SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Büyük Onur Malatya Temsili'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:32:22
'En Büyük Onur Malatya Temsili'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın ne derdi varsa, oy versin vermesin hangi bölgenin sıkıntısı varsa gündeme taşımaya çalıştım.Darende’den, Pütürge’ye;Arapgir’den, Doğanyol’a;  Doğanşehir’den Arguvan’a tüm Malatyalıların sorununa çare olmaya çalıştım. Benim için en büyük onur, Malatya’yı  temsil etmektir.”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ İlçesi’ni ziyaret etti. Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Akçadağ Yaylımlı,Kürecik,Kozluca,Darıca,İkinciler ve Ören mahallelerini ziyaret ederek Türkiye ve Malatya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“Sadece CHP’nin değil ,tüm Malatya’nın Milletvekiliyim”

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada Malatya’nın sorunlarını sürekli gündemde tutmaya çalıştığını  belirten Ağbaba, “Malatya’nın ne derdi varsa, oy versin vermesin, hangi bölgenin sıkıntısı varsa gündeme taşımaya çalıştım.Darende’den, Pütürge’ye ; Arapgir’den, Doğanyol’a;  Doğanşehir’den Arguvan’a tüm Malatyalıların sorununa çare olmaya çalıştım. Benim için en büyük onur, Malatya’yı  temsil etmektir. Ben sadece CHP’nin değil , tüm Malatya’nın milletvekiliyim.”ifadelerini kullandı.

“Su raporumuz hazır”

“Akçadağ’ın hangi sorunları varsa, Malatya’nın da aynı sorunları var. Sulama sorunu, elektrik sorunu, taş ocakları gibi sorunlar Malatya’nın genelinde de yaşanıyor” şeklinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Su sorunu Malatya’nın en önemli sorunlarından biri. Malatya tarım kenti. Ama ne sulama sorununu ne de içme suyu sorununu çözebilmiş değil. Bir su raporu hazırladık. Hem sorunu hem de çözüm önerilerini  Malatya kamuoyuna açıklayacağız.Malatya ekonomisi de çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor.Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketi Malatya ekonomisini çıkmaza soktu. Umarım bir kez daha öyle bir felaketi yaşamayız.”dedi.

“Kapatmayın dedik, dinletemedik”

Kozluca’da vatandaşların belde belediyesinin  kapanmasından kaynaklı sıkıntılarını dinleyen Ağbaba; “30 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerle birlikte Malatya’daki tüm beldeler kapatıldı. Biz ‘Malatya büyükşehir olsun ama beldeler kapatılmasın’ dedik.’Köylerin tüzel kişiliklerine dokunmayın’ dedik. Anketler yaptık, mini referandumlar yaptık. Ancak AKP, halkın ve bizim mücadelemize rağmen ısrarla beldeleri kapattı.Belediye binaları büyükşehir belediyesine devredildi. Şimdi bu binalar farklı şekillerde değerlendirilmek isteniyor. Bu konuyu da gündeme taşıyacağız.”ifadelerini kullandı.

“Nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa..”

“Nerede bir haksızlık varsa oradayız. Kim haksızlığa uğruyorsa onların  yanında olmaya çalışıyoruz.Soma’dan Ermenek’e, Pozantı’dan Tortum’a nerede demokrasi mücadelesi veriliyorsa CHP Milletvekilleri olarak o mücadelenin yanında yer alıyoruz.”şeklinde konuşan Ağbaba, “Sadece Türkiye’de değil sınırımızda, Kobani’de, Kerkük’te, Telafer’de,Şengal’de de olmaya çalışıyoruz.Biz Akçadağ’a, Malatya’ya ‘özgürlük,barış, emek ve demokrasi mücadelesinde ön saflarda olacağız’ dedik.Bu sözümüzü tutmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

“CHP’li belediyeler Cemevleriyle ilgili tarihi adım atıyorlar”

 Cemevleri’yle ilgili CHP olarak tarihi bir adım atıklarını kaydeden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  “AKP her seçim döneminde Cemevlerini gündeme getirip, açılım adı altında bir seçim taktiği olarak kullanılıyor. Biz CHP olarak fili bir karar aldık ve bir adım attık. ‘CHP’li belediyelerin sınırlarındaki Cemevleri yasal ibadethanedir’ dedik. Bir inanç merkezinin  ibadethane olup olmayacağına, devlet karar veremez. Bir yerin inanç merkezi olup olmadığına, o inanç mensubu kişiler karar verir.Cemevlerinin elektrik, su gibi giderlerini belediyelerimiz karşılayacak. CHP’li olmayan belediyelerde de şayet Cemevi varsa, belediye meclis üyelerimiz tarafından aynı doğrultuda teklif sunacaklar”dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız