SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelleri Kaldırıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’ye yapacağı ziyarette cemevini de ziyaret ederek, kanaat önderleri ile bir araya geleceğini söyledi. 

Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından ortaklaşa olarak Çırmıhtı'da (Yeşilyurt'un eski ilçe merkezi)  Cuma namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. Etkinliğe Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Yeşillyurt Eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile çok sayıda esnaf odası başkanı ve davetliler katıldı.

Aşure etkinliği dua yapılarak başlatıldı. Ardından protokol üyeleri vatandaşlara ve katılımcılara aşure ikram etti.

“TÜRKİYE DE AYNEN AŞURE LEZZETİNDE”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Renklerin, tatların, lezzetlerin bir kazanda buluştuğu Yeşilyurt aşure gününde bir aradayız. Ben bu lezzetin Türkiye de var olduğunu biliyor ve buna olan inancımla diyorum ki Türkiye de aynen aşure lezzetinde Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, romanıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle biz Türkiye olarak beraberce Türkiye olma yolunda çok emin adımlarla ilerledik ve ilerlemeye de devam edeceğiz. Muharrem ayının sonuna geliyoruz. Bir kez daha Muharrem Ayını Kerbelaların yaşatılmaması adına, Ortadoğu’da coğrafyamızda yaşanan bu katliamların, ölümlerin bir an önce son bulması en büyük temennimiz. Katliamlar son bulsun ve Kerbelalar bir daha yaşanmasın diye temenni ediyorum” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN ÇOK GÜÇLÜ BİR İRADE VAR”

Çözüm süreci ile ilgili olarak da konuşan Çalık, “Çözüm süreci bir devamlılık arz edecek her zaman ve her daim. Türkiye’nin çok önemli sorunlarından bir tanesiydi. Gelişiminin önündeki en önemli engeldi ve bunu çözme adına çok önemli bir irade ve çok güçlü bir idare var. Sayın başbakanımız başta olmak üzere bunun ilgili yapılan tüm görüşmeler de çözüm sürecinin devamı yönünde. Ben daha önce de söyledim. Sayın başbakanımızın söylemiş olduğu gibi çözüm süreci devam edecek ama asla kamu düzeni bozulmadan devam edecek. Bu görüşmelerimiz devam ederken, süreç devam ederken en önemli gerekçemiz Türkiye’nin aydınlık yarınları için önüne çıkan engelleri kaldırmak adına ne engel varsa hep birlikte kaldıralım diyoruz” diye konuştu.

“BAŞBAKAN TUNCELİ’DE CEMEVİNİ ZİYARET EDECEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyareti ile ilgili olarak ise Çalık, şunları söyledi: “Pazar günü sayın başbakanımızla birlikte Tunceli de olacağız. Hem sivil toplum örgütlerimizle, hem akademisyenlerimizle, hem kanaat önderlerimizle bir arada olacağız ve inşallah sayın başbakanımız ilk ziyaretini de orada cem evinde yapacak. Tunceli’de oradaki dedelerimizle de süreci yeni Türkiye’yi istişare ederek yarınlar için onların kanaat ve düşüncelerini alacak. Tunceli ziyaretimiz de bu vesile ile çok önem arz ediyor, tüm illerimizde olduğu gibi Tunceli’de sayın başbakanımızı bağrına basacaktır.”

ESNAF İÇİN 500 BİN TL PARA İSTEDİ

Çalık burada Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kredi bekleyen esnafların sorunlarını iletmesi üzerine Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ü telefonla arayarak, “Malatya esnafımız için 1 milyon TL finans ayırdınız ve gönderdiniz. Teşekkür ediyorum. Yeşilyurt esnafımızda finans desteği istiyor. 500 bin TL finans kaynağı gönderir misiniz” dedi. Akgül ise, “12.5 katrilyona ulaştık. Yani artık bu sene bütün programlarımızı bitirdik. Öznur hanım benim başkanımdır, istenen kaynağı hemen gönderiyoruz” diye cevap verdi.

Etkinlikte konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Muharrem ayının son günlerindeyiz. Bu aşure etkinliğinin oda başkanlarımız organize etti. Muharrem ayının barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İşte Türk milleti bir aşuredir. Ahi Evran Hazretlerine sorarlar, ‘Ya erenler siz ne yaparsınız?’ diye. Ahi Evran şöyle cevap verir, ‘Çalışır Allah deriz, Allah der çalışırız.’ Mevlana Hazretlerine gidip sorarlar, ‘Ya erenler siz ne yaparsınız?’ Mevlana Hazretleri ise, ‘Biz döneriz Allah deriz, Allah der döneriz.’ Hacı Bektaş-ı Veli’ye giderler, ‘Erenler siz ne yaparsınız?’, Hacı Bektaş-ı Veli de, ‘Biz Allah der bir daha dönmeyiz’ der. İşte biz böle bir toplumuz. Hem çalışır Allah deriz, hem döner Allah deriz ve Allah der bir daha dönmeyiz. Esnaf teşkilatının da ruhunda bu vardır” ifadelerini kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Aşure birliktelik ve beraberlik demektir. Aslında 10 çeşit gıda maddesinin bir araya gelerek yeni bir tat oluşturmasıdır. Bu aslında bir Anadolu anlamına geliyor. Her rengi ile, her dili ile her ırkı ile her mezhep ile insanların bir arada durarak o Anadolu ruhunu yansıtmasıdır’ dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, “Muharrem, aşure tadında olan milletimiz ve Malatya olarak, bunun en güzel örneğini de Yeşilyurt olarak biz yaşıyoruz. Muharrem ayının kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız