SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dışişleri Bakanının Programında 'Yeşilyurt İptali' Ayrıntısı!.

Dışişleri Bakanının Programında 'Yeşilyurt İptali' Ayrıntısı!.
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 24 Haziran Cuma günü Malatya'ya yapacağı ziyaret programında yapılan bir değişiklik dikkat çekti. Bakanın, Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonu olan Kiraz Festivali açılış törenine katılımı programdan çıkarılırken, bu durum 'Gri Pasaport Skandalı' ile ilgili soruşturmada yaşanan gelişmelerle bağlantılı olarak iptal kararının alınmış olabileceği yorumlarına yolaçtı.

İLK PROGRAMDA YEŞİLYURT VARDI..
Valilikçe önceki gün açıklanan programda, bakanın Yeşilyurt Belediyesi Kiraz Festivali'nin açılışına katılacağına ilişkin bölüm yer almasına rağmen, yeni programda bu etkinliğe yer verilmedi.

Valiliğin daha önce açıkladığı bakan programı şöyleydi:

10:00-10:15  Malatya’ya Varış

10:30-12:00  AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı (700 Kişi)
  Yer: Malatya Kongre ve Kültür Merkezi

14:15-15:00  Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret

15:15-15:45  Malatya Valiliğini Ziyaret

16:00-16:30  Malatya Kent Müzesi Ziyareti

17:00-17:30  Arslantepe Höyüğü Ziyareti

18:00-19:10  Yeşilyurt Belediyesi Kiraz Festivali Açılışı
  Yer: Gündüzbey Mesire Alanı – Yeşilyurt

19:30-21:00  Malatya Gençlik Buluşması (300 kişi)
  Yer: Beydağı Tabiat Parkı

21:30   Malatya’dan Ayrılış

Valiliğin açıkladığı programda, bakan Çavuşoğlu'nun 18.00- 19.10 Saatleri arasında Yeşilyurt Belediyesi'nce organize edilen Kiraz Festivali'nin Gündüzbey Mesiresi'nde yapılacak törenine katılacağı belirtilmesine karşın, son programda bu etkinliğin yer almadığı, ilk programda 21.30'da Malatya'dan ayrılacağı belirtilen bakanın ayrılışının 20.15'e alındığı görüldü.

BAKANIN PROGRAMININ SON HALİ..
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Cuma günü Malatya'ya yapacağı ziyaretle ilgili programın son hali şöyle belirlendi:

09.00- 09.40 Ankara'dan Malatya'ya hareket ve varış

10.30- 12.00 AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı
Yer: Malatya Kongre ve Kültür erkezi

12.34 Cuma Namazı
Yer: Ilıcak Camii, Yeşilyurt

13.15- 14.00 Öğle Yemeği (Dar katılımlı)

14.15- 15.00 Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret

15.15- 15.45 Malatya Valiliğini ziyaret

15.50- 16.45 Kışla Caddesi Esnaf Gezisi ve Malatya Kent Müzesi Ziyareti

17.00- 17.30 Arslantepe Höyüğü ziyaret

18.00- 19.30 Malatya Gençlik Buluşması
Yer: Beydağı Tabiat Parkı

20.15 Malatya'dan ayrılış

GRİ PASAPORT SKANDALI YANSIMASI MI?
Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi'nin kullanılarak, Bingöllü 43 kişinin gri pasaport da denilen 'Hizmet Pasaportu' verilerek Almanya'ya götürülmesi ve bu şahısların dönmemesiyle ortaya çıkan, 'Gri Pasaport Skandalı' olarak da adlandırılan olay nedeniyle Dışişleri Bakanının Yeşilyurt programının iptal edilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında ortaya çıkarılan Gri Pasaport Skandalı ile ilgili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında, Yeşilyurt Belediyesi'nin o dönemki Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP'li eski meclis üyesi Bekir K.'nın da arasında bulunduğu iki kişi önceki gün tutuklanmıştı. Aynı olayla ilgili olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildiği, Çınar'ın bu iznin iptali için Danıştay'a başvurduğu ortaya çıkmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Tarık ORKAN (1 yıl önce)
    Açık konuşmak gerekirse AKP Mehmet ÇINAR ı aday gösterek büyük yanlış yaptı.. Bana göre bu adam düzgün çalışmıyor.. Yeşilyurt ta oturan bir vatandaş olarak.. Belediye hizmetlerinden hiç memnun değilim.. Neden çöp toplama dışında hiç bir uygulamasından memnun değiliz.. Tecde Karahalil sokak ve civarı adeta yolları deforme sürülmüş tarla gibi bahane hazır inşaat alanı.. Peki onlarca mesken ve yüzlerce insanı ne yapacağız?!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    dış işleri bakanının malatya da ne işi var!bunu latife olsun diye yazmadım ciddi manada dışişleri bakanı malatya ya niye gelir.dengelerini kaybetmişler ,vatandaşa şirin gözükmek için her biri, bir yere salıverilmiş.devlet ciddiyeti kalmamış.panikle hangi programa katılacaklarını bilmiyorlar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    Net bilgi. Yeşilyurt Belediyesinin 27. düzenlediği kiraz festivali açılış korteji günler öncesinden hatta haftalar öncesinden belirlendi. 24-06-2022 tarihinde saat 18.00 kortej yürüyüşü var. Büyükşehir Belediyesi bunu bile isteye o saate program yaptı ki kortej yürüyüşü sabote edilsin. Bildiğim kadarı ile günler öncesinden belli olan bu programı gölgelemek için yapılan bu program Yeşilyurt Belediyesi yetkililerince uyarılmasına rağmen değiştirilmedi. Yeşilyurt Belediyesi de isteyerek bu programdan ayrılmak zorunda kaldı. Günler öncesinden konserler ve program akışı belli edilen bu programı büyükşehir belediyesi ekiplerince bu şekilde yapılması şehrimiz adına üzüntü verici. Aynı davaya hizmet eden büyük şehir belediyesi bu şekilde yapması etik olmadı. Ayrıca konser programı belli olan bir yerde konserlere 2 gün kala konser yapılması da ne kadar doğru siz düşününün. Büyükşehir belediyesi kendi konseriymiş gibi sahip çıkması gerçekten etik değildir. İlgililere duyurulur.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • HAK ADALET (1 yıl önce)
    Partiyi ne hale getirdiler Zulüm bunlarda adaletsizlik bunlarda Rektör Hanımefendiye Malatya’nın 13 ilçesini say desen sayamaz aklı karışır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı birilerini koltuktan ederek oğlunu Daire Başkanı yapar Ankarada Benzinliği alır biricik oğluna ama altta kalanlara baktığın zaman 4250 TL’ye muhtaç edilirler Bu şekilde adalet olmaz Birileri zenginleşirken diğerleri ev kiralarını ödeyemiyor birilerinin çocukları lüks hayat içinde yaşarken birilerinin çocukları her şeyden mahrum kalıyor Adaletin gittiği yerde Hiç birşeyden söz edilemez ... bu devlet varsa haksızlık hukuksuzluk gerekeni yapsın yoksa bu millet Seçim zamanı gerekeni sandıkta yapar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bunlar da Türkiye'nin Baas partisi... Parti oligarşisi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selahattin gürkan ın oğlu ,belediyede kadrolu işe mi girdi.ve müdür mü oldu?bu haber neden yok yerel basında ,eğer doğru ise şehrül eminim diye dolaşmasın .tüm saygım bitti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Ne alakası var. Konuyla ilgisi olan Yeşilyurt Belediye başkanı protokolde yer alacak. Suçlu Yeşilyurt mu yani?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Bende diyordumki Rektör Aysun Bay Karabulut Ankaradaki evini barkını bırakıp niye iiki üç gündür Malatyada geziniyor. Törenlere giiyor kendisini gösteriyor. Bunu adının karıştığı yolsuzluklar nedeniyle rektörlükten almak istiyorlar milletvekili olan ablası engelliyor, buna dışişlerinde filan görev verip alın diyormuş.Ankaradaki kkülliyenin kapısında raslayıp fotograf çektiremediği Dış işleri bakanına Malatyada kendini göstermek için gelmiştir bu rektör.Hani bakan görürde yurtdışına bir kadroya alır böylece üniversitede yaptıklarının hesabı sorulmadan sıyrılır gideriz diye hesap yapı5yordur bunlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkede hic bir şey kayitsiz kalmaz her usulsüzlük mutlaka cezasını çeker
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ne kadar mantıklı ve doğru bir yorum.. ben de aynı şekilde merak ediyordum neden yıllardır burada olmayan bir Rektör bugünlerde burada demek sebebi buymuş.. çok mantıklı bir çıkarım ve yorum tebrikler..
    %80
    %20
    Yanıtla