SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engel Taht Hırsı.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:15
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Avrasya Alevilik-Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Alevi-Sünni Bütünleşmesi ve Önündeki Engeller” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan’ın konuşmacı olduğu konferansa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Avrasya Alevilik-Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez, merkez ve merkezin çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.

Daha sonra konferansını vermek üzere kürsüye Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan davet edildi. Konuşmasına Alevilik ve Sünniliğin tanımını yaparak başlayan Doğan, “Alevilik, Hazret-i Ali’nin soyundan olan ya da yolunda olan anlamında kullanılır. Sünnilik ise Hazret-i Peygamberimizin âlemlere rahmet sünneti üzerine inancını ve itikadını icra etmektir. Günümüzde şu soru gündeme gelmektedir. Bu ne biçim bir anlayış ki, İslâm’ı ikiye böleceksiniz; bir gruba Cenab-ı Peygamberimizi diğer bir gruba ise İmam Hazret-i Ali’yi vereceksiniz... Peygamber Efendimizin Hazret-i Ali ile ilgili birçok hadisleri var: ‘Ali’ye buğzeden bana buğzeder. Bana buğzeden Allah’a buğzeder.’ Bir diğer hadiste ise Hazret-i Ali’yi seven, beni sever, beni seven Allah’ı sever.’  Kuran-ı Kerim’de de Hazret-i Ali ile ilgili âyetler var.” dedi.

Eşref Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alevilik ve Sünnilik İslâm’ın çimentosudur. Günümüzde Aleviliği ve Sünniliği karşı karşıya getiren ve kafamıza bir şekilde siyasiler tarafından nakşedilen yanlış bilgiler vardı. Yoksa sokaktaki insanlarımızın birbirinden alıp veremedikleri yoktur. Alevilik-Sünnilik bütünleşmesinin önündeki engel, bana göre taht hırsıdır, bilgi kirliliği ve bilgi eksikliğidir.”

Konuşmasının sonunda böyle bir ortamı hazırladığı için Rektöre ve İnönü Üniversitesine teşekkür eden Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan’a Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından 40. Yıl Plâketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız