SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Obama İle Görüştü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:38
Erdoğan Obama İle Görüştü
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alındı. 

ABD Başkanı Obama, Türkiye’nin ulusal egemenliğini savunma hakkının ABD ve NATO tarafından desteklendiğini ifade etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtti. İki lider, Suriye’de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere DAİŞ’e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etti.

RUSYA'DAN "PİLOT ÖLDÜRÜLDÜ" AÇIKLAMASI..

Bu arada Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan 2 pilottan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü bildirdi. 

Türk hava sahasını ihlal eden Su-24 tipi Rus uçağının Türk F16'ları tarafından vurulmasının ardından paraşütle atlayan 2 pilottan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğü bildirildi. Rus Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, paraşütle atlayan 2 pilottan birinin ilk belirlemelere göre karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğü ifade edildi.

Suriyeli muhalifler daha önce sosyal medyada yayınladıkları fotoğrafta 1 Rus pilotun öldürüldüğü belirtmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız