SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Sağlığı Programı Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:12
Diş Sağlığı Programı Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Koruyucu ağız ve diş sağlığı tarama programı başlatıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl genelinde ilkokullar ve anaokullarında, koruyucu ağız ve diş sağlığı tarama programı okul sonuna kadar devam edecek.

Bu kapsamda, ağız ve diş sağlığı tarama çalışmaları 2014-2015 eğitim-öğretim yılı dönem sonuna kadar, Toplum Sağlığı Merkezlerindeki Ağız ve Diş Sağlığı ekipleri tarafından yapılacak.

İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizde TÜİK verilerine göre, çocuklarda rastlanan hastalıklarda 0-6 yaş grubunda beşinci,7-14 yaş grubunda ise birinci sırayı ağız ve diş sağlığı sorunları almaktadır. Bu sorunun tedavisi için harcanan maliyet oldukça yüksek boyutlardadır. Bu durumun önüne geçebilmek için ağız ve diş sağlığı eğitimi, koruyucu uygulamalar, diş taramalarının yapılması önem arz etmektedir” dedi.

Bu planlama doğrultusunda tüm resmi ve özel okulların, anaokulu ve 1.sınıflarına, ağız ve diş sağlığı tarama çalışmalarının yapılabilmesi için, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener’in de katılımıyla, müdürlüğün salonunda Toplum Sağlığı Merkezlerindeki Ağız ve Diş Sağlığı ekipleri ile eğitim semineri düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün asıl görevlerinin koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu ifade eden Şener, çocuklarda aşılama çalışmalarına önem verildiği gibi koruyucu ağız diş sağlığına da aynı oranda önem verildiğini belirtti. Bu konuda gerekli tarama ve çalışmaların Malatya’da hassasiyetle yapılacağını belirten Şener, 2014-2015 yıllarında eğitimlere hız verildiğini, okullarda hem tarama hem de koruyucu flor uygulamalarının ivme kazandığını belirterek, "Bu kapsamda periferin de hizmet alabilmesi için tüm imkanlar seferber edilecektir” dedi.

Halk Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Proje Koordinatörü Dr. Şelale Şahin tarafından seminere katılanlara dişin yapısı, diş plağı ve çürük sebepleri, 6 yaş dişinin önemi, etkili diş fırçalama ve diş ipi kullanma konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Toplantı sonrası Mustafa Necati Anaokulunda, sınıf içinde katılımcılarla birlikte ağız ve diş tarama uygulaması yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız