SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ 'Elektrikli Otobüs' İstiyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:17:34
Elazığ 'Elektrikli Otobüs' İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

ASELSAN ve TEMSA elektrikli otobüs üretimi için anlaşma aşamasına geldiler. Daha az enerji ile çok yol kat edecek elektrikli otobüslerin ilk taliplisi ise Elazığ Belediyesi oldu. 2 firmanın işbirliği ile seri üretimi yapılması planlanan otobüslerin en önemli özelliklerinden biri de duraklarda şarj olması, her hatta kullanılabilmesi. Böylece, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce faaliyete geçirdiği trambüste (resmi adıyla troleybüs) olduğu gibi yol boyunca çekilmiş elektrik hatlarına ve dolayısıyla kısıtlı bir güzergah için kullanılma zorunluluğuna gerek duyulmayacak.

Mevcutta kullanılan yakıtlı otobüslerden bir hayli avantajlı olan elektrikli otobüsler, düşük güçle yüksek çekiş gücü sağlıyor. Frenleme enerjisini de geri kazanan otobüslerin; balata, yağlama gibi mekanik bakımları da az oluyor.

ASELSAN ve TEMSA işbirliği ile üretilmesi planlanan otobüslerin, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehir belediyeleri tarafından da yakından takip edildiği öğrenildi. 

ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, üzerinde çalışmaları süren elektrikli otobüsün ilk örneğinin Elazığ’da kullanılmasını planladıklarını açıkladı. Elektrikli otobüs üzerinde çalıştıklarını aktaran Eken, otobüsün duraklarda şarj olabilme kabiliyetinde olmasını planladıklarını da ifade etti. TEMSA firmasıyla anlaşma aşamasında olduklarını söyleyen Eken, Elazığ Belediyesi’nin destek olduğunu, bu yüzden de ilk örneğini Elazığ’da sergilemek istediklerini dile getirdi. 

Bu arada bir başka firmanın yaptığı elektrikli otobüs, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT tarafından test amaçlı olarak kullanılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız