SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dev Yılanlar Korkutuyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:47
Dev Yılanlar Korkutuyor
A- A+ PAYLAŞ

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi Zeytinada Mahallesi’nde peş peşe görülen 4 metreye yakın yılanlar, bölge halkında paniğe neden oldu. Zeytinada Karakol Mevkii’nde yaşayan Durmuş Şahin ve Bilal Şimşek adlı vatandaşlar, evlerinin etrafında 3,5 metre uzunluğundaki 2 yılanı öldürdü. 

Köy yerinde her yaz yılan gördüklerini ancak bu yılanların her zamankinden daha uzun ve kalın olduğunu söyleyen Durmuş Şahin, “Bu kadar büyük yılanı ilk kez gördüm. Evimin etrafında yakaladık. Av tüfeğiyle öldürdüm. Evime girmediği ve bizlere zarar vermeden yakaladığımız için şanslıyız” dedi.

3.5 metrenin üzerinde siyah bir yılan öldüren Şimşek de yine kırsal alanda bulunan evinin etrafında aynı devasa bir yalın gördüğünü ve korkuya kapıldığını söyledi. Yılanların aşırı sıcaklar nedeniyle su bulmakta zorlandığını ve yerleşim yerlerine kadar yaklaştığını belirten Şimşek, “Bu yaz havalar çok sıcak. Yaz boyunca küçüklü büyüklü çok yılan öldürdük. Her yerde önümüze çıkabiliyor. Zarar görmemek için dikkatli oluyoruz. Ancak bu kadar büyük yılanı ilk kez gördük” diye konuştu.

“GECE DAHA DİKKATLİ OLUNMALI”

Yılanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Şimşek, “Aşırı sıcaklar nedeniyle yılanlar gündüz halsizleşiyor ancak gece daha dinç oluyorlar. Seralarda, yollarda ve bahçelerde dikkat edilmesi gerekir. Ağaçlarda, seraların içinde insanların karşısına çıkarsa daha tehlikeli olur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız