nın verdiği yanıtla ilgili malatyahaber.com'da yayınlanan haber şöyleydi:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Milletvekili Şahin’in kaçak otel iddialarına sert cevap verdi. Otelin abisine ait olduğunu ve Şahin’in partisine mensup Malatya Belediyesi tarafından ruhsatlandırıldığını kaydeden Ağbaba, “AKP'nin yönettiği belediye tarafından verilen bir ruhsatla yapılmış, o aşamaya getirilmiş. Kaçak bir şey yok, hepsinin ruhsatı var. Ben bundan birkaç yıl önce ‘gelin kimin neyi varsa yıkalım’ dedim hala söylüyorum. En başta o otel yıkılacak. Hodri meydan” dedi.

“Vicdanı varsa Çakır Tepe’ye laf etsin”

Abisine ait otel ile birlikte 17 tane daha benzer durumda inşaatın olduğunu hatırlatan Veli Ağbaba,  sadece soyadından dolayı bu otelin mağdur olduğunu belirtti. Ağbaba, “Tabi yapılan hırsızlıkları burayla örtmeye kalkıyorsa kimse kusura bakmasın kaçak sarayın bir odası olmaz bu otel. Sayın Şahin’in birazcık vicdanı varsa, birazcık onuru varsa kendi belediye başkanlarının yaptığı inşaata, otele de laf söyler. Meşhur "Çakır Tepe" denen, bizim abimin ortak olduğu otelin on katı kadar olan yere de söyler; eğer birazcık onuru varsa, birazcık gururu varsa o konuda laf söyler” ifadelerini kullandı.

“Güç sende, hukuksuzluk varsa gereğini yap”

Ağbaba, Mustafa Şahin’e seslenerek “Buradan ‘hodri meydan’ diyorum. Elinde Büyükşehir Belediyesi var, Yeşilyurt Belediyesi sende. Güç sende, gel gereğini yap. Nerede bir hukuksuzluk varsa ‘gel gereğini yap’ diyorum. Eğer sende birazcık onur varsa gereğini yaparsın. Abimin ortak olduğu inşaat kaçak değil bir, ikincisi ben bundan birkaç yıl önce gelin kimin neyi varsa yıkalım dedi,  hala söylüyorum. Gelin kimin neyi varsa yıkalım. En başta o otel yıkılacak. Hodri meydan diyorum. Eğer bu konuda ne varsa Veli Ağbaba ile ilgili ne varsa bildiğini açıklamayan da namerttir. Öyle çamur atacaksın izi kalacak yok öyle artık. Haddini bileceksin, oturacaksın yerine” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekili Mustafa Şahin’in geçtiğimiz günlerde kaçak otel iddialarına katıldığı canlı yayında cevap verdi.

“Malatya’da Şahin, Mecliste serçe”

Veli Ağbaba “Bu sayın milletvekili, ismi geçen sayın milletvekili kavga ve hakareti çok seviyor. Ben onun seviyesine asla inmeyeceğim. Keşke benimle ilgili Malatya’da konuştuğu kadar, bana muhalefet edeceği kadar, Mecliste de sesini duyabilseydik. Örneğin Malatya'nın kayısı ile ilgili, don felaketiyle ilgili, meteorolojisiyle ilgili, yani Malatya ile ilgili ne konuşmuş şimdiye kadar Allah aşkına bir bakın. Burada şahin, mecliste serçe. Sesi çıkmıyor. Burada sadece bazen Cumhuriyet Halk Partisi'ne, bazen Veli Ağbaba’ya küfür ediyor, hakaret ediyor; ağıza alınmayacak şeyler söylüyor” dedi.

“Biraz vicdanı varsa Çakır Tepe’ye de laf söyler”

Mustafa Şahin’in yalan söylediğini belirten Ağbaba; “Otel inşaatı benim abimin, bir akrabamın ve ortağımızın adıyla yapılan bir inşaat. Bu inşaat ruhsatsız değil, kendi belediyeleri tarafından verilen ruhsatla yapılmış. AKP'nin yönettiği belediye tarafından verilen bir ruhsatla yapılmış, o aşamaya getirilmiş. Kaçak bir şey yok, hepsinin ruhsatı var. Tabi yapılan hırsızlıkları burayla örtmeye kalkıyorsa kimse kusura bakmasın kaçak sarayın bir odası olmaz bu otel. 6-7 yıllık bir olay. Abimin ortak olduğu otelle birlikte toplam 17 dosya var . 17 tane benzer inşaat vardı. Bir şeyi daha söyleyeyim, Sayın Şahin’in birazcık vicdanı varsa, birazcık onuru varsa kendi belediye başkanlarının yaptığı inşaata, otele de laf söyler. Meşhur "Çakır Tepe" denen, bizim abimin ortak olduğu otelin on katı kadar olan yere de söyler; eğer birazcık onuru varsa, birazcık gururu varsa o konuda laf söyler. Başka bir şey söylüyor. 17 tane dosya var benzer, hepsi o otelin inşaatından çok daha büyük” dedi.

“Ağbaba ile ilgili bildiğini açıklamayan namerttir”

Ağbaba konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sadece mağdur olan Malatya’da bu otel. Niye mağdur biliyor musunuz, Veli Ağbaba’nın abisi var diye, soy ismi Ağbaba diye. Sadece çalışmayan, sadece mağdur edilen, çürümeye terk edilmiş bir tek inşaat var. O da bu otel. Buradan ‘hodri meydan’ diyorum. Elinde Büyükşehir Belediyesi var, Yeşilyurt Belediyesi sende. Güç sende, gel gereğini yap. Nerede bir hukuksuzluk varsa ‘gel gereğini yap’ diyorum. Eğer sende birazcık onur varsa gereğini yaparsın. Hiç kimse kusura bakmasın. Orada AKP Belediyesi’nin tezgahı sonucunda mağdur edilmiş, Malatya’nın herkesin gözünün gördüğü 4-5 yıldan beri bitirilmiş çürümeye terk edilmiş bir inşaat var. Sadece soy ismi Ağbaba olduğu için, bunu da söylüyorum buradan sadece soy ismi Ağbaba olduğu için o inşaatın açılmasına kanunsuzca işletilmesine biz istemiyoruz, izin vermiyoruz. Yoksa birçok inşaat var kanunsuz kaçak yapılan inşaatlar var. Abimin ortak olduğu inşaat kaçak değil bir,  ikincisi ben bundan birkaç yıl önce gelin kimin neyi varsa yıkalım dedi,  hala söylüyorum. Gelin kimin neyi varsa yıkalım. En başta o otel yıkılacak. Hodri meydan diyorum. Eğer bu konuda ne varsa, Veli Ağbaba ile ilgili ne varsa bildiğini açıklamayan da namerttir. Öyle çamur atacaksın izi kalacak yok öyle artık. Haddini bileceksin, oturacaksın yerine. Bir de benim ortaklığım da yok ayrıca onu da söyleyeyim. Ama orada bir mağduriyet var. Kim yaşıyor, soyadı Ağbaba olan birisi yaşıyor bu mağduriyeti. Sadece soyadı Ağbaba diye. Karşımızda, yanı başımızda sağımızda, solumuzda onun çok daha büyük inşaatları var bunlara ne oldu Allah aşkına?” diye sordu.

“Belediyeyle ilişkisi olanları istifaya davet ediyorum”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda “Buradan hodri meydan diyorum. Veli Ağbaba’nın  bir tek yakının oğlunun, yeğeninin Esenlik'te, Malatya Belediyesi’nde ilişkisi varsa istifa edeceğim. Kendisini de aynı şeye davet ediyorum. Herhangi bir kurumla bir işim varsa, devletle iş yapmışsam bugün milletvekilliğini bırakacağım. Kendisini de aynı şeye davet ediyorum. Milletvekilliği dönemimde mal varlığımda azalma yoksa vekilliği bırakacağım” ifadelerini kullandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız