SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyette ''Paralel'' Operasyon...

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:07
Emniyette ''Paralel'' Operasyon...
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü "Gülen Cemaati'ne" yönelik iki ayrı operasyon başlattı. Terörle Mücadele Şubesi'nin 22 ilde yürüttüğü ilk operasyonda 40 polis gözaltına alındı. Organize Suçlar Şubesi'nin, 16 ilde yürütüğü operasyonda ise gözaltı sayısı 15.

İlk operasyon Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece 02.00 sularında bazı polislerin adreslerine baskın düzenledi.

Operasyon İstanbul merkezli 22 ilde başlatıldı. Bu iller arasında Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Malatya ve Mardin de var. 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin tamamının 2010-2013 döneminde Selam Tevhid örgütü soruşturmasında görev aldığı belirtildi.

Polislere, "Casusluk", "Usulsüz dinleme", "Resmi belgede sahtecilik", "Suç uydurma", "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Konut dokunulmazlığını ihlal", "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "Delil üretmek" suçlamaları yöneltiliyor. 

Operasyonda 07.30 itibariyle 40 polis gözaltına alındı. Bu sayının artması bekleniyor. Gözaltına alınanları çoğu rütbeli polisler. Aralarında emniyet müdürü olanlar da var.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse ile Mali Şubede görevli Kazım Aksoy gözaltına alınanlar arasında. Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün, Emniyet’e alınırken gazetecilere, "Teslim olduk, arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi. Tamamen siyasi saiklerle..." dedi.

Sağlık kontrolüne girerken kelepçesiz olan Ömer Köse'nin de çıkışta ellerinin önden kelepçelendiği görüldü. 

İstanbul'da gözaltına alınan ve aralarında resmi kıyafetli bir polisin de bulunduğu şüpheliler, saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüphelileri sağlık kontrolüne getiren sivil polis memurlarının üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yelekleri olduğu görüldü.

Organize Suçlar Bürosu'ndan ikinci operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ikinci dalga ‘Cemaat’ operasyonunu, İstanbul Organize Suçlar Şubesi yürütüyor. 16 ilde sürdürülen bu operasyon da polislere yönelik. 

Bu iller arasında 

İstanbul'un yanısıra Ankara, Diyarbakır, Mardin, Elâzığ, Bitlis, Van ve Hakkâri var.

Operasyon kapsamında 15 polis gözaltına alındı. 

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in evinde arama yapılıyor.

İki operasyon kapsamında 139 polis hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan polislere “İçeriği itibarıyla resmi belgede sahtecilik”, “Görevi kötüye kullanma”, “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlamaları yöneltiliyor.

Cemaat bağlantılı olduğu belirtilen bu polislerin 200'den fazla kişinin telefonlarını yasa dışı yöntemlerle dinledikleri iddia ediliyor. Telefonları kanuna ve hukuka aykırı şekilde dinlenenler arasında gazeteciler, emniyet müdürleri, askerler, yüksek yargı mensupları, işadamları ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız