SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fransa Ekonomi Heyetinden Malatya'da Ziyaretler

Fransa Ekonomi Heyetinden Malatya'da Ziyaretler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak, bir süre sohbet etti.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetinin ziyaretinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Fransız heyetini Malatya’da ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 6 Şubat tarihinde vuku bulan Kahramanmaraş merkezli iki deprem, 11 ilde olduğu gibi şehrimizde de büyük zayiatlar vermiştir. Şehrimizin yüzde 50’ye yakın kısmı ağır hasarlı ve yıkılan binalardan oluşuyor. Yani asrın felaketi, kıyametin provası gibi bir deprem yaşadık. Dünya insanlığını etkileyen büyük bir felaketti. Özellikle deprem sürecinde bütün insanlığın birlik, beraberlik içerisinde depremzedelerin yaralarını sarma noktasında büyük bir gayret gösterdiler. Dünyanın değişik ülkelerinde gerek arama-kurtarma çalışmalarına katılma, gerek barınma-gıda gibi ihtiyaçların giderilmesi noktasında insanlık seferber oldu. Bu anlamda yardımda bulunan bütün ülkelerimize, ülke vatandaşlarımıza, sonsuz şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Sizler de imkânlarınız ölçüsünde yaralarımızı ne şekilde saracağınız konusunda bir çalıştay gerçekleştireceksiniz. Ben inanıyorum ki sizler de bizlerin belirlemiş olduğu ihtiyaçlar hiyerarşisi içinde istek ve taleplerimizi yerine getirme noktasında gayret göstereceksiniz.

Şehrimizi tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı şehir’ diye tarif ediyoruz. Biz bu tarifi yaparken aynı zamanda Birleşmiş Milletler UNESCO tarafından bu tarif 26 Temmuz 2021 yılında tescil edildi. Niye insanlık medeniyetinin başladığı yer diye soracak olursanız, burası ilk devlet hayatının, ilk yerleşik bürokrasinin, ilk muhasebe kayıtlarının, ilk gümrükleme işlemlerinin ve taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin araç-gereç-silah olarak kullanılma sürecinin başladığı ilk merkezdir. Dolayısıyla şehrimiz sadece kendisine ait bir şehir değil dünya insanlığının ortak şehridir. Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldırmak bizim sorumluluğumuz içerisindedir” dedi.  

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Sayın Belediye Başkanım kendim ve heyetim adına bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bunun dışında bir baş sağlığı dileğinde bulunmak istiyorum. Depremde birçok aile maalesef ki vefat etti. Bizim hedefimiz hep birlikte ihya olabileceği şekilde sizin gelişiminize eşlik etmek. Bizlere UNESCO’dan bahsettiniz. Buradan da görmekteyiz ki Malatya’nın, zor günlerinden önce çok daha refah içerisinde olduğu günleri varmış. Umuyorum ki hep birlikte yine bu refah günlere geri döneriz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetle birlikte bir toplantı gerçekleştirildi.

TSO ZİYARETİ

Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Franck Meyrede ve Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahm beraberindeki heyetle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Fransa ve Malatya arasında ticaret ve sosyal alandaki destek planlamaları ile iş birliği çalışmaları üzerine konuşulan toplantıda bilgiler veren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız depremler dolayısıyla yapılan bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 2,8 trilyon dolarlık ekonomisiyle Fransa şu an dünyanın yedinci büyük ekonomisine sahip. Malatya olarak, ekonomisi güçlü Fransa ile ticari bağımızı daha da güçlendirmek adına bu ziyareti önemli görüyoruz. Fransa’ya ihracatımızı her yıl arttırarak devam ettiriyoruz. 2022 yılında Fransa’ya Malatya’dan 18 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam, ne Malatya’nın ne de Fransa'nın potansiyellerini yansıtmıyor. Bunu mutlaka yukarı çekme hedefindeyiz. 2023 hedefimiz en az 50 milyon dolar ihracat. Bu amaçla Malatya ve Fransız şirketlerinin birlikte projeler üretmeleri ve işbirliğine gitmeleri için Türk-Fransız Ticaret Derneği’nin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Deprem sonrası toparlanma süreci için destek talebinde de bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Malumunuz büyük bir deprem felaketi yaşadık. 11 ilimizde 50 bini aşkın insanımız hayatını kaybetti. Şehrimizde bulunan iş yerlerinin neredeyse %80’i hasar aldı. Yapacağımız iş birliğinin, ekonomimizin yeniden ayağa kalkması ve deprem öncesi seviyeye ulaşabilmesi için de büyük önem arz ediyor. Bu nedenle yapmış olduğunuz ziyareti önemsediğimizi bir kez daha belirtmek isterim” diye konuştu.

Başkan Sadıkoğlu, ayrıca Fransa Büyükelçiliği temsilcilerine Oda üyeleri için vize kolaylığı sağlanması konusundaki taleplerini de iletti.

Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Franck Meyrede ve Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahm da her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Bülten- malatyahaber.com  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kündübekli (11 ay önce)
    Büyük fırsat. Başgan şu dünyada ilk ve tek olan işleri anlatıp çatım çatım çatlatıp morartsaydın fransızları! He ya. Sen talepte bulunursan Fransa Malatya TSO üyelerine özel olarak vize sistemi uygulayacak. Hazırlayın bir folklor ekibi veya mehter takımı, Yeşilyurt belediyesi gibi gidin Fransa'ya. Yıllardır üyelerden toplanan paraları ne yaptınız? Depremde üyelere, Malatya'da ticaretin denetimi ve canlandırılması için hangi katkıları yaptınız? Ne kadar maddi destek sağladınız? Elin oğlu çıkarı olmayan ve sömürmeyeceği yerde olmaz. Özellikle KOBİ lerin yurt dışına açılması için hangi projeleri hazırladınız ve hangilerini uygulamaya koyup ekonomiye ek girdi sağladınız TSO başganı? En azından telefon kılıfı ihracatı yapabilirsin. Bu fikri de bu zamanda herkes vermez. Hadi iyisin.
    %100
    %0
    Yanıtla