SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"En Önemli Projem Malatya'yı Deprem Sonrası Ayağa Kaldırmak"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ‘Büyük Dönüşüm Başlıyor’ başlığı ile Malatya için hazırladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Proje Tanıtım Toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Süver, TBMM AKP Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, AKP Malatya Milletvekilleri İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan, önceki dönem Milletvekillerinden Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ile ilçe belediye başkanları, parti teşkilatları, meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje tanıtım toplantısında ilk olarak konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Süver, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile uzun süredir bir dostluklarının olduğunu belirterek, “Sami Bey, her şeyiyle kefil olduğum, samimi, çalışkan, azimli, inançlı, hedefine ardına bakmadan gözü kara gidebilen bir arkadaşımız” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin selamını ileten Bakan Yardımcısı Süver, “Biz de Sami Bey'in arkasındayız. Yarınların büyük Malatya'sını hep birlikte kurmak için kapı kapı, gönül gönül dolaşacağız.  Malatya hep birlikten ve kardeşlikten yana tavır koyan bir şehrimiz. Bunu bir sefer daha göstermek için hep birlikte gayretle çalışmanızı istirham ediyorum” dedi.

“Sami Başkanın iş bitirme özelliğini yakinen müşahede ettik”    
TBMM AKP Grup Başkanı, Sivas Milletvekili Abdullah Güler ise Sami Er ile arkadaşlıklarının çok eski yıllara dayandığını belirterek “Kendisinin iş tutuş şekli, olaylara yaklaşımı ve iş bitirme özelliğini yakinen müşahede ettik” ifadelerine yer verdi.

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden birinin de Malatya olduğunu ifade eden Güler, “Tüm imkanlarımızla hem Malatya’mızda hem 11 ilimizde çok büyük bir dönüşüm ve çok büyük bir alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başlanıldı. Yeterli mi elbette değil, çok daha iyisini yapacağız. Bundan bütün arkadaşlarımız emin olsun” dedi.

Hükümet olarak kentsel dönüşüm yasasında birçok değişiklikler yaptıklarını da ifade eden Güler, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın hibelerden tutun da, planlamaya, yerinde dönüşüme, mevcut ortaklık yapısındaki hukuki engellere dair ne kadar sıkıntı varsa tamamına müdahale edecek çok özel çalışmalar yaptık. Kasım ayında da bu yürürlüğe girdi. Çok önemli bir kurumsal yapı inşa ettik” ifadelerine yer verdi.

Yeni yasayla birlikte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde deprem bölgelerinin ve Malatya'nın bambaşka bir hale geleceğine yürekten inandığını dile getiren Güler konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çalışmalarını yakinen gördüğüm, beraber çalışmaktan da büyük onur duyduğum, kabiliyetini, bilgi birikimini, tecrübesini tamamen Malatya'nın hizmetine sunacak bir belediye başkan adayımız var. İstanbul'da elde ettiği birikim, belediyecilik tecrübesi daha sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığından elde ettiği birikim tecrübe kabiliyetleriyle beraber inşallah önümüzdeki 5 yılda Malatya’mızı bambaşka hale getirecek. Seçim beyannamemizde dirençli şehirler başlığımız var biliyorsunuz. Yani alt yapısı ve üst yapısıyla beraber sağlam depreme dayanıklı güvenli konutlarda çevre donatı sistemiyle, parkıyla, bahçesiyle diğer ekosisteme katkı sağlayacak. İnşallah Malatya'mızın biz önümüzdeki 5 yılda çok muazzam bir gelişim serüvenine tanıklık edeceğiz. Ben de bir kardeşiniz olarak bu serüvende bu başarı hikâyesinde elimden geldiği kadar her türlü desteği sizlere vermeye devam edeceğim. Tüm imkânlarımızla, birikimimizle, tecrübemizle her türlü katkıyı sağlamaya bundan sonra da güzel Malatya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz”

'Malatya’yı Ayağa Kaldıracak Projeler'    
Konuşmaların ardından sahneye çıkan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya için hazırladıkları projeleri açıkladı.

SAMİ ER- MALATYA BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ'ni indirmek için tıklayın

Malatya'nın önceliğinin bir an önce bu enkazdan ayağa kalkması olduğunu ifade eden Er, “Bir taraftan seçim çalışmalarıyla uğraşırken, akşamları İlçe Belediye Başkan adaylarımız ile bu konuları masaya yatırıyoruz. Benim en önemli projem Malatya’yı deprem sonrası ayağa kaldırmak olacak” ifadelerini kullandı. 

Malatya'yı çok iyi tanıyan birisi olarak şehrin tüm potansiyellerini çok iyi bildiğini anlatan Sami Er, “Ben bir mühendisim. Kentsel dönüşüm alanında yüksek lisans yapmış bir kardeşinizim. Malatya'nın nasıl ayağa kalkacağını biliyoruz. Belediyecilikte de Allah'a şükürler olsun deneyimimiz var. İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik döneminde de kırsalın belediye başkanıydım. Kırsalı çok iyi tanıyorum, Malatya'yı çok iyi tanıyorum. Malatya'mızın geleceğini planlıyoruz” dedi.

Projelerinde ana temanın ‘Büyük Dönüşüm Başlıyor’ başlığı altında hazırlandığını kaydeden Sami Er, “Allah'ın izniyle büyük dönüşümü başlatıyoruz. Elbetteki en önemli şey burada planlama. Şehrimizin mevcut yapısını öncelikle rehabilite edeceğiz. Esas önemli olan şey şu; Malatya'mız tek merkezli bir şehir maalesef ve çarşımız çöktü.  Dolayısıyla biz tek merkezlilikten Malatya'yı kurtarıp çok merkezli bir şehir olarak planlamayı düşünüyoruz. Tabi bunu yaparken de su ve bitki örtüsünü tahrip etmeyen, tarihi dokuyu koruyan bir yaklaşımla yapacağız. 

Yerinde Dönüşüm’de özellikle yapı stokunu tespit ediyoruz. Dönüşüm alanlarını öncelik sırasına göre belirliyoruz. Gayrimenkul değer haritasını çıkararak dönüşümü başlatıyoruz. Bunu yaparken öncelikle bütüncül bir yaklaşım, bütüncül bir bakış açısıyla rezerv alanlarının doğru kullanacak şekilde kendi kendini finanse eden, değer esaslı bir model oluşturarak şeffaf ve uzlaşmaya dayalı olacak şekilde planlıyoruz. Kesinlikle ‘Yerinde Dönüşüm’ başlığımız en çok muzdarip olduğumuz konulardan bir tanesi. Maalesef ilçe belediyelerimiz ile büyükşehir belediyemiz arasındaki iletişim probleminden kaynaklanan bir durağanlık var.  33 bin tane başvuru var. İlk mecliste planlarla ilgili ne gibi sıkıntılar varsa onları giderecek hazırlıkları yapıyoruz.  İlçe belediyelerimiz inşallah kendi meclislerinden geçirecekler biz de büyükşehir meclisi olarak bunu mecliste geçirip hızlandıracağız” dedi.

Sami Er, toplamda 69 binin üzerinde hak sahibinin olduğunu belirterek, bu hak sahiplerinin tamamına evlerinin teslim edilmesinden sonra ilave 15 bin konut yaparak özellikle kiracılar içinde konut ihtiyacının giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

71 yorum yapılmış

  • Mert 44 (2 ay önce)
    Malatyali sami er başkana tıpış tıpış oy vercek bosuna nefes tuketmeye gerek yok bence hatta yuzde 80 oy alir malatyadan ha bide 11 ili bir anda ayaga kaldirmak zaman ister her il icin 2 yil olsa ortalama 22 yilda bu is tamamdir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yazık vallaha size..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Senin ağa babaların ülke için 22 senede ne yaptı ki sen yapasın boş boş konuşmayın bu rezerv alanlardaki torpil nasıl olacak sen birşeyler yapabilecek olsan bu planlar böyle olmazdı yazık acıyorum sizlere bide başkan veya adayı olarak geziyorsunuz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • hak yemez (2 ay önce)
    yazık şimdiki belediye başkanından farklı olmadığınız aşikar..tırnaklarımla kazıyarak eğitimimle ve emeğimle geldiğim kariyer noktamdan gördüğüm adaletsizlikler neticesinde bir lokma haram yememek adına ayrılmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim. peki bu giden canların kul hakkı ne olacak? yanan yürekler ne olacak? ben üst düzey mevkimde on gündür ayağımda olan ve artık ayağıma çorap yapışmış vaziyette çalışırken sizin yandaşlarınız ayakkabım kokmasın günde iki çorap değiştirip çöpe atıyorum derken, aman ben columbia mont giyeyim diye afad merkezleri gece yarısı yağmalanırken benim annem şalvarla ve terlikle 5 gün o soğukta trambüste yaşadıysa ve ben bir çorap ve yırtık bir spor ayakkabıya dahi ulaşamdıysam (çünkü araya mevkimi hiçbir zaman koymadım ben de bir depremzedeydim neticede herkes gibi..)adalet bunun neresinde? derdim mevki değil açık konuşayım. sadece sadece yandaşlarınızı değil gerçek ihtiyaç sahiplerine sahip çıkın ki halk size güvensin. benim bu zihniyete güvenim yok ve bu zihniyetteyseniz umarım başarısız olursunuz. bu arada halk size güvendiğinden değil siz seçilmezseniz evimizi vermezler çadırda konteynerda daha fazla rezil olmayalım allah belamızı zaten verdi belki yandaş olursak tokiden kura bize çıkar zihniyeti hakim. sadece kendi yandaşınız insanlardan ve şuan başlarını sokacakları bir eve milyonda bir kavuşma ihtimalinden dolayı çaresiz insanlardan görüş alırsanız yanılırsınız nacizane fikrim. umarım ben yanılırım ve adil bir seçim olur...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Artık bundan sonra AKP Malatya yapacak gücü takatı kalmadı.Dinlenmesi gerekir.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yolcu (2 ay önce)
    Sayın Sami er projeleriniz hepsi zaten Malatya'ya yapılması gereken işlemler nasıl bir hastaneye doktor lazımsa Malatya ya bu projeler zaten lazım 20 senedir hep aynı hava doldurdular belediyeyi vasıfsız çalışanlarla
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Cumali (2 ay önce)
    Akp ye ve boş vaadlerine karnımız tok hadi başka kapıya
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Lütfen (2 ay önce)
    Sami Bey seçileceğiniz zaten kesin. Sizden depremzede olarak şunu rica ediyorum. Kira yardımları en azından bir yıl daha ödenmeye devam etsin. Şehrin sadece yüzde 5 i tekrardan ev sahibi olabildi. Geriye kalanların çoğu zor durumda. Zaten 5-6 yıldan önce Tokilerin bitirilmeyeceğini eminim hepinizden iyi biliyorsunuzdur. Bari tarihin açıkara en büyük ekonomik krizindeyken bir nebze de olsa faydası oluyor kira yardımlarının
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Tunç (2 ay önce)
    Seçimi kazanamaz sa bile bu toki yeteneklerini, bilgisini, becerisini ve tanıdıklarını devreye sokup Malatya ya gönüllü hizmet edebilir, o zaman samimiyetini anlarız ancak
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Öyle bişey yok (2 ay önce)Tunç isimli kullanıcı yorumuna
    Seçimi kazanacak apaçık ortada. Kazanmalı mı kazanmamalı mı o ayrı konu. Sen de aday olsan ben de aday olsam AKP'li aday olduğu müddetçe yüzde 60 garanti. Proje karakter adalet samimiyet önemli değil. Tek kriter Akp adayı olması
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hakan (2 ay önce)
    Yeter artık yeter bize eser ler lazım değil bize Ecevit zamanından daha iyi bir ekonomi verecek iktidar lazımdı 20 yıldır da oy veririz her şey felaket oldu yaşlanacak gibi bir ülke olma da herkes cebini doldurdu vatandaş burada mağdur oldu vallahi bu sefer bence Ağa baba başka da kimse değil Yeter artık ya bunalıma girdik ya
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    22 senedir hep aynı nakarat.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Malatya’da olan projeler var içlerinde. Araştırma veya düşünmeye bile gerek duymamış. Kopyala yapıştır projeler bir çoğu. Sadece görselleri güzel olmuş. Ama fikirleri bulan ekiple umarım devam etmez.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abidin (2 ay önce)
    Unutmayınız ki" Gölgede olanın gölgesi ol(A)maz!" Siz birey değil miziniz, Allah size(haşa) akıl vermedimi ki HEP başkalarının gölgesinde kalarak onları anmadan adım atamıyor musunuz, onlar olmazsa siz yürüyemeyecek misiniz? Bu davranış şekli; bireyin kendisine saygısızlık, kendisine hakarettir her şeyden önce!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    Sayın Sami başkanım lütfen bakanlıkla görüşün depremde evi yıkılanlara ödenecek eşya yardımı 13 ay geçmesine rağmen neden ödenmedi ve ne zaman ödenecek?
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Çok haklısınız eşyamız yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    14 ay oldu evim yıkıldı bütün eşyamız yok oldu evimiz hangi tarihte yapılacak ev eşyasını nasıl alacağım 31 marttan sonra 4 yıl seçim yok ne yapacağız bilmiyoruz keşke 2 yılda bir seçim olsa hiç olmazsa hatırlanırız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Vallahi bu dediğiniz projelerin çoğunu yapamayacağınızı adım gibi biliyorum ama ben size ZİYAAAA diyorum
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ruba (2 ay önce)
    Her seçimde aynı hikayeler aynı yalanlar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Reis Sami beye Malatya’yı ayağa kaldır dedi gönderdi bize oy vermek düşer
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ramo ramo (2 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Öncekileri de reis gönderdi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ama öncekilere Malatya yı yatır demiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen öyle onlar da yatırmış zaten yıllardır.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Sami bey HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU İmkanı verilmesini sağlayarak , bugüne kadar şu yada bu nedenle bu imkanı kaçırmış olanlara bir imkan sağlanarak, Malatyanın ayağa kalkması noktasında ilk adımı atmanızı bekliyoruz
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ablacım Sami beyin gücü buna yetmez ondan istemene gerek yok. zaten sanırım bu ay içinde 3 günlüğüne açılacak sistemler merak etmeyin
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hak sahipliği başvuru hakkı istememe neden olumsuz oy kullanılıyor,gerçekten anlamak zor. Sizin ALLAH korkunuz yok mu? vicdan merhamet. Kimsenin malını istemiyorum. Yıkılan evim için başvuru yapmak istiyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Niye biz emir erimiyiz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Bu millet gene gidecek gene oy verecek, ondan sonrada gene ağlayacak... Yok efendim çimento fabrikası kuruyormuş, yok efendim 15 bin konut yapacakmış,ufak salla, belediyenin zaten bütçesi yok,sizin iktidarınız döneminde borcu ile bir başkandan diğerine devroluyordu nasıl olacak bu işler. Sende yarın çıkar belediyenin 5 milyar tl borcu var der, kenara çekilirsin sayın er.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Bizim zor günlerimizde yanımızda olmayan biri benim şehrimin belediye başkanı olmasın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Erhan (2 ay önce)
    Sami bey her ne kadar tecrübeli olsanda tepeden inme malatyayı bilmeyen bir adamsın. Öznur çalık kendi aday olamayınca seni getirtti.Planları tutmadi rabbime şükür.Güzel adamların önünü kapattı gerçi.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Bunların hangisi Kendi projesi? Kuzey çevre yolu Karayolları yapıyor, şehir merkezini TOKİ, hızlı tren projesi Ulaştırma bakanlığı...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • hak yemez (2 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    sizce şu malatya nın acil ihtiyacı kuzey çevre yolu mu:))))) cidden tuhafsınız....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekonomistim (2 ay önce)
    Birisi ben ekonomistim dedi ülke ne hale geldi. Şimdi de birisi "ben mühendisim" diyor. Aman Tanrım didim!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakkı söyler (2 ay önce)
    Hangi kaynakla yapılacak bu işler. Gidip tefeci faiziyle kredi alıp bu şehrin önümüzdeki yüz yılını ipotek altına aldırmadan nereden bulacaksınız bu parayı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Esma (2 ay önce)
    Sami Er efendi İlhan efendi Ve daha niceleri Deprem zamanında nerdeydiniz ? Ben trend gardenyanin enkazında bir tek ağlayan veliyi gördüm. Sizler neredeydiniz ? Sizinle aynı zihniyette olan Selahattin çıkıp Malatya bitti yapı stoğumuz bitti dedi. Halkı galayene getirdi halkı panikletti. Halk evlerinin bacasini kapısını söktü. Sonrada çıkıp bu evler milli servet dediniz. Şehirde kapısı bacısı sökük hayalet evler var. Ben sizlere söyleyeyim olacaklari.. secilirsiniz 1 liralık ihaleyi yandaslarla 100 lira ya yaparsınız. Malatya yine sahipsiz ve yarım yamalak kalır. Bin oyum olsa bin tanesini veliye. O gün iki elim kanda olsa sürüne sürüne geleceğim Veli agbayaya oy vereceğim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    40 yıldır malatyaya uğramadığı projeleri ile belli oldu. Yapılacak dediği her şey zaten Malatya da mevcut adam gelip gitmemiş ki varlıklarından haberi olsun. En çılgın proje teleferik o da Münir erkalden kalma tramvay ise tam bir fiyasko nüfus itibarı ile o yatırıma ancak 100 yıl sonra ihtiyaç duyulacak bir yatırım bu sebeple onun için kredi bile vermezler belli koşulları var ama nasılsa herkes yiyor at gide
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Takoz (2 ay önce)
    Vah malatyam vah inanmayın bunlara söylediklerinin hepsi lafta kalır.Her seçimde yüzde 70 oy almış malatyaya ne yaptılar bir deprem yaşadık ortada kaldık ortada kaldık demişken aklıma geldi bunlar deyilmiydi orta hasarli evleri agir hasarli sayıp hak sahibi yapacagiz diyenler hani ne oldu bi çevre yolu yapamadılar sivil bir havaalani yok insanlar sehri terk etti perişan sandık önümüze geliyor sıra bizde ders verme vakti geldi haydi Malatyam
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent yıldırım (2 ay önce)
    Sami bey Orta hasarlı olan ve daha sonra yıkılan evimiz için HAK SAHİPLİĞİ Başvurusu yapamadık. Son bir kez daha HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU İMKANI
    %75
    %25
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZAL ÖZKAYA (2 ay önce)
    Saygı Değer Kardeşlerim. Malatyalı TURGUT ÖZAL Olarak Diyeceğim Şu ki Siyasi Partilerin Mevcut Konum itibariyle Var Oluş Amacı Devletin Belini Büküp Yasama Yürütme ve Yargı Organlarının İşleyişini Bozmak ;Kendi Çıkar ve Menfaatleri Doğrultusunda Vilayetlerde Rant Peşinde Koşmak ve İnsanlar Arasındaki Kardeşlik Bağlarının Kopmasını Sağlayıp Sevgi Saygı ve Hoşgörünün Yerini Kin,Nefret ve Düşmanlığın Almasını Sağlamaktır. Öyleyse Gelin Hep Birlikte Ramazan Ayını Milat Bilip Bizi Bize Düşman Etmeye Çalışan Bu Zihniyete Fırsat Vermeyelim.Ecdad Kanıyla Sulanmış bu Mukaddes Topraklara Huzuru Getirelim. Tüm Siyasi Partilerin Varlığına Son Verecek Bir Sistem Kuralım. Bizi Yönetmeye Talip Kişilerin Aşama Aşama Mahalle de Muhtarlık tan Başlayarak Sırasıyla İlçe Ve İl Belediye başkanlığı Ardından Millet Vekilliği Vekiller Arasından Bakanlık Bakanlar Arasından Baş Bakanlık Ve Son Aşama olan 7. Aşamada Cumhur başkanlığına Gelmesini Sağlayarak Her Aşamada Bir Seçim ve Elemeden Geçerek Bize Fayda Sağlayacak Doğru kişiyi Hak ettiği Konuma Getirmiş Olacağız. Güç Milletin İrade Milletin Takdir ALLAH'IN. (TURGUT ÖZAL ÖZKAYA)
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Oylar veli Ağbaba sana senin gibilree oy yokk
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 ay önce)
    Allah Kolaylıklar İhsan Eylesin İnşaAllah
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Programa baktım nasıl çılgın projeler böyle ya baya etkilendim ama en önemlisi reis bize emanet etti sizi vizyon plan program teferruat
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Batu (2 ay önce)
    Bir muhabir soruyor 1 Nisan sabahı ya siz seçilmemiş olursanız ne yaparsınız diye,önce gülüyor sonrada böyle bir ihtimal yok diyor yine milyonda birde olsa diye soruyor milyonda birde bir ihtimal yok diyor
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya garanti bi yer olduğunu için onu söyledi,yüzde 65 oy alınacak bir yer bencede
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ceketi atsak kazanırız diyorlar işte :) Halay ekibi arkamızda hizmet yapmadık yine de %60 alırız diyor çok güveniyorlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Doğru demiş başkan. Kimin aday olduğu falan önemli değil. Mezardan Hamido kalksa başka partiden aday olsa Akp karşısında alacağı oy maksimum yüzde 10..Çünkü bir parti tutmayız, taparız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kimsenin zoruna gitmesin biz reis sevdalısıyız inşallah bu seçimde de sandıkları patlatır bu millet yüzde 65 en az
    %9
    %91
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Deprem olalı 13 ayı geride bıraktı AKP Olarak Malatya Ne yaptınız hangi kurumu doğru dürüt bir yere yerleştirdiniz Hükümet konağı Yok adliye yok Milli eğitim yok yok hangisini sayalım Vatandaşı derdide HalenÇadır Konteyirde eziyet işkence çekiyorlar.Tasınız tarağınızı toplayın çok çalıştınız yoruldunuz biraz dinlenin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakkı (2 ay önce)
    İnanç hanım niye yoktu acaba Akçadağ için mi yas tutuyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kemal (2 ay önce)
    Sayın başkan lütfen birazcık inandırıcı cümleler kullanın..yok efendim yerinde dönüşüm yapılacakmış,malatya ayağa kalkacakmış..Depremin üzerinden 13 ay geçti kaç tane yerinde dönüşüm projesi onaylandı?ben söyleyim 0(sıfır)!İlçe belediyelerine ne sizin ne de il başkanınızın sözü geçmiyor.ilçe belediye başkanlarınız aday gösterilmeyince işlemleri kilitlediler.orta hasarlı binalara sudan sebeplerle ruhsat verilmiyor.ruhsat verilip güçlendirmelerini yapanların oturma ruhsatları verilmiyor. Boşverin projeyi falan,bizler konteynerde daha ne kadar yaşayalım onu söyleyin. Madem teknik personelsiniz sizden ricamız 1 saat yeşilyurt imar müdürlüğünde oturup vatandaşın rezilliğini görün.verilmeyen ruhsatlar,yapılmayan kabul işlemleri,personelin vatandaşla dalga geçmesi..31 martta görüşmek dileğiyle..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hakan (2 ay önce)
    22 yıldır yüzde 70 oy vermiş bu şehrin çevreyolu yok, hızlı treni yok, sivil bir havaalani yok, şehir hastanesi yok, 22 yıldır yapılacak denen kuzey ve güney cevreyolu yok, rant için açılan tarim arazilerinde yapılan milletin bir ömrünü vererek aldigi 0 binalar çökmüş, şehir parkı yok, merkezi büyük bir camisi yok. Koca 22 yılda ne yapıldı da şimdi yapılacak. Yazık Malatyamiza yazık insanımıza.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ceketini koyduğunda oy veriyor Malatyalılar gerek yok hizmete Malatya zaten cepte.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yazık değil (2 ay önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık falan değil Malatya'ya. Bu sayılanlar ve dahacası yok. Olmasının bir önemi de yok zaten. Halk kurban değil suç ortağıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın Ay (2 ay önce)
    Hayırdır Malatya vekilleri ikna edemeyince dışardan takviye mi alınmış.Nerde bizim yıllarca besleyip büyüttüğümüz paşazadeler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Zeki (2 ay önce)
    Projeleri beni heyecanlandırdı. Teleferik, raylı sistem, Beylerderesi viyadüğü ve bilim merkezi önemli projeler
    %28
    %72
    Yanıtla
  • bende cok heyecanlandım 20 yıldır aynı vaatler yo raylı sistem yok beydagına teleferik artık kahkaha atıyorum bu soylemlere...teleferige binecem diye bende cok heyecanlıyım zeki gardas..:)))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamit (2 ay önce)
    Sunumu ve projeleri gayet başarılıydı tebrik ederim
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Öncekilerinin sunumu ve projeleri kötümüydü?Onları beğenmemişmiydiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    sayın cumhurbaşkanımızın malatyadaki mitingindeki iki veya üç bin kişilik kalabalığında 20. yıllık akp egomanlığının bitişinin göstergesi bence bilal yıldırım veya veli ağbaba ikisinden biri kesin ama veli ağbaba daha yakın gibi
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Projeye dair gözle görülür elle tutulur hicbirsey yok maalesef zaten bu saymış olduğu proje degil önceden vaad edilmiş deprem konutu sayıları bunu proje diye ısıtıp gündeme getirmesi artık Malatya hakkının sık sık duyduğu söyler bu şehire ne katabilırsınız onu söyleyeyin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Yazıda dikkat çeken kısmı açıklıyorum. Eski akp milletvekilleri ve sayın öznur çalığında salonda olması... Ne diyoruz,durmak yok,yola devam ..... anladınız siz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Malatya'ya hizmeti verilmesi için bir dönem CHP veya başka bir partinin seçilmesi gerek, sadece Malatya değil Maraş ve Adıyaman da öyle
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ömer Eserdi (2 ay önce)
    Sayın Büyükşehir başkan adayı 22 yılda çevreyolu yapamayan zihniyet şehiri kaç yılda ayağa kaldırır 1 yılda herkesin evi verilecekti, diğer depremde malatya kadar hasar almamış Gaziantep e kaç konut yapıldı? Yerle bir olan Malatya ya ne kadar yapıldı? Malatya nasıl olsa oyunu verip sorgulama yapmayan şehir. Ben mecburiyetten şehri terk etmiş biri olarak uzaktan izleyip sadece üzülüyorum insanlar hak edildiği şekilde yönetilir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    halkın desteğini göremeyenler arkadaşlarım var dostlarım var dostlarımın dostları var siyaseti ile destek istiyor kendinize güveniyorsanız hazır dediğiniz projeyi parsel parsel ne yapıyorsunuz açıklayın renkler fotoğraflar filmler seyrettirip proje diyorsunuz destek istiyorsanız projeyi vatandaşla paylaşın şehrin projesi mülkleri olmayanlar eli arkasında gezenler için bir şey ifade etmiyor mülk sahipleri için önem arz ediyor rezerev alanlarda vatandaş mülkiyet hakkı korunuyormu her parsel yerinde dönüştürülerek hak kaybı olmadan projelendirildimi bilmek bizlerin hakkı .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Depremin üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçti. Malatya yı ayağa kaldıramadıklarını itiraf mı etmiş
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Bu kibire, bu şatafata, Malatya’nın bu sahipsizliğine dur demenin vakti gelmiştir artık. Veli Ağbaba Malatya için büyük fırsattır. Bu enkazı ancak o kaldırır…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mert (2 ay önce)
    Sn.sami er sizin bu dediginiz degil 5 yilda 25 yilda zor yapilir. Nerdeyse depremin ustunden1 yil 1 ay gecti 6 bin konutu zor ve eksik teslim edildi pardon daha halen teslim icin afaddan msj bekleniyo 5 yilda cokkkkk zor hatta imkansız
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Ayıp size bide proje toplantısı diye toplanıyorsunuz bunlar zaten yapılacak sayın sami er siz ortada yokken bu 69 bin konut projesi zaten vardı bide kendi projen gibi reklam yapıyorsunuz oy fikan yok vizyonsuz projesizler elazığ kadar bile olamadınız resmen halkla dalga geçiyorsunuz insan yeni bir otogar der, yol der, köprü der, sanayi der, toplu konut der. Zaten devletin yapacağı konutları tanıtıp proje diyor milleti kandırıyorsunuz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kerem (2 ay önce)
    Malatya 1 dönem boyunca başka partiye geçmeden hizmet almaz, bunu anlayın artık. Şehrin geleceğini düşünen bunları bir dönem daha tutmaz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Acaba çevresinde kimse yok mu Sami beyin merak ediyorum. Bugün proje diye sunduğu hususların hepsi zaten Malatya da olan projeler. Yeni vaad edeceği Malatya ya hizmet olarak sunacağı farklı bir projesi mevcut değilse ekibini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisine ve birikimine yazık ediyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bir mühendisin kuracagi cümle " malatyayi ayağa kaldıracağım " cumlesi olmamalıydı, o cümleyi her meslekten herkes kurabilir, iyi bir mühendis nasıl sorusunu sorar, projelerini ortaya koyar... var mi bana kalırsa yok, hazırlıksız gelmiş...
    %70
    %30
    Yanıtla